İL GENEL MECLİSİ OLACAKLAR 2 PROJE PEŞİNDE KOŞMALI - Ercan Kolku

İL GENEL MECLİSİ OLACAKLAR 2 PROJE PEŞİNDE KOŞMALI


AK Parti iktidarının ilk yıllarında gerçekleştirdiği mahalli idareler yasasında ki reform niteliğindeki değişiklik bu organları daha ilgi duyulan verimli bir statüye kavuşturdu. Merkezi idarenin kıskacından kurtularak daha özerk hale getirilen İl Genel Meclisini şimdi daha fonksiyonel  konumda. Artık yerel sorunlar mahallinde anında çözülüyor. Çünkü birçok bürokratik işlem ortadan kalkmış durumda.

Bir anlamda yerel iktidar olan İl Genel Meclisi çok önemli bir konuma sahip. Yetki ve hizmet alanı epey geniş. Kentsel alandan kırsal alana kadar çok geniş hizmet sahası olan buralara alt ve üst yatırımlar götüren bu meclisin kendine özgü bir yönetim şekli ile bütçesi var.(Yusuf Koç)

Köydes projesi ile köylerimizde birçok sorun ya giderildi, yada giderilme yönünde önemli ilerleme kaydetti. Ak parti iktidarında  en mantıklı projelerden biri bu Köydesti… Yani bir köyümüzün kanalizasyonu yapılırken bir başka köye düğün salonu yapma saçmalığına girmiyorduk.Kaynakların etkin kullanımı adına doğru  bir çalışmaydı.

                Yine bu mantıkla köylerimizin temel sorunları çözüme kavuşacaktır.

                O sebeble benim il genel meclisi üyelerindne beklentim daha faklı alanlarda… Nasılmı?

                Elbette her köyde nüfusların hızla azalmasına etken işsizlik…

Teknoloji ve eğitim düzeyi ilerledikçe köylerinde yaşayan kişiler sürekli olarak şehirlere göç etmeye başlıyorlar. Köylerde çiftçilik yaparak kazanacakları ücretler kendilerine yetmezken şehirde çok daha fazla iş imkanı olmasından dolayı şehre göç başlıyor. Ancak bu aşamada kırsal alanlar değerlendirilmemeye ve boş durmaya başlarken şehir içerisinde de işsizlik oranlarında artış meydana geliyor. Bu sebeple de devlet destekli olarak farklı projeler düzenlenirken bu projeler ile birlikte kişilerin tekrar köye dönmesi ve burada çeşitli avantajlar ile birlikte çiftçiliğe tekrar başlaması öngörülüyor. Bu doğrultuda her köyün  şartlarına göre köye Dönüş Projesilerine  rehberlik etmek kadar hibe krediler içinde aktif destek vermeli.

2. si,birleşik köyler projesi BKP…

Bu birleştirme, bir köyün tüzel kişiliğini sona erdirip,diğer köye bağlamak olarak algılanmasın. Her köy tüzel kişiliğini korurken bilhassa üretime yönelik ortam tarım alanları belirlemek gibi  hedefler koulmalı..Birleştirilecek köyler ile hizmet götürmenin kolaylaştırılması ve ekonomik hale getirilmesi,artan nüfus ile sosyal ve ekonomik hayatın canlandırılması ,eğitim ve sağlık hizmetlerinin yaygınlaşırılması,1. ve 2. derece tarım arazilerinin yerleşime açılmaması,alternatif ürün denemelerinin arttırılması.

                Bakınız 6 beldesi bulunan Emet hızla göç verirken bu beldelerin tamamını kaybetti. Oysaki yıllar içinde  gerçekleştirilebilinir ve sürdürebilinir projeler üretilerek bu beldelerin büyümesine çalışmak, hepimizin menfaatine olurdu.

İl genel meclisine aday olan hemşehrilerimizin bu hedefleri gerçekleştirebilmeleri için vizyon sahibi, emek ve zaman ayırabilecek kapasitede olmaları hem ilçemiz hemde köylerimiz adına önemlidir. Yoksa bizleri hangi adayla hangi parti çok daha oy alır kaygıları ilgilendirmemektedir. Keza Emetin tamamı hangi partiye oy verirse versin bir anlam ifade etmeyeceğinden, artık yerel seçimlerde  lokal milliyetçiliği öne çıkarmak elzemdir.

 

 

LAF-MACUN

EMET DEVLET HASTANESİ, YENİ ADI VE BİNASIYLA EMET DR. FAZIL DOĞAN DEVLET HASTANESİ  YILLARDIR  D SINIFI HASTANE…

D grubu hastanelerde; 4 ana branşta, her branş için en az 1 uzman tabip planlaması yapılmış olacak ve aile hekimi dâhil birden fazla uzman tabip mevcut olacak. Mevcut uzmanlık dallarında hastaların uzman düzeyinde poliklinik muayeneleri yapılabilecek, 1. seviye acil servis yapılanması bulunacak, bünyesinde ameliyathane, bakım odası, diş polikliniği, doğumhane, monitörlü gözlem odası bulunacak.

C grubu hastanelere; güçlendirilmiş ilçelerde ve bu ilçe merkezleriyle irtibatlandırılmış ilçelerde faaliyet gösteren, bünyesinde 4 ana branşta uzman tabibin hizmet verdiği ve bunların en az ikisinde uzman tabip bulunan, 1. basamak yoğun bakım ve 1. seviye acil servis ünitesi bulunan yataklı tesisler dahil olacak.

BİR TÜRLÜ C YE GEÇEMEDİK… NE TEMBELİZ HALA D SINIFINDAYIZ…

BU GİDİŞLE SEÇMEN  HERAN VELİLERİNİ  NOLUYOR DEMEYE ÇAĞIRABİLİR….

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara