KORONA YAZILARI 12-14 - Ercan Kolku

KORONA YAZILARI 12-14


KORONA NOTLARI -12

TÜRKİYE EVDE, HÜKÜMET SAHADA KALMALI
Evde kal Türkiyem…
-    Bugün dükkan kirası yatcak,   200 açığım kaldı. Varmı kardaş sende?
Evde Kal Türkiyem…
-    Yavv geçenda yatırmadıydım elektirik 2 ay oldu fatura. Kesmezler dimi?
Evde Kal Türkiyem
-    Tamam,hanım.. tamam.. Çiçek yağı,pirinç, ne çay damı bitti?
Evde Kal Türkiyem
-    “Değerli müşterimiz.Bu ayki kredi ödemeniz 15 gün gecikmiştir. Sicilinizin bozulmaması için acil ödeme yapmanız gerektiğini hatırlatırız. “  Adını sen koybankası
Evde Kal Türkiyem
-     Allaha şükür işten çıkarılmadıkta… Bu ücretsiz izin ne kadar sürecek ki?
Evde Kal Türkiyem
-    Esneği ,kasnağı bilmemde,  Tavşanlı,Kütahya servislerle gelip giden arkadaşlar,  karayolundan taşımasın bu virisü Emetime… Bizde gidiyoruz mecbur işe… Dede uzak dur benden,eldivenlerin nerde?
Listeyi uzatabiliriz… Elbetteki insan sağlığı herşeyden önemli.Ve hükümetimizin,Sağlık çalışanlarımızın, kolluk kuvvetlerimizin,belediyelerimizin çalışmalarıda takdire şayan…
    Ancak “ Evin de kal Türkiyem” diyerek, eve vatandaşı hapsederken,esnafa kepenk kapattıırırken,”Yanındayım Türkiyem” demek için, aktif ekonomik anlamda sahaya inme zamanıdır. 
    Esnafa, Ab kriterleri sunar gibi şartlar sunmadan  faizsiz destek kredileri,  faturalara faizsiz öteleme, ücretsiz izine çıkarılanlara işsizlik ödeneği,vs SAHADA KAL HÜKÜMETİM…


KORONA NOTLARI-13
PANİK VE BİLGİ KİRLİLİĞİ VİRÜSLERİ KORONADAN DAHA TEHLİKELİ

Malum günlerde en ufak yüksek ateşte sağlık ekiplerimiz  her türlü tedbiri alarak,acili boşaltıyor. Vatandaşımız  virüsü kapmış olabilir diye mücadele ediyor. Yüksek ateş vakaları ve yüksek şüphede Kütahyaya sevk ediliyor.
Ediliyorda Emet ondan sonra çalkalanıyor.” Virüs çıkmış, komple karantinaya alınıyormuş… 5 kişiymiş, Ne 5’i 20 kişiye buluşmış vs vs…
İnsanlarımız panik içerisine giriyor. Halbuki her vaka korona değil, ama her vakaya halk ve hastalarımızın sağlığı için korona varmış gibi müdahele edildiği için  dedikodular ayyuka çıkıyor.
Ardından yeni yorumlar;” Halk panik olmasın diye sakliyorlar. Basınada yazdırmıyorlar” falan
Kardeşim olası kötü bir senaryoda hangi idareci bunu halktan gizleyerek RİSK alabilir? Malum vakalarda kısa sürede en yüksek tedbirler alınması gerektiğinden kim nasıl saklayabilir? Saklamaya kalkılsa, ve vakalar artsa, bunun hesabını kim verebilir?
Kütahya Valiliğinin bu süreçte  basının kısa sürede bilgilendirilmesi yönünde talimatı var.Üstelik yerel idarecilerimizde konuları gece gündüz hepimizden iyi takip ediyorlar merak etmeyin. Allah muhafaza aksi durumda kısa sürede kamuoyu bilgilendirilecek.
Her ambulans veya her ambulansa bindirilen vatandaşıda video çekip,sosyal medyaya atmayalım. Bu durum hem kişilerin yaşam haklarına müdahele hemde  halkı paniğe sevktir. -Hakkınızda soruşturma açılabilir. 


KORONA NOTLARI-14

CUMA NAMAZI KALKTI,BAZI MARKETLERDE CUMA KAMPANYALARI KALKMADI!!!
Olağanüstü günler yaşadığımız şu günlerde sosyal mesafeyi koruma, halk sağlığı gibi gerekçelerle çoğu esnafımıza dükkan kapattırılıp,Halkın biraraya gelmesini önleme adına lokantalarımızda paket servislerine geçiş yaptırılırken, büyük marketlerde kampanyalar hız kesmiyor.
Bir yandan Evinde kal Türkiyem,Evinde kal Emetim derken, diğer yandan YETİŞEN ALIYOR kampanyaları devam ediyor. Dün bir markette 101. defa yapılan kampanya! ile market önünde yaşanan kalabalık bugünde Cuma kampanyaları yapan başka market önünde halkın BİM'erakıyla devam etti.Bu görüntülerle ŞOK'a giren halk tedbirler alınmasını istiyor.
Halk sağlığı adına Cuma ve vakit namazlarının bile kaldırıldığı, esnaflara kepenk kapattırılıp, vatandaşlar evde kalmaya zorlanırken, marketler önünde yaşanan bu olayların önlenmesi için daha etkin tedbirler alınması gerektiğini,
İLÇE HIFZISIHHA KURULUMUZA ÖNEMLE DUYURURUZ…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas