ÇAYIR PEŞREVSİZ KALMAZ - Yunus Daşdemir

ÇAYIR PEŞREVSİZ KALMAZ


Ben peşrevi çektim, çayıra çıktım, ee hani adammı var???... Siyasette bu lugat ucu açık bir kelimedir. Koca memlekette adam olmazmı hiç. Ben her gün memlekette görüyorum; şekerli, orta hatta şekersiz kahve içen adamları. Hatta mesnetsiz iftiralar peşinde koşan aciz ve ucuz yalakaları.

Kahve köşelerinde akşama kadar bacak bacak üstüne atıp, beleş çayla dedikodu sanatı icra edenler, memlekette iş yok, göç çok, ne olacak bu memleketin hali diyenler acaba kaç fikir üretip gençlerimize iş imkanı sunmak için dertlenmişler, yada dedikodularında gençlere iş düşünmüşlermi sormak lazım. Gençlerimiz gözümüzün önünde eriyip gidiyor diye dertlenen kaç kişi var bu memlekette. Bunu açık yüreklilikle sormak lazım. İl nüfusumuz yaşlandı, sürekli göç veriyoruz diye dertlenen kaç kişi var hiç rastladınızmı.

Dedikodu ve fitnenin sanat haline geldiği toplumlar bölünür. Bu bölünmeye çanak tutanlara asla fırsat vermemek hepimizin asli görevidir. Vatandaşın yüzüne gülüp arkasından türlü entrikalar çeviren insan ve yönetici modellerinin dönemi bitmiştir. Her şeyi ben bilirim edebiyatı yapanlara asla ve asla müsama göstermeyin. Etrafınızda korku imparatorluğu yaratmaya çalışanları hiç çekinmeden ilgili makamlara (Polsimize, savcılarımıza, ilgili kurumlarımıza yazılı veya şahsen ) bildirin. Demokrasi, her konunun rahatça tartışılabildiği, fikirlerin ve memleket için var olan düşüncelerin masaya özgürce konulabildiği ortamdır. Bunun dışında despotluk yapmak isteyen veya farklı yollara başvurma imasında bulunanlara asla alan yaratmayın. Bu memleket hiç kimsenin tapulu malı değildir, olamazda. Olması gereken el birliği içerisinde toplumun her bireyinden aldığı fikirlerle yürüyen idarecilerin memleketimizde çoğalmasıdır.

Bunun yanında memleket için hizmet etmeye çalışanlara atılan iftiralara itibar etmeyin. Meyve veren ağaç taşlanır demek eskidendi. Artık meyve veren ağaç, kesilmeye çalışılıyor. Ancak meyve veriyormuş gibi görünen ve yeşil yapraktan ibaret olan ağaçları cidden kökünden kesmek elzem oldu. Çünkü onlar yıllardır kapladıkları alanlarla bu memlekete yeterince zarar veriyorlar. Bu ağaçları kesip yerine verimli ağaçlar dikmek daha makbuldur.

Çayır peşrevsiz kalmasın. Alternatifler çoğaldıkça hizmet kalitesi daha da artar. Yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin çeşitliliği artar. Siyaset edep ve adap kuralları içerisinde fikir ve düşüncelere ehemniyet verilerek ve ötekileştirme yapılmadan yapılırsa her zaman memleket için kazanç olur. Yerel seçimlere doğru merkez ve tüm ilçelerimizde adayların çoğalacağı çok aşikardır. Önemli olan kahvehanelerin daha kalabalık olması değil, kültür ve gezi alanlarının kalabalık olmasıdır. Kahvehane ağzıyla gelecek olan idareciler bu memlekete zerre katkı vermez.

HİSARCIK YÜKSEK OKUL MÜDÜRÜ TAKDİRE ŞAYAN ÇALIŞMALAR YAPMAKTA

Mevcut yüksek okul müdürümüz uyumlu bir ekip çalışması ile (Okul derneği, siyasiler) öğrenci sayısını yıllar sonra 100 kişi arttırmayı başarmıştır. Hisarcık için bu önemli bir gelişmedir. Dileğimiz mevcut müdürümüze sahip çıkılması ve gerekli desteğin verilmesidir. Kalın sağlıcakla.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Haz

Emet Geç Kalmamalı!

09Oca
17Ara

Cep Derdi Milleti Gerdi

28Kas
22Kas

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz