Bundan Sonra Maskeyi Aklımı Korumak İçin Kafama Takıcam! - Ercan Kolku

Bundan Sonra Maskeyi Aklımı Korumak İçin Kafama Takıcam!


Saç sakal birbirine karışır,gözler  maske kullanmaktan kendi nefesimizde zehirlenmekten kan çanağına dönüşür.. Yok  kırmızıydı,yok yeşildi derken vatandaşın tamamı morarmış  şu günlerde kararımı verdim;
        Bundan böyle maskeyle ağzımı burnumu değil, kafama takıp aklımı yaşananlardan korumaya çalışacağım.
            Neden mi?    
EMET’TE 3. VAKA PATLAMASI… YİNE EMETBOR

    Salgın sürecinin başından beri Emetbor işletme müdürlüğümüzde üstün gayret gösteriyor. Dezenfekte, giriş çıkış ateş ölçme,her vardiyede maske dağıtımı,esnek çalışma. Çok vakada  ilçe dışından işçi getirmeme  vs vs… Ama olmuyor kardeşim yeterli gelmiyor.
    Zira Emet bor işletmesi dediğiniz yer binden fazla insanımızın çalıştığı ve her gün bir araya geldiği yerlerin başında geliyor…
        Üretimin durmasını elbette istemeyiz. Ülkemiz için üretim devam edecek.Heleki şu sıra da Çin’e maden yetiştiremiyorken… Tarihimizin rekor satışıını yaparken…Ama salgınla mücadele için işletme müdürlerimizin yetkileride artırılmalı diye düşünüyoruz.
        Yemekhaneye maskesiz giremesende, masalara oturunca çıkar maske yemek ye… Servislerde saatlerce maske takman ne mümkün? Kendi nefesinde can verirsin. Artı esnek çalışma desende adına servislerle yüzlerce insan Kütahyaya Tavşanlıya gidip geliyor. 2 gün işletmede çalış, 3 gün Tavşanlı Kütahya gez sonra gel gene çalış…Emette esnek çalışan  çalışmadığı gün evden çıkamaz yasakta, Tavşanlı Kütahyadakini nasıl denetleyeceksin? Esnek çalışmada işte olman gereken saatte dışarı çıkamaz,evde olmak zorundasın. Ama bunu Emet’te uygularızda, Tavşanlı Kütahyada nasıl uygulayacak,denetleyeceğiz?
    Corona oldum diyenler  sorun. Çoğu mutlaka ilçe dışı bir yerlere gitmiş gelmişlerdir Ondan sonra Ercanım durmasın burda maske taksın. Dükkanı yok 5 te kapatsın akşam 8 de örtsün,9 dan sonra dışarı çıkmasın zart zurt…
    Hükümette, belediyede, çarşıdaki esnafta, ilçedeki her kurumda sosyal mesafe, maske, dezenfekte kuralları ile  vatandaş trafiğini  idare edebiliyorsun.Ama iş binlerce insanın çalıştığı ürettiği yer olunca, ne kadar tedbir alırsan al,bir yerde gelip patlıyor.

    İLÇE GİRİŞ ÇIKIŞLARI KONTROL EDİLSİN, ÇARŞIDA MASKELER DEĞİL
        
        Allah var uzun süredir ilçem halkı kurallara uyuyor. Maske takıyor,  yasaklarda çıkmıyor,Esnaf  denilen saatte kapatıyor,açıyor. Ama, birileri ilçe dışı gezmeye gidip geliyor, birileri düğün dernek deyip dışardan misafir getiriyor,birileri hergün servislerle işçi taşıyor. Ondan sonra dön baba başa dönelim…
    Ayıptır,günahtır ya. Şimdiye kadar tüm vatandaşlarımızın aşılarının bitmiş olması lazımdı. Ama Emette bile baksan daha nüfusun yüzde 5’ini bulmadı  yapılan aşılar.Buda  Sağlık bakanlığının ayıbıdır.
    Kütahya yüksek riskli bölgedeyse ilçe giriş çıkışlarında kontroller,  uzun vadeli ilçe çıkışında gelince 3-5 gün kısmi karantinalar  uygulanmalı…Pazarlarda olduğu gibi HES kodları ile giriş çıkışlar yapılmalı.
MUTASYONLU VİRÜS TEHDİTİ GEÇENE KADAR TAVŞANLI SERVİSLERİ DURDURULMALIDIR
    Emetbor yemekhane kapatılmalı. Mutasyonlu virüs tehditi geçene kadar çalışanlara  çalıştığı servislere kumanya götürülmeli… Tavşanlı servisleri durdurulmalı. Yıllık izinmi kullandırılır,Yoksa bir hafta çalışır, o çalıştığı haftada eve gönderilmez,  aynı yerde konaklamalarımı sağlanır bir şeyler yapılmalı.Yoksa  yazık kardeşim bunca insana ya… Hem yazık hem günah…

BAŞKAN DOĞAN TUTTUĞU BAKANI GETİRİYOR, SIRA ERDOĞAN’DA
Allah var Belediye başkanı Hüseyin Doğan kolundan tuttuğu bakanı İlçeye getiriyor. Fabrikada açılıştan sonra  gidecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Fatih Dönmez,ilçeye indirilmişti.
Kütahya programında da  Ulaştırma bakanı  Adil Karaismailoğlu da Emete, belediyeye getirilmiş, yollar yerinde gösterilmişti.
    Şimdide ilçe programları iptal edilen Gençlik ve Spor bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’da  Emete getirilerek,  talepler yerinde iletildi. İlçemiz adına  önemli kazanım bunlar…
        Şimdi sıra Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğanda… 2022 Emet sülfirik asit fabrikası açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan Emete getirilerek söz verilen Bor karbür fabrikasının neden EMET’e yapılması gerektiğini yerinde gösterilmeli…Borikasit fabrikası açılışında ilçemize gelerek“ Dünya Emeti tanıyacak” diyen sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı açılışa getirmek için başkan Doğan’ın şimdiden  çalışma yapacağına şüphe yoktur.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara