Emet İçin Geçmiş 10 Yıla Bakınca... - Ercan Kolku

Emet İçin Geçmiş 10 Yıla Bakınca...


30 yıldır iyi kötü yazılarımızı takip edenler bilir.
    Yıllardır siyasi kaygılardan uzak,  özellikle yerel yönetimde şu olmuş bu olmuş demeden,  yapılan doğru şeylerde destek vermeye,  halkın  mağduriyeti  durumlarında uyarmaya,ve  acizane  proje ve fikirlerimizi makale olarak paylaşmaya çalıştık.
    Bu güne kadar memleketimize yapılan en ufak hizmetlerde bizlerinde katkısı varsa ne mutlu bize…
    Geçen süreçte, Ahmet Vardar vari  kulak çeken gazetecilik yapmadığımız gibi, güdümlü füze benzeri şunun bunun lafıyla yazı ve haberler yazmadık. Allah şükür kendi doğru bildiğimiz çizgide  işimizi yapmaya çalıştık.Allah sağlık verdiği müddetçede yazmaya devam edeceğiz.
    Şimdi gelelim bu haftaki konumuza…
    “ Emet’ten bir şey olmaz… Ben dediydim ya… Yapamayacakları belliydi” teranelerinden öte  son 10 yıla ( Altını çiziyorum son 10 yılda) ilçem adına önemli kabul ettiğimi bazı gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.
•    Her şeyden önce Tavşanlı yolu… Yok müteahhit battı, yok  bir kısmı göçtü desekte,  çoğu bugün Tavşanlı yolunda kalan  kısmın yapımını takip ediyoruz.
•    Hızlı başlayan Çavdarhisar yolu bir nebze yola girdiysede, devamı ile tamamlanmasını bekliyoruz.
•    Simav yolunu kullananların ifadesi ile yol mükemmel oldu
•    Gediz yolu hayalimizde eli kulağında ihalede…
•     Ak partinin bence çok iyi yaptığı Köydes, Beldes kapsamında çoğu köyün yolları tamamlandı.(Aslında bu beldese  nüfusu 15 bin altı ilçeleride ekleyiverselerdi yollar çoktan bitmişti)
•    Modern Aile sağlığı merkezimiz yapıldı.Sağlıkta   yeni ve modern hastanemiz tamamlandı, tüm doktor kadroları dolu olarak hizmet verirken,D sınıfından şimdi C sınıfına yükselmek için mücadele ediyoruz.
•    Emet KYK yurdu tamamlandı.
•    ÇABAT, 2. Borikasit derken,biz şahsen karşı olsakta Sülfirik asit fabrikası 2022 yılında hizmette…
•    Emet Gençlik merkezi  teslim aşamasına geldi.
•    4 adet  TOKİ ile 1000 kadar vatandaş ev sahibi oldu.
•    Emet yeni Emniyet müdürlüğü  binası hizmete girdi
•    Emet Belediyemiz,EMKO ile kadınlarımıza, Keçi peyniri projesi ile  hayvan yetiştiricilerimize,GES projesi ile de hem devlete hem ilçeye kazanım sağlayan,üreten bir  belediye konumuna dönüşüyor.

ŞUAN  ELİ KULAĞINDA  KAZANIMLARIMIZ İSE NELER Mİ OLACAK?


•    Her şeyden önce Emet Hisarcık Orta Ölçekli sanayi alanı belkide bu yörenin miladı olacak. Yöreye çok değil 3-5 yatırımcı kazandırdığımız zaman yaratacağı 300-500 istihdam, Emet bor bağımlığını ekarte ediverecek. Başkan Doğan ve Başkan Çalışkan bu konuda kararlı. Artı  bölgemizde halen acil iş bekleyen yüzlerce gence Emetbor dışında umut olacak.
( Yiğidi öldürüp intihar süsü  vermek yok… Yiğidi öldürüp,hakkını  vermek lazım. Bu konuda AK parti teşkilat başkanı Ali Er’e  ayrı bir parantez açmakta fayda var.Zira  bu projede emeği en çok geçenlerin başında geliyor)

•    Elbette Emet göleti ve elbette içme suyu… İlçe halkım  20-30 senedir yüksek oranlarda arsenikli sular içti… Emet göleti projesi adım adım üstüne koya koya bu günlere geldi. Ve bugün  İller bankası Emet belediyesinin  yüklü bir kredisini onayladı. 
Emet göletinden içme suyu kadar kazanlizasyon ve alt ypaı komple modernize edilecek. Merkezde hizmete geçecek çeşitli büyüklükte 6 depo su ile şehirde su alamayan yer kalmayacak.Hemde sağlıklı dağ suyu… Biraz süreç sıkıntılı olacak.Ama bu defa halk suyun gelmesi adına yapılan çalışmalar nedeniyle biraz sıkınıtı çekecek. Öyleya her nimetin bir külfeti olacak.
* Tarihi Han’ımızı  artık Emete kazandırmakta son virajdayız. HAN artık TAPUSUYLADA Bizim olacak…
* Eğrigöz  İki Taş kanyonu,Yeniceköy Gölet evleri, Emet Dr. Fazıl Doğan Prkı,Dere Mahallesi Yağcık köprüsü mesire alanı.. Kimi hizmete geçmiş,kimi hizmete geçmeye hazır hale getirilen ortka kulllanım alanlarımızda, ilçemiz doğa turizmine katkı sağlayan gelişmeler olarak yerini alıyor.

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR
•    SİT davası memleketin  gelişimine engelmi değilmi tartışmalar süre dursun, bizce yukarı Pazar yeri vb yerlerdeki eski evler istimlakla restore edilip, ev termal turizmine kazandırılmalıdır.
•    Tabi ki apart yapımı. Gerek  belediyemizce gerekse, alt yapısı hazırlanarak yatırımcılara sunuluacka apart kompleks yerleri ile Emet bu konuda daha fazla geç kalmadna harekete geçmelidir.
•    Biz yazacağız,yetkililer olmaz diyecek.Ama Kütahya’nın 4. Büyük ilçesi Emet’e Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksek  Okulu açılmalıdır. Emet üvey Evlat değildir.  
•    Bor karbür fabrikasının yapım sözü mutlaka takiple ilçeye kazandırılmalıdır.
•     Alt yapı bittiğinde üst yapıya girerken ilk işimiz merkezde araç ve park sorununu çözmek olmalı. Şehre yakışmayan görüntüler oluyor. Açık otopark yerleri belirleyerek, merkezdede   belediye önünden, kaynarcaya inen caddede kaldırımları genişleterek, tek araç geçecek hale getirmek, merkezde araç parkını önleyecektir.  Bunun yanında üst yapıda ışıl ışıl bir Emet için  ayrı bir aydınlatma çalışması yapılmalı.
•    Birdeyeri gelmişken bizim bu  Emet’e yapılacak olan TEMATİK lise ne oldu?Okullar şehir Emetimize bu okul çok ama çok yakışacaktı…
Listeler uzar,ama biz öne çıkanları özetledik. Temennimiz girişinden çıkışına ışıl ışıl, insanlarının alt ve üst yapıları ile modern  bir hayat sürdüğü,  organize sanayiinde gençlerin istihdam edildiği, her tarafa donatılan apart ve oteller ile turistlerin cirit attığı bir Emet… Bunu gerçekleştirmek için mücadele edenlere Allah güç kuvvet versin. 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara