Sayın Kavuncu'nun Emet'e Heyman Borçları Bir Hayli Çoğaldı! - Ercan Kolku

Sayın Kavuncu'nun Emet'e Heyman Borçları Bir Hayli Çoğaldı!


 

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi  rektörümüz sayın Prof. Dr. Vural Kavuncu Milletvekili olduğu dönemlerde ilçemize  ençok  ve sık gelen vekillerimizden biridir.
    Bakarsınız bir gün sayın Kavuncu Arifin orda çay içiyor, diğer gün giymiş  tulumlarını Eğrigöz dağlarında geziyor.. . Bakkala uğrarsınız, oturmuş sohbet ediyor, parkta çay içersiniz, gelir  yine gelir masanıza oturmuş  sohbet ediyor. 
Emete şu neden yapılmıyor, bu neden olmuyor dersiniz sabırla anlatır, olabilecekleri olamayacakları… Ama kaçmaz halktan.Gelir anlatır, gider anlatır…
Evet sayın Kavuncu  Milletvkelliği döneminde sıkça esnaf ziyaretlerinde  bulunurdu.  Ramazan aylarında ise mutlaka ilçeye bir ziyaret gerçekleştirirdi. Bizlerde basın olarak “ Vekilim Heyman müjdesi Emetimize ne getirdiniz? Heybenizde ne var?” diye sorardık.
    Bu  Heyman muhabbeti klasikleşerek,  sayın Kavuncu her Ramazan Emet gelişinde bazen doktor müjdesi, bazen turizm ödeneği, bazen, yol   ihalesi vs olarak Heyman müjdesi getirdiğine  dair beyanatlar verirdi. Boş geçmezdi sağolsunlar…
    
 NASIL BAŞLARSA ÖYLE GİDER MANTIĞIYLA EN DOĞRU ATAMAYDI
Kütahya Sağlık bilimleri Üniversitemizin kuruluşunda isabetli bir kararla kurucu rektörlüğe getirilen sayın Kavuncu Üniversitemizi hızla büyütmeye devam ediyor.  Hiç şüphesiz   sayın Kavuncu ile Üniversitemiz yıllar yıllar içinde alabileceği ilerlemeyi, çok daha kısa sürede alacaktır.
    Üniversitemiz bünyesinde Kütahyamızın  3 büyük ilçesine Sağlık hizmetleri Yüksek okulu açıldı.  Kütahya İlçeleri  arasında   101.848 nüfuslu Tavşanlı,  62.237 nüfuslu Simav ve   49.787 nüfuslu Gediz ilçelerimize Sağlık Hizmetleri Yüksek okullarımız açıldı.Bölgemize hayırlı olsun.Okullarımızın gelişimi için sayın rekötürümüz görevinin başında.Şimdi gelelim asıl konuya…


EMET ESKİ DEVLET HASTANESİ YERLEŞKESİNE SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEK OKULU AÇILMALIDIR
Kütahyamızın 4. Büyük ilçesi Milli Mücadele yıllarında Kuvayı Milliyeci doktorlarımızla  Müdafa cemiyetini kuran, Hükümet baskını, Cevizdere zaferi gibi direniş  destanları ile   bölgemizde   direnişin sembolü olan GaziEmetimizdir…
 Emet 19.528  nüfusu ile Kütahyamızın 4. Büyük ilçesi olup, 11.772 Nüfusu ile komşu ilçemiz Hisarcıkla birçok bölgesel ortak yatırımı alan yerlerdendir.
    O sebeble sayın Rektörümüzden  her iki ilçemize de hitap edebilecek bir Sağlık Hizmetleri Yüksek okulu talebimiz vardır.   MYO yerleşkesi için yerimiz mevcut olup,  bunu hayata geçirebilecek yerel idarecilerimizde  bulunmaktadır. Nasıl mı?
    Bakınız Emet ilçemizde  Sağlık meslek lisemiz bulunmaktadır.Sağlık Bakım teknisyenliği,Ebe yardımcılığı,Hemşire yardımcılığı bölümleri ile  gençlerimiz sağlık  ordusuna hazırlanıyor.
    Emet eski devlet hastanesi  10 dönüm  arazisi ile şehir merkezinde ayrı bir yerleşkedir.
    Buraya açılacak bir Sağlık Hizmetleri Meslek yüksek okulu ile lisemize  paralel bölümler rahatlıkla açılabilir. Emet ilçesinde KYK yurduda bulunduğu için okul ve bölüm açmada en önemli kriterlerden olan barınma konusunda ilçede sorun yoktur. Keza, üniversitemize her türlü destek konusunda  ilçe kaymakamımız sayın Hasan Çiçek olsun, Belediye başkanımız sayın Hüseyin Doğan olsun destek vereceklerinide şüphemiz yoktur. Emet ilçesi Kütahya geneli bir çok ilçeye  45 km mesafe gibi ortak bir noktada bulunmaktadır.
Lise eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz,   ilçede  2 yıllık  Sağlık sektöründe eğitimlerine devam ettirebilirler.  Kütahya Dumlupınar Emet Meslek Yüksekokulu yanında, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Emet Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu açılabilir.
Emet Sağlık Hizmetleri Yüksek okulu ile ilçemizde 10 dönümlük eski hastane yerleşkesinde  İlk ve Acil yardım, Anestezi, Ağız ve diş Sağlığı, Fizyoterapi, iş sağlığı ve güvenliği, Tıbbi görüntüleme teknikleri, Hasta ve yaşlı bakımı gibi    bölümler açılarak  ilk etapta 250 ila 300 öğrenci ile okul açılabilir. 
Vural Hocam, Emet  Heyman müjdelerini özledi… Siyasetteyken verdiğin hizmetler gibi şimdi de akademik kimliğinle ilçemize eğitim hizmeti vermeni talep ediyoruz.
Dağlarında gezmesini, keçi peynirlerini,Emet ekmeğini sevdiğin GAZİEMET’e asırlık bir heyman müjdesi vermeni  bekliyoruz.
Prof. Dr. Vural Kavuncu isminin verileceği  Emet Eski  devlet hastanesi  yerleşkemize, enaz 5-6 bölümle hizmet verecek Sağlık bilimleri Yüksek okulu istiyoruz.Saygılarımla.

KÜRDANA TAKILANLAR! 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas