Emet Apart Turizmi ve Yol'un Sonu Görünüyor! - Ercan Kolku

Emet Apart Turizmi ve Yol'un Sonu Görünüyor!


Kurban bayramında ilçede yaşanan yoğunluk birkez daha gösterdiki, ilçenin ekonomik anlamda refahı nüfusun artması ile direk ilgilidir.
    Bakınız  nüfusu 15 bin 20 bin olan tatil yerleri sezonda, 80 bin yüzbinlere çıkabilmektedir. Turizmin  canlılık getiridği bölgeler hızla gelişmektedir. 
    Eğer, bugün Ünal Öztaş belediye başkanımızdan sonra gelen her belediye başkanımız ilçeye enaz 20-25 apart kazandırsaydı bugün 100’ün üzerinde apart olacak,ve yaz aylarımızda çarşılarımız Bayram bereketini aylarca yaşayacaktı.
    Hatırlayınız. 36 apart işletilen Emet’te  apartlarda yer bulamazdınız. Otellerde dolardı. 
    Uzun uzadıya yazacak değiliz. Bu konuda belki 30 senedir 100’ün üzerinde haber ve makalemiz vardır.Ama yeri gelmişken birkez daha yinelemekte fayda var.
-    Emet ilçesi bir çok termal bölgesine göre termal kaynakları merkezde olan tek ilçedir.O sebeble isterseniz Akpınara,Esentepeye apartlar yapın,  farketmez. Apartlar illa mevcut alana yapılacak diye bir şart yok. Ama yapılan her apart, termal turizm gibi yılın 12 ay çalışan yerler için nüfusu sürekli artırmak demektir.
-    Termal otele gelen  müşterileri şehre çekmek için eğlence mekanları… Lunaparklar, ufak avmler, etkinlikler, vb yapılmalı.
-    Osmanlı Hamamıın oradan Tezbaşar otele uzanan alanda, mutlaka Esire  özel banyoları benzeri  banyolar, yüzme havuzları vb   tesisler yapılmalı.
-    İlçe garajı  alanı etkin değerlendirilmeli. Az sayıda  araç kalkan ilçede  geniş yer kaplayan garaj  şehir  merkezinde  ufak terminal olarak kalkış noktası olarak hizmet vermeli.  İlçe dışı garaj yapımı ise oldukça uzun vadede değerlendirilmeli.Ve bize göre  o alana asla kamu binası yapılmamalı. Ufak Avm ve arka alana senede birkaç ay kurulan lunapark türü eğlence merkezleri ile değerlendirilmelidir.
-    Hükümet yanındaki belediye dükkanlarında cafe park yanında, daha çok çerezci, dondurmacı, çiğköfteci vb.  işletmelere kiraya verilmelidirki, merkez dahada hareketlensin.
-    Şehre bu ufak dokunuşlar ve  eğlence merkezleri yaparak, otele gelen turistlerin ilçe merkezine çıkmalarını sağlamak  gerekmektedir.
-    Özetle 89 yılında 36 olan apartın ilçede 37. Si ve daha fazlasın yaparak  artırmak, ilçeye ekonomik ve sosyal anlamda gelişim için şarttır.

Yani herşey dahil 200 -300 yataklı otelmi yoksa 100 yataklı apartmı deseniz, ben  tüm ilçeye daha çok olumlu katkı sağlayacağına inandığım apart yapımları derim. Gerisi HERŞEY DAHİL, askeri sınırda kalmadan başka bir şey değildir.

YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR

Bayramdan  yeni çıkmışken böyle biraz iç karartıcı bir şeylerde yazmak istemezdik ama  bayramda da ilçede çok sayıda cenaze olunca , ufakta olsa not düşmeyi uygun gördük.
Evet, siyasi,ticari hırslar belki günlük yaşamda en çok değer vermemiz gerekenleri unutursa da, Ölüm gelip bunları hatırlatıveriyor.
Herşeyi boşvermişlik babında değerlendirmek değil kastımız,  şu kısa yaşamda asıl önemli olanları düşünüp altını çizebilmekte…
Musa EROĞLU'nun "Yolun sonu görünüyor " türküsünü dinliyordum. Bu türkünün sözleri öyle anlı şanlı şairlere ait değil.Ordu'nun Fatsa İlçesi'nden Dursun Ali AKINET adlı bir şoföre ait.Bu şoför aynı zamanda "Halil İbrahim" adlı türkünün de söz yazarı.
Dursun Ali'nin 85 yaşındaki annesi hastalanır bir gün.Alır annesini Ankara'daki Hacettepe Hastanesi'ne götürür. Hastaneye yatırılır annesi.Tahliller istenir.
Bir süre sonra Dursun Ali tahlil sonuçlarını almak için odadan çıkacakken annesi seslenir:"Nereye Dursun Ali?"Tahlil sonuçlarını almaya gidiyorum der Dursun Ali.Annesi oğlunu yanına çağırır,elini tutar ve der ki:
"Gerek yok oğlum,yolun sonu görünüyor."
Dursun Ali çok kötü olur.Olur mu anneciğim?Çok iyisin maşallah der ve odadan çıkar.Sonuçları alır ve odaya döner. Ne yazık ki annesi son nefesini vermiştir.
Dursun Ali annesinin cenazesini alır ve koyulur yola.Fatsa yolunda ,cenaze arabasında bu sözleri yazar:
“Bana ne yazdan,bahardan,Bana ne borandan,kardan,Aşağıdan,yukarıdan,Yolun sonu görünüyor.”
İşte  herşey kocaman bir HİÇ... HİÇ olması gerekenleri baştacı edip, HEP olması gerekenleri ıskalamıyormuyuz? Halbuki,Ne yaparsak yapalım,hepimiz için yolun sonu görünüyor.
Birgün hepimiz:
“Geçtim dünya üzerinden,Ömür,bir nefes derinden,Bak feleğin çemberinden,Yolun sonu görünüyor.”
DİYECEĞİZ...
Gencim,güzelim,makam sahibiyim,siyaseten güçlüyüm,zenginim....demeye fırsat kalmadan :
“Azrail'in gelir kendi,Ne ağa der ne efendi,Sayılı günler tükendi,Yolun sonu görünüyor.”
GÖRECEĞİZ...
Bugün bu yazımı okuyorsanız sevdiklerinizin elini sıkı sıkı tutmanızı dilerim. Her ne olursa olsun, her nasıl ve her nerede olursanız olun, o kişinin hayatınızdaki kıymetini ve varlığının güzelliğini sonuna kadar hissedebilmenizi dilerim… Çok geç olmadan, kaybetmeden, yitirmeden kırıp dökmeden, yıldırmadan çok ama çok daha önce bunu “tüm kalbinizde” hissedebilmenizi dilerim… Geç olmadan kıymet bilmek herzaman mümkündür…

Ölenlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas