Neden Kütahyada Akciğer Rahatsızlıkları Fazladır? - Ercan Kolku

Neden Kütahyada Akciğer Rahatsızlıkları Fazladır?


NEDEN AKCİĞER RAHATSIZLIKLARI KÜTAHYADA  ÇOK DAHA FAZLA?

    Kütahya Valimiz sayın Ali Çelik bir açıklama yaparak son 10 günde corona vakalarında artış olduğunu belirterek  uyarılarda bulundu.
 Dedi ki valimiz“Son 10 günde ne yazık ki ciddi artış oldu. 2 ayda elde ettiğimiz kazanımları kaybettik. En önemli gücümüz aşı, maske ve mesafe. Bugün itibarıyla 43 bin 959 vatandaşımız aşısını oldu. Kütahya’nın birkaç dezavantajı var: en yaşlı nüfusa sahip 9 ilden biriyiz ve akciğer hastalıkları yaygın. Dolayısıyla vaka sayısında artış olduğunda riskler katlanıyor. Tedbirleri uygulamaya devam etmeliyiz” 
    Elbette halk olarak kurallara azami uymaya devam etmek önemli… Ancak sayın Valimizin açıklamasında bizlerin dikkatini çeken bir başka konu var.  Vali Çelik açıklamasında Kütahyanın yaşlı nüfus ve akciğer rahatsızlığının yaygın olmasına  vurgu yaptılar.
    Bizlere de yeni yorumlar düştü...
    Neden Kütahyada Akciğer hastalıkları yaygındır?
    Kütahyada Akciğer hastalığı vaka istatistikleri nelerdir?
    Yaygınlığın sebebi ile ilgili bilimsel bir araştırma varmıdır?
    Bu Akciğer rahatsızlıklarının yaygın görülmesinin hava kirliliği, zengin ve işlenen maden kaynakları ile bir alakası varmıdır?
    Kısaca Kütahya’nın havasından mı,suyundanmı,  termik santralleri,  havzalara karışan maden posaları vs mi? Neden Akciğer rahatsızlıkları fazladır?
    Kütahya geneli bir akciğer ve kanser tarama bilimsel  çalışma yapılmasının  vatandaşılamızın sağlığı adına  olumlu olacağını düşünüyoruz. Zira Corona gibi virüslerle mücadelede halkımızın bağışıklığını düşüren ve bu tür hastalıklara kapılma riskini artıran sebebleri iyi analiz edip, ona göre çalışmalar yürütmek,SAĞLIKLI KENT olma adına çok daha önemlidir.

BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYEM...
Kirli emellerini beyni yıkanmış vicdan yoksunu terörist gruplarca gerçekleştiren, masum insanlarımızı ve kahraman silahlı kuvvetlerİmizi gözlerini kırpmadan haince düzenlenen pusularla öldürebilecek kadar insanlıktan çıkmış teröristlere, terör gruplarına ve bunları besleyen, destek veren her türlü oluşuma lanet ediyoruz.
Bu tür terör olaylarında bilgi kirliliğinin önüne geçme adına yayın yasağı, sosyal paylşaım sitelerine erişimlerin kısa süreli kısıtlanmasını doğru bulduğumuzuda ifade etmek istiyoruz.Zira sağlıklı bilgiye ulşamadan ama yandaş ama muhalefet trollerce beyinsizce yapılan paylaşımlar halkımızda infial yaratmaktadır.Üstelik istihbarat güvenliği içinde sakıncalı durumlar doğurmaktadır.
Başımız sağ olsun, hayatını kaybeden kahraman askerlerimize ve masum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.
Şimdi kutuplaşma ,parti kavgaları zamanı değildir. Ülkemizin iç ve dış mihraklarca yıkılmaya çalışıldığı bir dönemde particiliğin canı cehenneme... Unutmayalımki PADİŞAHIN BİLE PADİŞAHLIK YAPMAK İÇİN ÖNCE BİR ÜLKEYE İHTİYACI VARDIR...
DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜNDE GÜÇLÜ ÜLKEMİZİN BÜGÜNLERİDE AŞACAĞINA HİÇ ŞÜPHEMİZ YOKTUR...
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara