Siyasiler Esnafı Damdan mı Kuyudan mı Kurtaracak? - Ercan Kolku

Siyasiler Esnafı Damdan mı Kuyudan mı Kurtaracak?


SİYASİLER ESNAFI KURTARACAKLARDA, DAMDAN MI,KUYUDANMI ?


    İlçeye bu kadar sık siyasetçi gelmesi, hatta iktidar partisi Ak parti il başkanı Sebahattin Ceyhun’unda sıkça Emet ve köylerinde görünce  ufukta seçim var yorumları yapılmıyor değil. Hatta bazı partilere seçmen sandık listelerini hazırlayın talimalatlarının geldiğini de biliyoruz.
Sahneye çıkan siyasilerin en popüler konusu tabiî ki ekonimik krizden şaşkına dönmüş esnaflar…Esnaflar kurtulacak,esnaflar bizle çağ atyalacak.Esnafın derdimi en iyi biz biliyoruz,biz kurtarırız vs vs…
    Ama iktidar ama muhalefet Birleri Esnafı kurtaracak ama Nasıl?

“Melikli köyünden bir vatandaşın çoluk çocuğu büyüyünce babasının evi artık ona dar gelmeye başlamış. Hali vakti yerinde olmalı ki, ev yaptırmaya niyetlenmiş. Malzemeleri kısa zamanda hazırlayıp, sıra usta bulmaya gelmiş. Arayıp taramış, sormuş soruşturmuş ve civarın en akıllı ustasını evi yapmaya razı etmiş. Baharda başlanan ev, himiydi, duvarıydı, söyesiydi derken yaza doğru bitmeye yüz tutmuş. En nihayet, güneşli bir Temmuz günü çatı hartamasının son çivisini de çakan usta evi bitirmiş. Bitirmiş bitirmesine ama ne görsün. Kendini hartama döşeme işine iyice kaptıran usta değil kendisi için tek bir damla için bile evin tavanına inecek delik bırakmayı unutmuş. 
Çatıda bir müddet oturan usta bir sigara yakıp soruna çözüm aramış. Bin bir özenle çaktığı hartamaları söküp işe tekrar başlamak istemiyormuş haliyle. İkindi vaktine kadar birkaç sigara daha içtiyse de nafile. Aşağıda toplanan ahali de bu müddet zarfında soruna bir çözüm üretemeyince Ali Fakkı’ya danışmaktan başka çıkar yol bulamamışlar.
 Sorunu dinleyen Ali Fakkı bir müddet düşündükten sonra ‘Beni oraya götürün.’ demiş. Olay yerine gelince bir müddet düşünmüş ve ‘Bana kalın ve uzun bir halat bulun.’ diye gürlemiş. Halat gelince bir ucunu damdan çaresiz bir şekilde beklemekte olan ustaya fırlatmış ve ‘Bu halatın ucunu beline sağlam bir şekilde bağla.’ demiş. ‘Gevşek bağlarsan Allah korusun çözülüp de bir şey olur, karışmam ha!’ Sonra da diğer ucunu köylülerin eline vermiş. ‘
Şimdi uşaklar’ demiş. ‘Herkes sıra olup, bu halatın bir tarafından tutsun. Ben çek dediğimde hep birlikte çekilecek. Öyle biri çeker biri çekmezse bir sekametlik çıkarırsınız Allah korusun’. 
Herkes halatın bir yerinden yapışmış. Ali Fakkı’nın komutunu beklemeye başlamışlar. Ali Fakkı damdaki ustaya son tembihini yapmış: ‘Usta, belindeki düğüme güvenme. Halatı ayrıca iki elinle sıkı sıkı tut.’ diye uyarmış. 
Ustanın dediği gibi hazır olduğunu görünce ‘çek’ komutunu vermiş. Sonucun beklediği gibi olmadığını gören Ali Fakkı yarı üzüntülü, yarı  şaşkınlıkla bir müddet zavallı adamın cesedinin başında beklemiş. Yaptığı tüm planları gözden geçirmiş, bir hata bulamamış.
 En son ‘Yahu uşaklar’ demiş, ‘Ben bir vakit böyle bir adam kurtarmıştım ama kuyudan mı çıkarmıştım, damdan mı indirmiştim tam emin değilim’.”

Velhasıl  haksız rekabetle tüm esnaf grubuna vuran  büyük marketlerle ilgili yasal düzenlemeler yapılmadan,esnafa kısa vadeli nefes kredileri,yok esnek krediler vs vermenin,hemde faiziyle aanlam ifade etmediğini bilmeyen yok. Bu  sözde faizli desteklerin Damdan iple adam kurtarmaktan farkı olmasa gerek…

MAKALE ESNAFLARLA BAŞLADI,ESNAFLARLA DEVAM ETSİN…

FOTO –ŞAKA     FOTO –ŞAKA  FOTO-ŞAKA

Malum geçtiğimiz hafta sonu siyasilere bereket bir çoğu buradaydı.Mhp,Chp,İyi parti Milletvekili, genel başkan yardımcısı  düzeyinde esnaf ziyaretleri vardı.
Tabi esnaf deyinde kısa süre önce başkanlığa seçilen Emet esnaf odası başkanı Ramazan Seval’ede hayırlı olsun ziyaretleri yapıld.ı.Mhp Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş,Chp Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, ve İyi parti  genel başkan yardımcısı,İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun   Emet ziyaretlerinde ilk durakları Esnaf odamız oldu.Esnafların dertleri konuşuldu…
Bu ziyarelerden  bir kare de bu… 
İYİ parti genel başkan yardımcısı,İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ile esnaf odası başkanı Ramazan Seval’le hoş bir sohbet gerçekleştirdi.Ortaya bu kare çıkınca da bize foto şakalamak düştü;
Esnafların durumu nasıl diye soran genel başkan yardımcısına sanırım, başkan Seval şöyle cevap veriyor;
    “Allah Hacılığımı elimden alsın,esnaflar bitik yavvv…

EMETİN GELECEĞİ EMİN ELLERDE

    İlçemizde kurulan Emet gençlik derneği hızla büyüyor. Bu ilçede gençliğinden bu yana sivil toplum örgütlerinde aktif  görev almış birisi olarak bu birlik ve dayanışma hareketlerini her zaman sevmiş  elimizden gelen desteği vermişizdir.
    Merkezde lokalllerinide açan derneğimizi ADD Emet şube başkanımız Erol Usta ,yönetim kurulu üyemiz Devrim Sansar ile beraber ziyaret ettik. Gençlerimizin birer çayını içip sohbet ettik. Düşünceler güzel,niyetler hayır…Sohbetle  önümüzdeki  dönemlerde Emet gençlik derneğini  bir çok alanda etkin olarak göreceğimize yürekten ianandık…
    Emetli hemşehrim…Senin benim,bizim oğlanlar memleket için bir araya gelmiş bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.Ellerinden tutup destek vermek hepimizin görevidir.
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas