SEN YEMEZSEN,BEN YEMEZSEM NASIL ÇIKAR KEBABLAR FIRINLARDAN! - Ercan Kolku

SEN YEMEZSEN,BEN YEMEZSEM NASIL ÇIKAR KEBABLAR FIRINLARDAN!


Emetliler dayanışma ve kalkınma derneği 1. Kütahya il istişre toplantısı istenirse   nerede olursa olsun Emetli hemşerilerimizin ortak bir hedef için toplanabileceği adına önemli bir organizasyon oldu. İstişare toplantısı ile ilgili görüşlerimiz ve konuşmacılarımızın tespitlerini  ilerleyen  makalelerimizde de sizlerle paylaşacağız. Şimdi başkan İsmail Elmacı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, bizce toplantının özeti olan Emetli sermaye sahibi hemşehrilerimizin ilçemize yatırım yapması konusunda fikirlerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hasan Kurnaz hocamız toplantıda sermayesi Güçlü Emetlilere seslenerek;”Sadece kebap göveç yemeye gelmeyin, Emete yatırım yapmaya da gelin” diye seslendi.

            Hocamızın haklı olduğu yerler var,ama bizce eksiğide var… Kimse durduk yerde hadi 3-5 kişi bir araya gelelim, Emete yatırım yapalım demez. Ve ekonominin temel kuralı kimse karanlığa karşı yürümez.

            Ne olacak? Nasıl olacak? Tabiî ki Kazan-kazan ilkesi ile…

Kazan – kazan (win-win) yaklaşımı çatışmayı, düşmanca saldırmak ve savunmaktan, birlikte çalışmaya dönüştürür. Bu davranış biçimi ve çalışma sureci, iletişimin bütün seyrini değiştirebilecek güçtedir.

Genellikle tartıştığımız süreçten habersiz bir şekilde müzakereye odaklanmaya çalışırız. Uzun süreli bir geçmişle günümüze ulaşmış, iç içe geçmiş zor uyuşmazlıklarda, kendimizi genellikle düşünmeden reaksiyon gösterirken buluruz. Çoğunlukla mevcut durumda en iyi yaklaşımın ne olduğunu bir an bile düşünmeyiz İnsanlar karşısındakiyle çözümler üzerine mücadele ederken “benim istediğim gibi yap!”, ” Hayır bu iyi değil! Benim istediğim gibi olsun!” derler. Aslında böyle bir müzakere, güç mücadelesinden ibarettir.

Hasan  hocamın bahsettiği konuda ise bizler sermayesi güçlü hemşehrilerimizi içi dolu ve cazip projeleri sunabilmeliyiz.

Yani diyeceğiz ki Emet olarak Kazanmak istiyoruz – Senin de kazanmanı isteriz.

Alt yapısı ve projesi hazır teklifleri yatırmıcılarımıza sunabilirsek çok daha kolay sonuca ulaşacağımıza eminim.

 Esas mesele bunun nasıl olacağıdır. Kazan-kazan yaklaşımı kesinlikle etiktir, fakat bu yaklaşımın büyük başarısının sebebi şudur: “İŞE YARAMAKTADIR”

            O zaman başta  Emetliler dayanışma ve kalkınma derneği olmak üzere, Emet esnaf odası Emet ziraat odası kendi bünyelerinde gerçekleştirilebilir projeler hazırlayıp,sunacak.  Gerekirse kurulacak şirketle hayata geçirilmeye çalışılacak üretim fabrikasının hisseleri yatırımcılarımıza ve halka arz edilecek. Herkes gücü nisbetinde şirket hisselerine ortak olarak işletmeyi doğuracak gibi.

            ( Mesela yeni apart yapımlarını Emetlilerin kuracağı bir şirket alsa…Herkes gücü oranında hisse alsa, belirli hisseye ulaşanın bir işçi aldırma hakkı olsa vb gibi)

            Elbetteki hemşehrilerimizin ilçemize yatırım yapmasını isteriz. Ama onlara bu yatırımı ilçeye gerçekleştirirlerse kendilerinin de kazanacağını  gösterebilmeliyiz. Zira ekonomide profesyonel düşünmek vardır,duygulara yer yoktur. Burada hemşehrilik bağı ile yatırımımın kısa sürede kendisine geri döneceği projeleri gerçekleştirip kısa süreli memlekete kredi açmaları konusunda ikna etmemiz gerekiyor. Tabi sermaye sahipleride gerekli analizini, yatırımın geri dönüşünü, maliyet muhasebelerini yaparak karar verecektir.    

            Hemşehrilik bilinci sadec ekonomik anlamda değil,syasi ve sosyal anlamdada kazan-kazna ilkesine dayandırılmalıdır. Siyaette ekonomide, sosyal yaşamda memleket için çalışmanın kendilerinede çalışmak anlamına geleceği iyi anlatılırsa ve        Lokal millyetçilik aşılanabilirse, inanın o kadar çok şey proje hayata geçirilebilirki… Ve ilçemiz o kadar gelişirki,gelişim hız bizlerin bile başını döndürebilir

ÇAVDARHİSARA KURULAN BARİKAT KALDIRILMALIDIR

            Bu sorun sadece Emette otobüs işleten firmanın sorunu değildir.

            Bu sorun Çavdarhisar ilçesinde  3-5 taşımacı esnafın problemide değildir.

             Ve her ilçe de 3-5 kimseden oluşan bilmem ne komisyoların aldığı kararlar binleri mağdur ediyorsa..

            Emet sağlık meslek lisesinde okuyan  ve hergün Emete gelmek zorunda olan Çavdarhisarlı öğrencilerimiz mağdursa…

            Yine Hisarcık ve Emetten Çavdarhisar tarım lisesine giden öğrencilerimiz mağdursa,

            Yarış,Çerte,Aydıncık, Örencik hattında binlerce insan mağdursa…

Kararı alanlar kadar, kararın düzeltilmesi için harekete geçmeyen  onlarca suçlu vardır.

            Bu sorun Emet AK parti İlçe başkanlığı, Emet kaymakamlığı, Hisarcık Ak parti,Hisarcık kaymakamlığı,Emet milli eğitim müdürlüğü,Hisarcık Milli eğitim müdürlüğü,Kütahya valiliği ve herkesin sorunudur…

            Bu barikat basit hesap, ve bölgesel menfaatlerle asla çatışmamalıdır.

O sebeble tüm yetkili ve etkilileri ÇAVDARHİSAR yolundaki BARİKAT’ı kaldırmaya davet ediyorum…

EMETİN BÜYÜMESİ İÇİN ÖNCE KAÇAĞI ÖNLEMELİYİZ

            Hep aklıma takılmıştır.Emete atanan amir memur   ve dahi bir çok çalışanın ikametleri nerededir?

            Köyümde nüfusum dursun diy ikameti orda duran ama kendi Emette ikamet edne kaçtane vatandaşımız vardır?

Kurumlarda Mesela Emetbor,mesela Orman!

            Hani diyorum birçok mühendis ve memurun ikametgahı bile başka yerlerde görünüyor iddiaları varken, ikametgah  mecburiyeti nasıl anlatılmalıdır?

            Her alanda ilçenin kalkınması adına büyük bir enerji ile işe koyulan kaymakam sayın Hasan Çiçek'in bu ikametgah konusunada el atacağına inancımız tamdır.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara