GELEN DOKTORLARIMIZ YANDAL YANDAL GİDİYOR!!! - Ercan Kolku

GELEN DOKTORLARIMIZ YANDAL YANDAL GİDİYOR!!!


Halen Emet Dr. Fazıl Doğan devlet hastanemizde  3 dişçi,3  dahiliye, 1 diyetisyen, 1 genel cerrahi, 1 kadın doğum uzmanı,1 çocuk doktoru, 7 tanede pratisyen doktorumuz bulunuyor.

Genel cerrahımız Kevser Uzunoğlu Emet’e atanmadan önce yandla sınavlarına girnişti. Şimdi yandal sınavlarını kazandığı için ilçemizden ayrılacak. İlçe siyasilerimiz 87.dönemde yine genel cerrah için uğraşacaklar. Zaten sağlıkta bu sistem değişmediği müddetçe siyasilerimiz bu konuda daha çok mesai harcarlar.

            Atama yaptırıyorsun,başlıyor. Ardından yok yandal sınavı kazandı, yok istifa et özele geç, yok eş durumundan tayin yaptır… Vs…

            Sağlık bakanlığı bu işi acil çözmeli…Bir yere mi atandın kardeşim, enaz 3 yıl o bölgede çalışmak zorundasın… Yoksa atama, kadroya alma yok demeli. Yandal eğitimleride tıp fakültelerinde verilmeli.Avrupadaki gibi.

UN VAR, YAĞ VAR, HADİ GAYRET HELVA İÇİN EKSİK ŞEKER KALDI!

                Bizler şimdi siyasilerimizin çalışmaları ile kadın doğumcu geldi,cerrah geldi… Biraz daha bastırın Anestezi uzmanı atamasıda yaptırdığınız zaman ilçede ameliyatlar başlar diyoruz.

                Diyoruzda  biri atanıp diğerini tamamlayalım derken, bakıyorsunuz, bu defa diğer doktorlarımız yandan yandan gidiyor!

                Hop,dönüyoruz başa…

                Aslında bizim gibi ilçelerin gerek hastane yönetimleri gerek siyasi ilçe teşkilatları  bunları raporlarla ilgili yerlere bildirmeli… Resmen doktorlarla köşe kapmaca, saklambaç, körebe falan oynuyoruz.

 AK parti Emet ilçe başkanlığımız 87. Dönem  atamalarında Anestezi uzmanı ve genel cerrah kadrosu için çalışacak. Genel cerrah bir sonraki döneme kalsa bile eğer anestezi uzmanımızın ataması gerçekleşirse, kadın doğum uzmanımız olduğu için, doğumlar ilçemiz hastanesinde yapılabilinecek.

                Ne diyelim! Allah siyasetçilerimize güç kuvvet versin… Sağlık bakanlığı yolu göründü yine…

 

 ÇEK TIP’A YI GİTSİN!!!!!

                Bu hafta makale konumuzu  tıp olduğu için, tıp ile olmasada, tıp’a ile ilgili bir hikayemizi sizlerle paylaşarak konuyu noktalayalım. Bazı bürokratların sorunları çözmedeki pratik zekalarına hicivsel yaklaşan bir hikaye…

Bürokratın  birisi, akıl hastanesini ziyaret etmiş. Başhekimle beraber hastahaneyi dolaşıp bilgi alıyormuş. Dolaşma işi bitip başhekimin odasında kahvesini yudumlayan bürokrat sormuş:

- Bir insanın akıl hastanesine yatması gerekip gerekmediğine nasıl karar veriyorsunuz ?

Başhekim cevaplamış:

- Bir küveti su ile dolduruyoruz, hasta adayına bir kaşık bir bardak ve bir de kova veriyoruz. Küveti istediği şekilde boşaltmasını istiyoruz.

Bürokrat atlamış hemen;

- Haaaa ! Anladım anladım ! Normal bir insan hemen kovayı seçer ve boşaltır, çünkü kova ile daha çabuk ve kolay boşaltılır...

Başhekim:

- Hayır,Normal bir insan küvetin tıpasını çeker !

Akıl, sadece bize sunulanlar dışında da çözüm bulmaktır. Bakanlığımız  radikal çöüzüm üretmedikçe Emet gibi ilçeler küveti dolmuş sağlık sorunlarını kaşıkla, kovayla boşaltmaya çalışmak zorunda kalacaktır. Çünkü tıp’ayı çekip tüm ülkeyi bu sorundan kurtarmak siyasi enüst kademenin elindedir.

 

YASİN KARDEŞİME HAYIRLI OLSUN

90 ‘lı yıllarda başladığımız meslekte, bizim dönemde Emet’te gazeteci olarak  A.Kadir Ekmekçioğlu ve Mehmet Hatipoğlu  ağabeylerimiz vardı… Mesleğin püf noktalarını,habere bakış açısı, haber yakalama yanından protokol adabı vb birçok konuda sağolsunlar kendilerinden çok şey öğrendik…Hani bazen soruyorsunuz ya, ustan kim? Diye… Hah işte Ekmekçioğlu ile Hatipoğlu…

 Artık ustalar, yaş ilerledikçe haber sahasından  gazetelerimizin üstad yazarları olarak KÖŞE’lerine yani köşe yazıları ile  halkı aydınlatma göreviyle köşelerine çekilerek  mesleği devam ettiriyorlar… Bizlerinde gidişatı o yönde…

Şimdiler de bizlerde, dün olduğu gibi bizlerden sonrada bu işleri yapan,memleketin derdini sorununu, sesini duyuranlar olması açısından genç yeteneklere fırsatlar sunmaya çalışıyor,yardımcı oluyoruz. Bunlardan  biriside Yasin Tunçer kardeşimiz. 3-4 yıldır basın sektöründe pişmeye başlayan Tunçer, artık Anadolu ajansın Emet muhabiri olarak ta bölgemize hizmet verecek.

Yalnız Tunçer kardeşimiz daha  şanslı görünüyor. Çünkü onun  ustasıda sanırım resimde kendisiyle poz veren şahıs olsa gerek!!!

Şaka bir yana, ilçe basın sektöründe gelinen teknolojide, teknolojide en iyi şekilde kullanarak bu işi layıkıyla yapabilecek  insanlardan birisi Yasin Tunçer… Ve memlekete bu sektörde çok ama çok faydası olacak…Kardeşimize hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca