"Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır" - Ercan Kolku

"Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır"


Bazen insan hayatında, noktalı virgül açarak yazdığımız yazılar vardır…Anlamı güçlendirme ve  anlatmak istediğimiz dışında da daha bir çok şeyide anlatamadığımızı ifade eden kelimelerle süslü noktalı virgül devamları  aslında daha önemli olan kısımları içerir.
    Heleki Emet gibi her kesin belediye başkanı,herkesin kaymakam, müftü, zabıta, partici, herbokolog olduğu küçük ilçelerde, karayolları gitti, Ssk gitti derken asıl önemli olan  beyin göçlerini göz ardı ederiz.
    Tıpkı bundan 10 yıl önce, okul devamsızlığını biz veliler önemsemezken,ilçe Eğitim camiasının kaybı , aracıyla eve oğlumu almaya gelen Cemal Özdilekler hocam gibi… Tıpkı, yıllarca Emet belediyesinde ve Emet ilçesinde projelerle adını duyuran ve gündem olan eşi Şükriye Özdilekler gibi…
    ****
Emet belediyesinde 12 yıldır, memurluk,başkan yardımcılığı, basın yayın,fen işleri,mali hizmetler gibi birimlerde müdürlük yapan Şükriye Özdilekler bugün itibarı ile Kütahya Belediyesinde çalışmaya başladı.
    İdarecilik vasfı,verilen görevleri yerine getirme kabiliyeti, araştırmacı ve geçmişten bugüne  belediye adına gerçekleştirilen bir çok projenin mimarlarından olan Özdilekler, Emet ilçemizinde ilk bayan belediye başkan  yardımcısıydı.
    Son senelerde belediye bünyesinde kendisi ile çalışma fırsatı bulduğumuz Özdilekler’i ilçemiz de  beyin göçü adına önemli bir kaybı olarak görüyorum. Tabi Aynı zamanda Emet belediyesininde…
    Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile “ Vatanını en çok seven,görevini en iyi yapandır” sözünün hakkın veren Özdilekler, kim ne derse desin, ülkeyi ve en başta  memleketimiz Emet’i  ;birçok çenecambazı ve bir halta yaramaz   sözde Emet milliyetçisinden  çok daha fazla seven ve gereğini yapmaya çalışan insanlardan biriydi.Ve bizce gereğini fazlasıylada yerine getirdi.
    Kütahya belediyemizde kısa sürede  hak ettiği mevkilere geleceğine yürekten inandığımız  Şükriye Özdilekler’e ilçemize verdiği hizmetlerden dolayı şükranlarımızı sunarken,yeni görev yerinde  başarılar diliyoruz.

İKİ GÜÇLÜ KADIN
    Geçen hafta 8 Mart Dünya kadınlar günüydü… Fotoğrafda gördüğünüz 2  güçlü kadın ise ilçemizde iki güzide kurumumuzda idarecilik yaptı,yapıyor.
    Şükriye Özdilekler artık ilçemizden ayrılırken, aldığım duyumlara göre, yeni hastanemizin kuruluşu ve kurumsallaşmasında büyük emekleri olan başhekim Rukiye Kara’da ayrılmak için yazısını verdi,verecek…
    İdarecileri, heleki çalışkan idareciler kolay bulunmuyor… O sebeble, profesyonel düşünüp, memleket adına hizmet almak kadar, beyin göçünede el atmakta memlekete verilecek en önemli hizmettir diye düşünüyoruz…
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 4

  • prenses | 02 Mart 2021 19:52

    ne bilem

  • YAĞMUR KEŞİFOĞLU | 21 Şubat 2021 15:54

    OKULLAR AÇILMASIN BENCE

  • Pro Gamer999 | 18 Şubat 2021 21:39

    çok kötü abicim

  • Özge Nur Torun | 16 Şubat 2021 15:03

    Çok uzun ama iyi hemde çok iyi..........

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara