Kavanozu Sallayan Kim? Ve Emet'te Gerçek Gündem - Ercan Kolku

Kavanozu Sallayan Kim? Ve Emet'te Gerçek Gündem


Kavanozu sallayan kim?
 Belki duymuşsunuzdur, karınca teorisi diye  güzel bir tespit vardır.Yaratılan kaos ortamında asıl suçluların göz ardı edilerek, üstünlük kavgası ile karıncaların birbirini yok etmesini anlatır.

Teoriye göre;

Gidin bir çölden 100 tane kırmızı ateş karıncası yakalayın. Daha sonra bir başka topraktan 100 tane bildiğimiz siyah karıncayı alın ve bunların hepsini bir kavanozun içine koyun. İlk başta hiçbir şey olmayacaktır.

Daha sonra kavanozu elinize alın, oldukça şiddetli bir şekilde sallayın ve tekrar yerine koyun. Kavanozun içinde bir anda karıncaların birbirlerini öldürmek için savaştığı bir kaos ortamı göreceksiniz.

Kırmızı karınca bunu yapan düşmanın siyah karıncalar olduğunu düşünürken siyah karıncalar bu kaosun nedeni olarak kırmızı karıncaları görmektedir. Oysa çok iyi bildiğiniz üzere kaosun asıl nedeni sizin ellerinizdir.

O nedenle günümüzde gerek sosyal medya aracılığıyla gerekse de başka ortamlarda normalde hiç tanımadığınız insanlarla tartışacak ya da kavga edecek bir duruma geldiğinizde kendinize hep şu soruyu sorun lütfen,
"Kavanozu sallayan kim?"

    Bu hikayeyi Emet deresinden tutunda, ülke gündem değiştirmelere,dünyayı virüs salgınıyla kaosa sürüklemeye her toplumsal vakada uyarlayabilrisiniz.
    Esasında hangi olay olursa olsun kardeşçe yaşayanların birden, gerek etnik,gerek dini gerekse siyasi ayrışmaya düşerek kavga ettiklerini görürseniz, kavanozu sallayanları bulmaya çalışın…Çünkü aynı kavanozda  yaşarken,birden kaos fırtınası ile sizleri birbirinize düşürüyorlarsa, mutlaka çok daha fazla çıkarları olan insanların ellerine kendinizi teslim etmiş olursunuz…

EMET’TE GERÇEK GÜNDEM 

     Aslında yoğun bir haftayı geride bıraktık.  Vakalar,karantinalar derken hafta sonu Kütahya Valimiz sayın Ali Çelik’i ilçemiz de ağırladık.  Termal,doğa ve tarih turizmi adına ilçemizin önemli noktalarında talepleri yerinde yetkililere iletildi.
    Gerçeği söylemek gerekirse, gerek belediye, gerek Ak parti, gerekse il genel meclisi odaklı çok güzel çalışmalar yapılıyor. İnşallah devamıda gelecek ama,yaşanılanlar ve önce Sağlık denildiği için gerçek gündemin önüne geçemiyor.
    Uzun yıllar sonra hastanemizin tam doktor kadroları ile hizmet vermesi, belediye serası, 40 istihdam yaratılması,keçi projesi devamı, çevre yolu,kavşak çalışmaları, yol çalışmaları,köy yolları çalışmaları,vs devam ederken; yağcık mesire alanı,han istimlakı,gibi genelin özlemini duyduğu alanlarda da girişimlerin başlaması,her biri ayrı haber değeri taşıyan olgular. Ama lanet corona virüs canımızı kastederken,ekonomiyi dibe çekerken, kaygılarımız ilçemizden öte ülkemiz adınada endişe yaratıyor. Devletimizin bekası ve ayakta kalması adına yapılan yoğun mücadelelere bazen yetkililere kızacak yaptırımlar olsada, virüs yaşamımızı direk etkilediği için kabulleniliyor.
    Dileğimiz ve duamız  bu virüs belasından biran önce kurtularak,hem ilçemiz hemde ülkemiz adına  yapılan güzel hizmetleri manşetlerimize taşımak…
    Sadece 3  paragrafla, hepimizin hayatını yakından etkileyen 3 konuya dikkat çekmek isterim.

GERÇEK GÜNDEM-1
Emet’te   ilçe merkez,köyler ve ilçe dışından gelenler ile Ekim ayında 18, Kasım ayında 16  olmak üzere 34 vatandaşımızı coronadan kaybettik. Süreç başladığından beri Emet ilçesinde 12’si ilçe dışında vefat edip,ilçeye getirilmek üzere 46 vatandaşımızı coronadan kaybettik.
GERÇEK GÜNDEM-2 
Esnaflar kan ağlıyor. Emet’te yüzde 70 karantinalar ile  çarşıda CORONA bulaşacak adam ararken!, sokağa çıkma yasakları ve dahi hafta sonu uzun süre  kısmi sokağa çıkma yasakları  esnafa dahada darbe vuracak gibi. Corona virüs ne olur bilemeyiz ama,başta ekonomik virüs olmak üzere halkın,esnafın akıl ve ruh sağlığı ciddi anlamda tehlikeye girdi.
 
GERÇEK GÜNDEM-3
Bakınız Emet ilçesinde son hafta  ilçe dışıda dahil 5 kişi coronadan hayatını kaybederken,  meşhur bahatlar virajında bir kaza, meşhur çökren yolunda bir kaza, kızılderede bir kaza oldu. Şükür  maddi hasarla atlatıldı.  Ayrıca yine bu hafta içinde –ki haber yapmasak bile takipte olduğumuz, 2  (şükür ki  başarısız) intihar girişimi yaşandı. İlçede popüler veya  etkili-yetkili pozitif vaka karantinaları oldu…İşin özeti Gerçek gündem can yakmaya devam ediyor.


     VE BİRDE NOT; Emet’te önce 3. Etap toki ,termalkent vb. başlatılan 14 gün karantina, ardından neredeyse yüzde70’i etkileyen 2. Karantinalar etkili oldu. İlçede görülen pozitif vakalarda yüzde 70-80 lere varan düşmeler yaşandı… İlk  zaman günde 23-27 vakaya kadar çıkarken, karantinalar sonrası ortalama  6-7 lere düştüğünü gördük.   İnşallah karantinalar sonrası da aynı duyarlılık devam ettirilerek sürecin daha fazla can yakmadan atlatılması sağlanır. 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca