OMUZLARDAN APOLETLER SÖKÜLEBİLİR,YÜREKLERDEN ASLA! - Ercan Kolku

OMUZLARDAN APOLETLER SÖKÜLEBİLİR,YÜREKLERDEN ASLA!


Belge iptali iyidir ,kötüdür analizine girmeyeceğim…

                Zira sebebi ne derseniz deyin kazanılmış bir hakkın geri alınması, üniformadan apolet sökmekten farksızdır. Gerisi  yorum ,temenni ve beklenti ötesine geçmez.

                Yıllardır termal turizm yatırımcılarını bölgemize çekememiş olmanın en büyük etkeni, ilçe bağlantı yollarımızın kötülüğüdür. Sorunun anasıda babasıda ulaşılamaz olmamızdır…

Ve  sorgulanması gereken 18 yıl Ak parti iktidarı döneminde bu yolların tamamlanamamış olması,daha çok sıkça yapılan seçim, buna mukabil sıkça değişen ilçe yönetimleri,  Emet yerel sorunları,siyasi iç çekişmeler olduğunu yazabilirim.Firmaların iflası,ihale yenileme süreçleri ise bu sorunların üzerine ketçap mayonez serperek yeni sorunlar olarak Emet kamuoyuna servis edilmiştir.

Neyse… Önümüze bakalım

                Psikolojik etkilerini gidermek ve kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz gerektiği adına birkaç şey yazacağım…

                Emet ilçemizin termal zenginliği yanında sıkça yazdığım  bir özelliği vardır.

                Kardeşim Yoncalıya, ılıcaya,göbele, dereliye, esireye vs tüm bu termal tesislere gitmek için   bu tesislerin bulunduğu il ve  ilçelerde ikamet ediyor olsanız bile ya özel araca yada toplu taşıma aracına ihtiyacınız vardır. Ama Emet’te böyle bir durum yoktur. 

EMET’TE AKPINARA,KOCAKIRAN’A BİLE APARTLAR YAPILABİLİR

İsterseniz apartları Akpınar deprem evleri mevkiine, ( Kentsel dönüşümle harika olur...   Akpınar deprem evleri 4 ada… Ve evlerin tamamı 1 adaya site şeklinde alınırsa 3 adalık alana ne kadar apart yapılır varın siz hesap edin…))ister dere mahallesine, isterse Kocakıran’a çıkarın. Vatandaş bu apartlarda kalarak eşortmanları ile termal tesislere, yani hamamlara,havuzlara her yere yürüyerek ulaşabilir. Emetin termal zenginliğinin şehre entegresi bulunmaz bir nimet olup,yıllardır apart kültürünün şehrin her yerine yayılmaması mantıkla açıklanamaz.

Apart mansiyonculuğu artırmak… Buralar için sıcka su kaynağına gerek  yok.Ama isterseniz Uşak’ta 30 km’den sıcak su getirilen tesisler gibi, ,bizlerin SSK Eme thatsanesine sıcak su hatıt döşediğimiz gibi  sıcak  su da verebilirsiniz. Üstelik öyle bile yapsanız göbelin 25 derece suyunu katbe kat geçer bizim hat sıcak suyu…

                Yine  termal bölgemize havuzlar ve hamamlar yapmaya devam edilebilir. Bunun yanında yeni bulunan kaynaklar için para değil, siyasi destek bulunarak sondajlar yaptırıla bilinir. Mesela Emet belediyesince çıkarılan yeraltı sıcak su haritasında en zengin kaynak çay kenarında çıktı. Bakın buraya ayrı bir çalışma ile Apart villalar gibi,üst düzey gelir kesiminin rağbet gösterebileceği bir proje üretilebilir.

                EMET’E 10 VEYA 20 ŞER APART YAPACAK YERLİ YATIRIMCIYA TEŞVİK VERİLMELİ

Artık termal yatırımlar için Emet belediyesi meclis onayı yeterli, neden yatırımcı bekleyelim ki?

                Belediye geniş bir alan tahsis etsin…100 apart yapımına uygun bir yer… Ve ilçe işadamlarını yatırımcılarını davet etsin. Hatta bazılarını zorlasın,memleket meselesi diye…Desin ki,

                Teşvik için parada veremeyeceğimize göre, imkan sunacağız.Kardeşim enaz 10 apart yaparsan buranın 15 yıl kullanım hakkı senin. Yap apartları  5 yıl kirada almıcam. 6. Yıl kira almaya başlayacağım. 20 apart mı yapacaksın,25 yıl senin  7 yıl kira almayacağım 8. Yıl kira başlayacak… 100 apartı ister 10 kişi yapsın, ister 20 kişi… İsterse  gelsin 2-3 kişi yapsın…Yerel  yönetim olarak destek, bakanlıktan teşvik için siyasi destek ön ayak olalım.

                En azından 100 apart kazansak  bugün ki ( mevcut hamam termal otel yüzme havuz, hamam ve banyoları için yeterlidir.)alın size şehrin içinde sürekli 400-500 yerli veya yabancı turist…

                Belediyede yüzme havuzları ve 32 apartlık projeyi   imkanları zorlayarak hayata geçirir bir hamam daha kazandırdığı zaman ilçeye, Emetin seyri değişir.

BÖLGEDE TERMALDE SÖZ SAHİBİ  OLMA ADINA PARTİYİ ALET ETMEYE ÇALIŞANLARA TOKAT ATMAK İÇİN HAREKETE GEÇMEK LAZIM

                Yoksa termal sağlık ,büyük yatırımlar, fizik tedavi bunlar hikaye… Çok uzun süreç ve zaman kaybı…Bugün otel müşterilerinden yeterinc e yararlanamamaktan yakınıyor,36 apart işlerken çarşıda turist daha fazlaydı  diye temenni belirtiyorsak, Emet’te önceliğimiz  termal olmalıdır. Ama yerel  imkan ve yatırımcıları  değerlendirmek ve daha gerçekleştirilebilir projeler için emek verilmelidir.

                 Yeni kaynak, yeni sondajlar… 100 apart, 200 apart… 300 apart… Yüzme havuzları, termal merkezler, yoncalıda neymiş, termal anlamda yoncalının 5 katı bir ilçe…..

                Derken büyük yatırımıcı  devletten teşvik almak için baskıyla termal  turizm kapsamı talepleri için bastırınca bizde bakanlığa film repliklerini hatırlatırız.

                                “ Bir zamanlar  turizm gelişim belgesini iptal ettiğin fakir ama mağrur bir Emet vardı… Bugün   büyüdüm.  Termal,doğa ,yayla, tarih turizmi ile en çok tercih edilen yerlerden oldum. Şimdi belge vermek istiyorsun…Sen o belgeyi alda, termalde bölgede tek başına söz sahibi olma adına türlü siyasi şaklabanlık yapanların, siyasi idarecilerimizin gözlerini boyayanların  alnına yapıştır…Karıştırma, sadece  alınlarına…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara