EMET'TE ÖTELENEN BEKLENTİLER - Ercan Kolku

EMET'TE ÖTELENEN BEKLENTİLER


 

                Özellikle sağlık ve bir türlü bitmeyen yol çalışmaları,yaşanan ekonomik krizin esnaflarımızı olumsuz etkilemesi gibi olumsuzlukların yaşandığı ilçemizde güzel şeylerde olmuyor değil.         İlçenin gelişimi ve halkın refahı adına yol,sağlık,turizm yatırımları konusunda umutlar hep ötelensede, alınan  yollarda yok değil.

                Bu hafta ilçe adına beklentileri aktarmak adına  hızlı geçti.Önce Milletvekili sayın Erbaş’ın ziyareti,ardından rektör sayın Kavuncuya ziyaretler, ilçe halkının ve yöneticlerinin beklentilerini ilgililere aktarmalarına vesile oldu. Ne diyelim.İnşallah bu sorunlar en kısa sürede biterde,bizde yeni projeler ve beklentileri yazmaya başlarız.

 

ERBAŞ VATANDAŞA MİLLETVEKİLLERİNİN BULUNDUĞUNU HATIRLATTI!

                Hafta başında Mhp Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın ilçemizi ziyareti  Milletvekili bazında halkın sorunlarını aktarabilmesi adına moral oldu. Sayın Erbaş’ın özellikle ekonomik anlamda ilçe projelerine yaklaşımında bilgi ve tecrübelerinin  doğru kullanılması halinde çok ciddi katma değer sağlayacağını gözlemledik.

                                Sayın Erbaş’ta Emetin mevcut potansiyelini etkin değerlendirilememesinde en büyük etkenin yol olduğunu ifade ederken, tanıtım eksikliğinede dikkat çekti. Milletvekilimizin iş dünyasınında içinde olması, bölgemize yatırımcı çekme adına tanıtımında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Yeterki doğru ve ulaşılabilir hedeflerde kendisinden destek isteyelim.

Mhp’yi hükümetin  gayri resmi koalisyon ortağı olduğunu düşünürsek, Cumhur ittifakı vekillerimizden sayın Erbaş’tan ilçemiz adına beklentilerimiz çoktur.Üstelik kendilerinin  işdünyasındaki başarıları ve bürokratik sağlam cv’si beklentilerimizi dahada artırmaktadır.İnşallah vekilimizi daha sık ilçemizde görürüz.

 

 

                               REKTÖR KAVUNCU’DAN BEKLENTİLERİMİZ

 

                3 dönem Kütahya Milletvekilliği yapan Ak parti Kütahya Milletvekili sayın Prof. Dr. Vural Kavuncu ,Kütahya Sağlık bilimleri  üniversitesine rektör olarak atandı.  Milletvekilliği döneminde Sağlık komisyon başkanı olması sebebiyle hem ülkemizde hem Kütahya bölgemizde sağlık sorunlarını en iyi bilenlerin başında geliyor.

                Kütahyamıza dolayısı ile Kütahya tıp fakültemize kazandırılacak her hizmet bölgemize olumlu yansıyacaktır.

                Emetliler dayanışma ve kalkınma derneğ organizasyonunda ziyaret ettiğimiz sayın kavuncu’dan tabiî ki beklenti, boşalan eski hastanenin fizik tedavi merkezine dönüşümünde destek veya üniversitelerine bağlı sağlık yüksek okulu açmak üzerinde beklentilerimizi aktardık.

                Yeni oluşum içindeki üniversiteden kısa sürede bu tür  beklentilerin karşılanmasının güç olduğu fikrini edindiğimiz görüşmelerde özellikle termla sağlık turizminde Emete katkı için projelerin içersinde yer alacağını ifade ettiler.

                Emet’e toplum sağlığı merkezi ve yeni hastane konusunda büyük gayret ve emeklerinin olduğunu yakınen bildiğimiz sayın Kavuncu’nun Emetin ileriye yönelik üniversitelerinden beklentilerinede duyarsız kalmayacağına eminiz. Bugün olmazsa yarın.Ama sayın Kavuncu’nun  Emete 4 yıllık olmasa bile 2 yıllık bir sağlık birimleri meslek yüksek okulu için destek vereceğine inancımız tamdır.

 

 

                                               EMETLİ GENÇLERİMİZE ELİMİZİ UNZATIYORUZ DA

BU BURS  OLAYINDA KAYMAKAMLIK,BELEDİYE, ODALARIMIZ İŞİN NERESİNDE?

 

                Emetliler dayanışma ve Kalkınma derneğimizin başlatmış olduğu burs kampanyası içi görüşlerimizi daha önce yazmıştık. İlçemiz genç beyinlerine verilecek maddi destekle, hem geleceğimize yatırım yapmış olacak,hemde yeni nesilde hemşehrilik bilincinin oluşmasına katkı sağlanmış olacak.

                Bu yıl çeşitli illerde 31 öğrencimiz,  toplamda 150 kadar öğrencimiz eğitim mücadelesi veriyor.Halkımız kendi çaplarında derneğin kampanyasına destek vermeye çalışırken,mutlaka bu eğitime hizmet kavramında kurumlarımızın ve diğer sivil toplum örgütlerimizinde bulunması gerektiğini düşünüyoruz.

                Mesela Taşıyıcılar kooperatifimiz maden taşımada 5 tl,10 tl gibi sembolik rakamlarla  nakliyeci esnaflarımızdan  burslara katkı sağlayabilir. Keza ziraat odaıs,esnaf odası,esnaf kefalet,şoförler odası oa işlemlerinde butür sembolik rakamlarla eğitime destek verebilir.

                Kaymakamlığımız ülkemizin dört bir yanından gelen çocuklarımıza  vakıf vasıtası ile destek veriyor. Ama ilçeden diğer illere giden gençlerimiz için bir proje üretip kaynak yaratabilir. Aynı şekilde belediyemizde üniversite öğrencilerimiz için çeşitli etkinlikler düzenlediği gibi, üniversite kafeteryası yapımı gibi konularda gerekli desteği verirken, geliştireceği proje ile ilçemiz gençleride burs konusunda katkı sağlayabilir.

                Liste uzar,Emetbor gönüllü bağışa dayalı kampanya ile isteyen işçi,memurdan aylık burs hesabına aktarma, orman tomruk ihalelerinde vs.vs…

                İstenilse öyle çok kaynak bulunurki…

                Burs destekleri bir memleketin geri dönüşüm projeleridir…Ve bu önemli projeye destek vermek Emettte görev yapan herkesin ve her Emetlinin ortak görevidir.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara