NARCO MARKETİNG- MEMLEKET MESELESİ! - Ercan Kolku

NARCO MARKETİNG- MEMLEKET MESELESİ!


Sivas Cumhuriyet üniversitesi öğretim üyesi ve yazar Sefer Darıcı  Türkiye’de ilk defa Emet ilçesinde  kullandığı “Narco marketing” tanımını  bilim dünyasına   kazandırdı. Bundan sonra sıkça duyacağımız Narco Marketing kelimesiyle  beynimizi ele geçiren küresel güçlerin internet üzerinden nasıl durumu normalleştirerek alıcı bulduklarına dikkat çekti.

            Çünkü bizce masum görünen ve 7 yaşındaki çocuklarımızın bile internet üzerinden oyun diye oynadığı birçok oyun ve dizi sitesi   çocuklarımız,gençlerimiz, uyuşturucu kartellerinin hedefi haline geliyor. Darıcı sempozyumda çok dikkat çeken bir ifade de kullandı. “Torbacı diye tabir ettiğimiz uyuşturucu satıcıları önceden sokaklardaydı. Şimdi bunların yüzde 75’ i internette. İnternet üzerinden satış yapıyorlar. “

Subliminal mesajlarla uyuşturucuyu normalleştiren uyuşturucu kartelleri  pazarlamayı çizgi film,dizi film, ve internet üzerinden tüm evlere sokuyorlar.Genelde ebeveynler çocukları pornografik resim ve sitelerde korumayı yeterli sanıyorlar ama masumane görünen yüzlerce dizi ve sitelerde ise uyuşturucu tacirleri cirit atıyor. Aman dikkat!        

GENÇLERİMİZDE FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN

Emet ilçemizde bir okulumuzun hemen çıkışında bulunan boş bali tüpü üzerine derhal aradığımız Adli bilimciler derneği başkanımız sayın  Prof. Dr. Hamit Hancı sağolsunlar bizleri kırmayarak ekibini kısa sürede toplayarak ilçemize geldiler.

Konunun hassasiyeti üzerine bilgilendirdiğimiz  belediye başkanımız Mustafa Koca,İlçe Milli eğitim müdürümüz Mustafa Cöre, Ecdad derneği başkanımız Ali Duyan, Emet termal otel müdürümüz Ramazan Sezer  her türlü desteği sağlayarak ilçede bir “Bağımlı olma özgür ol” konulu sempozyum düzenlenmesine katkı sağladılar. Hepsine çocuklarımız,gençlerimiz ve aileleri adına teşekkür ediyorum.

İlçe kaymakam vekilimiz sayın Kadir Yurdagül’ünde destekleri ile ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle iş birliği yapılarak tüm liselerimizde gençlerimize bağımlılıkla ilgili bilgilendirme yapıldı.Akşam oturumunda ise daha çok öğretmenlerimiz ve ailelerimiz madde bağımlılığı konusunda çocuklarımızı  nasıl takip edebileceğimiz, madde bağımlılığına alışkanlık yaratacak oyun ve maddelerle mücadele gibi konularda aydınlatıldılar.

Akademisyenlerimizin Emet hanı ile ilgili haklı taleplerini  gelecel sayımızda yer vereceğiz.

            MESELE MEMLEKETSE GERİSİ HİKAYE!

            16 Senede, neredeyse  adaylık sürecinde başkanlığa aday olan sayısı kadar ,başkanın değiştiği Emet AK partide  tüm başkanlar bir araya geldi. Kısa bir süre önce başkanlığa seçilen Hüseyin Doğan gayet samimi bir ortamda eski başkanlara memlekete hizmetleri için teşekkür ederken mütevazi bir şekilde eleştiri ve önerilere açık olduğunu belirtti.

            Başkan Doğan’ın sıkça notlar aldığı toplantıda  Emetliler dayanışma ve kalkınma derneğinden en etkin çalışma olarak nüfusu artırmaya yönelik ikametgah çalışmaları beklendiğinide ifade etti. Çünkü he rhizmette ilk kriter nüfusunuz kaç?

            Gerçi biz Emet siyasi tarihinde bu sözün “Oyunuz kaç? Verseniz ne olur vermeseniz ne olur? Diyen pişkin siyasetçileride görmüş olsakta başkanın nüfus olayında haklı buluyoruz. İnşalah dernek vasıtası ilede hemşehrilik bilnici kuvvetlenerek, bu yönde çalışmalar yapılacaktır.

            Basın camiasında 25.yıla giderken, haliyle ilk başkan Muhsin Erensoy’dan son başkan Doğan’a geçen süreçte tüm başkanların görev dönemlerinde gazeteciydik. Görevimiz nedeniylede ilçeyi ilgilendiren her konuda ve çalışmada  hem bilgi sahibi hemde fikir sahibi oluyoruz.Bir nevi ilçenin tarihini gazete arşivlerinde tutanak altına alırken, şahsımızdada dijital  bir hafıza oluşuyor.

            Gazetede bazen eleştiri bazen teşekkür ederken, halkın taleplerini iletmiş, iletirkende kimi zaman mizahi dil kullanmayı tercih edenlerdeniz.Mesela Ali Mor başkana “Emet’in altı bor üstü Mor” Adem başkana  Ak partiyi eleştirirken “Hz Ademden bu yana siyaset böyle”, Mehmet Düz’e “Başkan düz,yollar yamuk”  Naci başkana “Ak parti çıkışı Nacigasyon’la buldu ” gibi…( Hüseyin Doğan’a uygun bir başlıkta yakında gelir))))  

            Niyetler hayır, gayretler ilk 1.5 ayda 5 defa Ankaraya gitme örneğinde olduğu gibi zirvedeyken, ortak akıl adına oldukça faydalı bir toplantı oldu. Doğan’ın samimiyeti,artık görevleri olmasada eski başkanların halen partileri vasıtası ile proje geliştirmeleri önemliydi.

            Toplantının özeti ne derseniz; Samimi ortam ve  ele alınan konuları çözmede gösterilen ortak kararlılık bizlere artık “Sorunları masaya yatırmak değil, sorunları masadan kaldırmak “adına  ciddi adımların atılmaya başlandığını görmek diyebilirim.

Önce partim,sonra memleketim zihniyeti, önce memleketim sonra partime dönüştüğü an zaten bir çok mesele çorap söküğü gibi gelecektir.Bu işler parti meselesi değil. Cumhuriyet tarihinde ne partiler geldi geçti,niceleride gelecektir. Yarınlarda bize lazım olan  mensubu olduğunuz parti ile memleketinize bir şeyle kazandırabilmektir. Gerisi hikaye…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca