Cenazemize Başbakan,Düğünümüze Bakanlar Kurulu Gelmiyor! - Ercan Kolku

Cenazemize Başbakan,Düğünümüze Bakanlar Kurulu Gelmiyor!


Gazeteci Gülse Birsel çizgi roman kahramanları ile seçim analizi yaptığı harika bir Pazar yazısında Asteriks örneklemesiyle AK Parti’nin Ege’nin kıyı şehirlerini alamamasını konu etmişti. Birsel, hiçbir yerin kurtarılmış bölge olmadığından bahisle Türk Milletini ortak akıla davet etmişti.
Asteriks çizgi roman karakterini bilmeyenler için hatırlatalım. Kuvvet veren iksir kazanına düşmüş arkadaşı Hopdediks ile birlikte Romalılara karşı Galya Köyü’nü savunur Asteriks. Romalılar Galya’nın tamamını işgal etmiş ancak kahraman ikili ve iksir sayesinde sadece Asteriks’in köyü ele geçirilememiştir.
Emet’te seçim tablosuna baktığımızda seçimlerde AK Parti yüzde 47.56 alırken, diğer taraf toplamda yüzde 52.44 aldı. Cumhur ittifakı Mhp seçimlerde yüzde  8.48 aldı. Toplam Cumhur ittifakı yüzde 56.04 alırken, diğer partiler toplamda yüzde 43.96 almış oldu.
Yani Ak Parti Emet’i işgal etmiş değil ! Diğer yandan AK Parti de Emet’i fethetmiş değil. Kimse kimseyi işgal etmiyor. Kimse de Emet’i fethetmiş ordu askeri gibi parti arkasına sığınık soytarılık yapmasın. Siyasetçiler gelir geçer. Ama yüzdelerin farklı dilimleri içindekiler akraba, kardeş, dost, hiç biri olmasa hemşehri ! Günün şartlarına göre kendini adam,hatta insan sananlara pek yüz vermeyin.
Belediye Başkanı Hüseyin Doğan  seçimlerden sonra oy veren vermeyen tüm halka teşekkür ederek, ”Tüm ilçenin Belediye Başkanı olacağını” deklare ederken, Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Ciner’demuhalefet ve sivil toplum örgütleri ile beraber Emet için çalışacaklarını deklare etmişti.Ancak, geçmişten bu güne partiyle alakası olmayanlar acaba diyerek, Şu şucu,bu bucu  ayrımcılıklarıyla  güya akıllılık edip,kendilerine bir …. ‘lük yer açmak derdindeler.Bu ……. burasının Emet olduğu hatırlatılıp, hadleri bildirilmeli.

EMET AK PARTİ SEÇİMİ 22 MART 
Şimdide Ak partide ilçe başkanlığı seçimleri var. Haliyle  parti içi muhalefetde var. Olmasıda normal Ama bir yere kadar.  Burada hedef, ekibimizle biz daha ileriye götürür, partimiz vasıtasıyla memlekete daha iyi hizmet götürürüz anlayışı olmalı.
    AK partide üye hariç herkesin karar verebildiği ilçe başkanlığında  ise tabandan daima destek tam anlamıyla bulunamadığından, sıkıntılar oluyor. Kim olursa olsun başkan,hemen bir muhalif grup bulunuyor. Bizce geçen süre zarfında  9 ilçe başkanı ve yönetimin eksikliğinden değil,Ak partinin  koordinatördü, yok il karar verirdi gibi  anlayışından istenilen hizmet akışı sağlanamıyor. Süreklilik olmuyor.Yönetimleri de sayarsan geçmişten bugüne belki 200 vatandaşımız yönetimlere girdi çıktı.Ama bırakın proje üretebilmeyi, belki fikirlerini sunma fırsatını bile bulamadılar.
    Herneyse bu parti içi meseledir ve bizleri bağlamaz.Bizi bağlayan kısım, başkan ve yönetim kim olursa olsun, kenetlenmiş güçlü yönetimlerin hem iktidarda hemde muhalefette memlekete katacağı değer, ve toplam katmadeğerdir. 
CENAZEMİZE BAŞBAKAN,
DÜĞÜNÜMÜZE BAKANLAR KURULU GELMİYOR !
Ben şahsım adına parti arkasına sığınıpta iş görmeye, adamlık taslamaya kalkanları duyulduğunda gerek gazetede gerekse sosyal medyalarda isimle yazma taraftarıyım.  Parti içi ayrılıklarda bile kendilerine yer açmak adına  memleketi bölen  kendini bir halt sananları teşhir etmeliyiz ki, başkaları da bu tür soytarılıklarından güç bulmasın.
Demokrasi tahammül sanatıysa, kaybeden kazananı tebrik edecek. Lokal milliyetçilik adına üzerine bir görev düşerse yapacak. Cenazemize başbakan, düğünümüze bakanlar kurulu gelmiyor. Bugün Ak Parti olur, yarın bir başka parti. Partiler gider, başkaları gelir ama eş ,dost,akraba, hemşehrilik ,din kardeşliği hepsinden üstün dür. Hepimizin elbette ki siyasi görüşleri farklı olacak. Ama söz konusu EMET olduğunda ortak hareket edebilirsek, hep birlikte kazanacağız. 
CENAZE İLANLARINDA “FALANCA PARTİLİ”
DİYE ANONS ETMİYORUZ !
Cenaze ilanları okunurken  “AK Partili filanca veya MHP’li falanca vefat etmiştir. Ya da SP’li bilmem kim hakkın rahmetine kavuştu, CHP’li feşmekân vefat etti CHP’lilere duyurulur” demez. Vefat eden vatandaşımızın hangi aileye mensup olduğunu dost ve akrabaları kadar ömrünü beraber geçirdiği yöre halkına duyurur. 
İlanı dinleyenlerde “Oh iyi olmuş bir Ak Partili daha gitti” “Fanatik MHP’liydi yada CHP lileriden bir eksildi,elleme olsun”, demezler. “Allah rahmet eylesin” derler. Hatta ortak geçmişleri varsa onlardan, anılardan bahsedeler ama “ Şu seçimde şöyle yaptıydı, şuna buna oy verdiydi” demezler.Haliyle Bizlerde bu şekilde yazmayız.
11 binden fazla   nüfustan oluşan bir ilçeyiz. Elbette birbirimize benzemeyiz. Ama diğer ilçelere bakınca yıllarca mağdur olan bir ilçe halkı olarak hepimiz Asteriks’iz. Bizim güç iksirimiz ise birlikteliğimizdedir. İktidarı ile muhalefeti ile dik durabilmemizdedir.
Makalede anlattığımı Romalılara gelince…Sallayın gitsin.
 Kraldan çok kralcılara pirim vermeyin.
Biz kederde,sevinçte, hizmette,ortak akılda buluşalım da, gerisi içimizdeki Romalıların derdi !

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara