Cep Derdi Milleti Gerdi - Yunus Daşdemir

Cep Derdi Milleti Gerdi



Ceplerine 3 kuruş girecek diye memleketin gençlerini eleştiren ve kendilerini ulaşılmaz güç zanneden zavallılara gülüyoruz bu ara. Nereden nasıl cesaret aldıkları belli olmayan bu kan emiciler doymak bilmiyor ve vatandaşın sırtından inmemek için her yolu deniyorlar. Hayatlarında hiç bir zaman mücadele etmemiş ve birilerinin elinden tutmasıyla dalkavuk gibi yaşayan bu ucubelere gerektiğinde derslerini vermek her vatandaşın asli görevidir.

Köylü, şehirli ayrımı yapacak kadar zavallı olan bu ucubelere köylünün olmadığı zaman şehirlinin yaşamasının imkansız olduğunu gerektiğinde bağıra bağıra öğretmek elbette görevimiz. İnsanların hatalarını aramayı marifet sanan ancak kendi hatalarının yada rezilliklerinin görilmediğini zanneden ve insanlara tepeden bakmayı marifet sanan bu ucubelere hiç bir zaman prim vermemek hepimizin asli görevi olmalıdır. Bu memleketin gençlerini etrafında toplayıp iş aş diye oyalayan ve onları kendi milis gücü gibi gören ve kullanmaya kalkan bu hazır yiyicilerin yaptıkları işleri iyi araştırmak ve eksiğini noksanını görmezden gelenleride uyarmak devletini seven her vatandaşın görevidir. 

Hiç bir kişi kendini memleketin jandarması yada polisi ilan edemez. Yada jandarma yada polis böyle bir duruma asla müsade edemez ve zaten etmiyordur. Korku imparatorluğu yaratıp vatandaşları huzursuz ettiğini zanneden bu zavallılar aslında toplum nazarında kendi bitişlerini hazırladıklarını çok iyi bilmelidirler. 

Hisarcık ilçemizde alt yapı çalışmaları son aşamaya geldi. Görünen o ki ilçenin 100 yıllık alt yapı sorunu halledilmek üzere. Elbette bu çalışmalar esnasında vatandaş çok zorluk çekti ve çekmeye devam ediyor. Ancak gelecek için alt yapının olmazsa olmaz hizmetlerden olduğu çok aşikardır. Öte yandan içme suyu sorunu ve herkesin hayal dediği doğal gaz ilçeye geldi. Elektrik hatlarının bir bölümünün yer altına alınmasınıda buna eklersek yapılan bu çalışmaları görmemek yanlış olur. Ancak kocaçay ve küçük çayda şuan var olan kirliliğe el atılması acil gereklidir. Özellikle küçükçayın üniversiteye yakın olan hükümet konağı yanındaki kötü görüntüsü ve ilçeye emet girişindeki kocaçay kenearındaki çöpler acil alınmalıdır. Hisarcık iyi yönetildiği ve birlik beraberliğin sağlandığı takdirde yapılan yatırımlarla güzel günlere gebe bir ilçedir. Başta da belirttiğim gibi, cep derdine düşüp milleti birbirine düşürenleri dışladıkmı, mesele kalmaz vesselam. Kalın sağlıcakla.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Haz

Emet Geç Kalmamalı!

09Oca
17Ara

Cep Derdi Milleti Gerdi

28Kas
22Kas

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz