MEMLEKET TURŞUCU DÜKKANI DEĞİL! - Hasan Kurnaz

MEMLEKET TURŞUCU DÜKKANI DEĞİL!


Güzel ilçemizde bizlerden yaşça ve konumca daha büyük olanlarında şahit olduğu "sorun,kavga, kırgınlık ve dedikodu" kaynağının nedeni yıllardan beri değişmez ve hiç bitmez.

 İdarede hangi şahıs ve iktidar olursa olsun önümüzdeki yıllarda da bu konunun devam edeceği görünür olup,meselenin sadece kişi ve gruplarla da alakalı olmadığı açıktır. Çünkü genel olarak bizlerde; kendi memleketinden kopma,,kafası çalışan,fırsatı olup parası olanların ticari,sanayi ve iş sahası yönünde umursamaz olması, Etibor taşeronlaşması ve çaresiz olarak başında kıyamet kopan yılda birkaç defa üç beş kadrolu işci alımındaki yarıştan başka yapılan icraat bulunmamakta.

Tabi ki, eleştirme çekişme dedikodu edip laf üretme ve aksama sabaha kadar oturdugumuz yerde geleni geceni irdeleme ve ü çbeş kuruş görünce şımarıklığı zirveye çıkarma, sanayisi alanındaki çalışmayı saymaz isek.,Dönün bir bakın Allah aşkına ! Emet,Etibank,işci ve siyasi tarihine.

 Hangi dönem hangi icraat ve konuşulan hangi konu farklıdır ? Allah rızası için objektif olarak bakılıp tüm taraflar tek olarak dinlendiğinde haksız olan var mıdır ? Kimin haklı, kimin haksız olduğu da kişilerin kendi menfaatlenme durumuna göre değişir.Buda sırayla herkese uğrar.Dolayısıyla bu çark bu şekilde döner gider…Kimleri memnun ! kimileri de ızdıraplı !

Olayın herkes farkındadır aslında. Sorun, bizlere çok klasik gelen ve yazılması tartışılması dahi artik zevk vermeyen genel işsizlik… Belki bir çok kişi “Ya ! bu memlekette 500 kişilik istikrarlı ve arz talep sıkıntısı olmayan bir alanda, tek bir fabrika bir iş yeri bile açılsa, Emet'te olan sıkıntının yüzde doksanı biter" diye hiç durmadan feryat eder ama İlçenin zenginleri,liderleri ve alakadar olan birimleri harekete geçerek hiçbir ciddi adım atmayı başaramaz..veya atılsada örneklerini gördüğümüz gibi sonu gelmeyen reklam kokan amacın başka menfaate yönelmesinden dolayı bir balon olmaktan ileri geçemez.

 Meselenin parti ile siyasetle alakası olmadığını iş sahası ve istihdam probleminin partiler üstü memleket zihniyetiyle çözüleceği hususu bilindiği halde olay hep çıkmaza sokulur.

ALT YAPI ve YOL konularını artik Emet’te küçücük cocuklar dahi bilmekte.Birilerinin çıkıp bu konuyu ilk defa kendisi dile getiriyormuş gibi birkac havalı cümle ile yazıp konuşması bıkkınlık vermekte.

Artık bahaneye değil, güçlü ısrarlı azimli bir güç birliğine ihtiyaç olduğunu kavramak gerekmekte.

 Düşünün ki, Tavşanlıdaki şu kablo fabrikasının yarısı gibi bir fabrika 40 km’lik yola katlanılsa da, Eme'te yapımı sağlansa,1700 değilde 700 kişi istihdam edilse,Emet’te bu gün tartışma konusu ne olurdu çok merak ediyorum !

Güçlü olduğunu bildiğimiz bircok memleketlimiz var bizim. Hem ekonomik hem egitim hemde siyasi alanda. Emet sadece yılda birkaç defa ziyaret ve tatil yeri olmamalı…

Yerli domatesi,kavunu, keçi peyniriyle turşu hazırlatılan ana baba ocağı olmamalı… Memleketi için bir seyler düşünmeli ,adamlik davası olmadan,nemalanma gayesi içermeden eğitim kültür ciddiyet ve ekonomik alanda zirve yapmış şahsiyetler muhakkak İlçemden çıkıp bu işi başaracak adımlar atmalıdır İnşaallah !

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Oca

Mızrak Çuvala Sığar mı?

28Ekm

Çınarlar ve Oh Dala!

20Nis

Ramazan Geldi ' Hoş' geldi!

07Nis

Emet Dayanamaz Patlar Valla!

08Mar

Hey Gidi Günler Hey!