ÇETİNBAŞ, KAVUNCU VE BUDAMI GOL DEĞİL? - Ercan Kolku

ÇETİNBAŞ, KAVUNCU VE BUDAMI GOL DEĞİL?


ÇETİNBAŞ PROJELER PROJEMİZDİR

 

Ak parti Kütahya il başkanı sayın Ali Çetinbaş, 31 Mart seçimleri sonrası belediye başkanı seçilen parti adaylarını ziyaretleri kapsamında Emet ilçemizdeydi. Belediye başkanı Hüseyin Doğan’a hayırlı olsun ziyaretinin ardından  başkandan gazetemize birkaç demeç aldık.

                Sayın Çetinbaş’a mitingte, adaylarının desteklenmesi halinde projelerinin gerçekleşmesi için destek vereceklerini  ifade ettiklerini söyledik. Kendileride;” Elbette…Gerek başkanımızın gerek teşkilatımızın sözlerinin ve açıkladıkları projelerinin arkasındayız. Birer birer hayata geçirecek,Emet için elele vereceğiz “dedi.Aynı  fikirleri, Kütahya Milletvekilimiz sayın Ceyda Çetinerenlerde ifade ettiler.

                Kütahya’nın 4. Büyük ilçesi olmasına rağmen, özellikle yol konusunda yıllardır  sorunu aşamamış  Emet, aslında  Ak parti içinde önemli yerlerden biri. Emet denilince hep göçen yollar, ihale edilen yollar, giden doktorlar vb. sorunlarla uğraşmak bizlerden çok teşkilatıda germekte. Tabiri caizse onlarda yürekten bu sorunları halletmiş olarak mehlemönünde dolaşmak istiyorlar.  Sayın Çetinbaşın demeçlerindeki samimiyetin önümüzdeki dönemlerde ilçemiz adına olumlu çalışmalara yansıyacağı yönünde  beklentilerimiz artmıştır.Temennimiz sayın Çetinbaş’ın biten Tavşanlı Emet yolundan Milletvekilleri ile birlikte ilçemiz mehlemönüne  gelebilmesi yönündedir.

                Tavşanlıda direkten dönmüş, Emet’te  ceza sahasında tehikeli pozisyonlar üretilmeye başlanmış Emet siyaset  liginde  artık Ak parti topla oynama süresini artırarak,pozisyon zenginliğine kavuşmalı. Her yapılan yol ihalesinde “Budamı gol değil “ Sadri Alışık repliği ile ya iptal ya göçmelerle karşılaşan partiden şimdiki beklentiler bolca “Vurdu ve gol oldu “repliklerini duymaktır…

EMET HEMŞİRELİK  YÜKSEK OKULU NEDEN OLMASIN? 

                Kütahya Sağlık bilimleri Üniversitesi rektörümüz, eski Kütahya Milletvekilimiz sayın Prof. Dr. Vural Kavuncu Emet ilçemizdeydi.

                Milletvekili olması ve bölgemizden sorumlu milletvekili olarak görev yapması  sebebiyle ilçemizi en iyi tanıyan,ihtiyaç ve taleplerini en iyi bilen idarecilerin başında geliyor. Emetin suyundan, yolundan,taşeronundan, servisine her konuya yakınen vakıflar. Halende Emet ve Emet haberlerini yakınen takip eden rektörümüzle hoş bir sohbet gerçekleştirdik.

                Elmacı bir yandan biz bir yandan, rektörümüz vasıtası ile Emete ne koparabiliriz diye  sohbet ettik. Bilhassa taşınan hastane binamızı sağlık üniversitesi bünyesinde değerlendirmek adına. Yazılarımızı takip eden okurlarımız hatırlar Eski devlet hastanesi binamız 2 hizmete uygun görünümdedir. Bunlardan ilki  Sağlık meslek yüksekokulu, diğeri, Uygulamalı Turizm v otelcilik lisesi veya meslek yüksek  okulu  diyerek defalarca yazdık.

                600 bin tl maliyetle güçlendirmeleri yapılan ve geniş bahçesi ile bu alan ve bina iyi değerlendirilmeli.Sayın Kavuncu her ne kadar öğrenci sayımız artsın ,bol bol okul açalım söylemlerinin öncelikleri olmadığını, akademik gelişim süreci ve ile sağlık alanında hizmet vermeyi ilke edindiklerini söylesede ifade ettikleri gibi  2 ilçe fakülte diğer tüm ilçeler yüksek okul istiyor; Biz ise Fizik tedavi mümkün değil denildiği için  Hemşirelik yüksek okulunu bu binamızda açabileceklerini düşünüyoruz.

                Emet Mesleki ve Teknik Anadolu lisemiz eski adıyla Sağlık Meslek lisemiz de hemşirelik bölümü vardı. Gerçi adı değişince bölümlerin adıda değişti; Hemşire yardımcısı,ebe yardımcısı vs… Dememiz o ki eski hastane mevkiine Hemşirelik yüksek okulu olsa,  bölgeye hizmet veren sağlık lisemiz, üniversite seviyesindede bölgeye hizmete devam etse  güzel olmaz mı?

                Gerekli şartların oluşumu, ve  yerel yönetimlerce alt yapı ve fiziki donanım desteği de verilirse sayın Kavuncu’nun Emete bu hizmeti kazandırmaktan çekinmeyeceği kanaatindeyiz. Milletvekilliği döneminde ilçemize sayısız hizmetleri bulunan sayın Kavuncu Rektör olarakta ilçemizde hizmetlere imza atmaktan kaçınmayacaktır.

 

PAPAZ, HAKİM, FİZİKÇİ VE GERÇEĞİ SÖYLEMEK

Üç kişi giyotinle idama mahkûm olur. Bunlardan biri papaz, biri hâkim, biri de fizikçi...

İdam sehpasına ilk papaz çıkarılır. Başını giyotinin altına yerleştirir ve son sözünü  sorarlar:

Der ki:”Ben Allah’a inanıyorum, O beni kurtaracaktır. Allah... Allah... Allah...”

Giyotini indirdiklerinde boynuna birkaç santim kala giyotin durur. Halk şaşırır ve hep bir ağızdan bağırır:

– Onu serbest bırakın; Allah sözünü söylemiş ve onu korumuştur.

Böylece papaz idam edilmekten kurtulur... Sıra hâkime gelir, ona da sorarlar son sözünü

Der ki:” Ben papaz gibi Allah’a inanmıyorum. Ama adalete güveniyorum. Adalet... Adalet... Adalet...”

Giyotini indirirler, giyotin hâkimin de boynuna birkaç santim kala durur...

Bunun üzerine insanlar tekrar şaşırır ve bağırırlar:

– Adalet sözünü söyledi, onu serbest bırakın.

Sıra fizikçiye gelir. Ona da –Son sözünü söyle derler

Derki ;”Ben ne Allah’a inanan bir papazım, ne de adalete güvenen bir hâkim.. Bildiğim tek şey şudur: Giyotinin ipinde bir düğüm var ve o düğüm giyotinin tam inmesine engel oluyor.”

Görevliler giyotini kontrol edince gerçekten de bir düğüm olduğunu görürler. Düğümü açıp tekrar bırakırlar, böylece fizikçinin başı bedeninden kopar.

Toplumdaki "düğümler" ve sorunlara işaret edip gerçekleri söylemenin acı sonuçları olabilir!..

Gerçeği söylemeye cesareti olanlar, bedel ödemeyi göze almalıdır.

Emet topraklarında doğruları söyleyenler ve aydınlık yarınların özgürlüğü için savaşanlar hep olmuştur/olacaktır…Ama bir farkla… Açıktan isim yazarak!!!

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas