Saçmalığın Daniskası - Ercan Kolku

Saçmalığın Daniskası


Kamu kurum ve kuruluşlarında çay ocağı kantin vb.  çay kahve satışı bir genelgeyle yasaklandı… Üstelik ülke geneli kahvehane ,çay ocakları,parklar vs serbestken…
    Covid-19 ile mücadele genelgeler yayınlanırken, bölgesel  hesaplar yapılmıyor. Bilmem kaç personelli devasa kamu kuruluşları ile  Emet ve Hisarcık derelerindeki  15-20 personelli ufak  kamu yerleriyle bir tutarsanız komik duruma düşersiniz…
    Desenizki tek kullanımlık kağıt bardak vs aklımız erecek… Kamuda içme,dışarı çık kahvede cam bardak iç, ne alaka?
    Üstelik sezon geçerken tatillerde düzenleme,yine sezon sonu gelirken kına gecesi kaldır,düğünü bir saate çekmek gibi  tedbirler  vatandaşın algısıyla oynamak gibi geliyor bana… Yada kapı dayaklamak gibi!
    Adam hasta babasına sürekli hocaya gidip muska yazdırırmış.Ama sonuç sıfır… Her gidişte para ve büyüyen muska boyutu büyürken ,adam ölmüş… Oğlu gitmiş hocaya muskayı iade etmeye ve demişki;” Al hocam muskanı,babam kaykıldı…”
    Genelgelerle halkın sağlığını korumaksa amaç, Kurban bayramında sokağa çıkma yasak olmasa bile il ve ilçeler arası gidişe izin verilmeyip, bu yaz düğün organizasyonları yapılmayacak denilseydi, bu iş çoktan bitmişti.
    Yani corona patlamışken,  bu tür genelgelerin hocanın faydasız muskalarından farkı yoktur…
    Yeri gelmişken sezon bitiyorya madem  tatile gidip, mayo ile denizlere girmek coronaya vız geliyor, kardeşim yayınlasaydınız  bir genelge bizlerde peştemallerle Emet sokalarında gezip,hamamlara gitseydik….Nasılsa yayınlanan genelgeler ülke geneli uygulanıyor.Hamamı olmayanlarda  parklardaki süs havuzlarına giderlerdi…
    Lafın özü,Normalleşme sürecinde ülke geneli asıl önlem olacak radikal kararlar yerine  böyle çay ocağı muhabbetli  anormal genelgeler, halkın psikolojisini bozmaktan başka bir işe yaramıyor…

    EMET PAZARININ AÇILMAMASI DAHA TEHLİKELİ?
    Neden derseniz; Pazar açılmayınca halkın büyük bir bölümü komşu ilçelerde kurulan pazarlara gidiyor. Gerçi kurulsada belirli bir güruh gene gidiyor ama, kapalı olunca bu rakam artıyor.
    Ama ilçede tüm tedbirleri alır pazarı kurdurursanız halk sağlığı için daha olumlu gibi… Zira başta Belediye zabıtamız olmak üzere güvenlik güçlerimizde sabahtan akşama pazarda denetimde… Pazara girenin ateşi ölçülüyor,maske sosyal mesafe denetimi falan yapılıyor.  En azından  kontrol altında tutuluyor.
    Ekonomik zararlarından vazgeçtik, sağlık adına Pazar kurulması elzemdir.  Bu sebeple bu Salı pazarın açılacak olması alınan en doğru kararlardan biridir.
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas