ÖNÜMÜZDE 5 PROJE BİZİ BEKLİYOR-1 - Ercan Kolku

ÖNÜMÜZDE 5 PROJE BİZİ BEKLİYOR-1


BİRİNCİSİ…

            Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Gıda tarım ve hayvancılık bakanı oldu.Hayırlı olsun…

            Milletvekili iken Emet ilçemize gelme sözü olan Fakıbaba,bunu ertelemişti.Ancak, danışmanlarından Mustafa Oturakçı bey  belediye başkanı Mustafa Koca’nın ve ilçemizden bazı siyasetçilerin misafiri olarak Emet ilçemizde 2-3 gün kalmıştı.

            Şimdi sayın Bakanın Emet’e gelme sözü itibarı ile bizim şu Hayvan pazarı projesini hayata geçirebilirziz. Emet belediyesince Yeniceköy Yeşilova mevkiinde hazineye ait 11 dönüm arazinin Hayvan pazarı yapımına tahsisis için kara alınırken, resmi yazışma ve müracatlar yapılmış yol çlışmaları sebebiyle izin verilmemişti. Şimdi yol çalışması tamamlandı.

            Belediye başkanı Mustafa Koca,Bu projeyi tekrar elden geçrilerek, içerisinde enaz 150 büyük baş, 350 küçükbaş hayvanın barındırabilineceği, modern kesimhanesi de bulunan ,ayrıca Pazar içersinde katı ve sıvı çevreye zarar verebilecek atıklar için silaj çukurları,depo vb. tüm ayrıntıların projelendirildiği  tesisi hayata geçirerek ilçemize kazandıralı.

 

 

İKİNCİSİ…

            Yine belediyeden halkın genel beklentisi olan apart turizmi…Biliyorsunuz  Emetin termal macerası 1987  lerde başlarken yapılan 36 apart duruyor. Neredeyse 30 yıl oldu… Her yıl 3-4 apart dikilseydi bile şuan 150 kadar apartımız olurdu.

            Başkan Koca’nın  2 yüzme havuzu,kafeterya vb. yapım projesi hazır… Bu tesislere  apart yapımları eklendiği için belediye istimlaklara girmişti.Bayada bir istimlak yapıldı. Birkaç istimlakı gereken yer beklenirken, bizce biran önce kazmayı vurmakta fayda var… Zaten turizm bölgesi…Vatandaş istedğini yapamaz o alanlarda.Kanuni haklarıda ödenerek istimlaklar çözülmeli ve Emet’in turizm yatırımları hız kazanmalı.

            Vatandaşlarımız Başkan Koca’nın sıkça dile getirdiği termal yüze havuzları ve apart projelerini en kısa sürede görmek istiyor.

 

 

ÜÇÜNCÜSÜ

            Hemşehrimiz DoçDr. Ali Osman Öztürk’ten talep… Biliyorsunuz kendileri bir ara başbakanlık müşavirliğine atanmıştı.TRT yönetim kurulu üyelerinden hemşehrimiz o dönem şimdi Kültür ve turizm bakanı olan Numan Kurtulmuşla çalışıyordu.

            Emet belediyesince daha önce dosyası hazırlanan ve Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı tarafındna ilgililere aktarılan Hisarlıktaki Emet gençlik ve kültür merkezi projesi hayata geçirlmeli.

            Buradada hemşehrimiz Öztürk’ten faydalanarka parti bu projeye ağırlık vermeli.

Diyeceksinzki il spor müdürlüğü belediyenin altına yapacak… Yapılsın kardeşim.O daha çok gençlerin daha çok boş zamanlarını satranç,bilardo, kitpap okuma vs hobilerle değerlendirebileceği bir mekan olacak. Ha sayın il müdürümüz Sadık Ölçen’in uygun bulduğu ve alanında mümkün olduğu konferans e sinema salonu olmazsa hiçbir işe yaramaz.

            Hisarlıktaki gençlik ve kültür merkezi ise halkın araçlarıyla aileleriyle gidebileceği,geniş sportif ve kültürel etkinliklere katılabileceği bir alan olacak.Bu iş için 10.800 m2 alan tahsis edildi…Bu iş olmalı…

DÖRT VE BEŞİNCİSİ

 

            Yine ve yeniden Kaymakam Mahmuthan Arslandan öncülük etmesini beklediğimiz kapalı otopark ve rektörlükten beklediğimiz bir projemiz vardı… Bu konuyu haftaya dillendirelim… Vakit kaybetmemiz gerekn bir konu.Tabi bu konuda da yine hemşehrimi Kütahya kutso yönetim kurulu üyesi Ahmet Bağırgan’ı Emet için göreve davet edeceğiz…

            Bu iki konumuzuda Cuma makalemizde sizlerle paylaşacağız.

           

           

           

 

 

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara