EFENDİLER!!! - Yunus Daşdemir

EFENDİLER!!!


Bu ülkede filozof olmuş bazı insanlar. Sanki ülkede atılan her adım onlara sorulacak. Bunlar yıllarca bizden izinsiz kuş uçmaz buralarda dediler. Açtım pencereyi baktım gökyüzüne ve ağaçlara, onlar uykuda ama uçan kuşun haddi hesabı yok. Entrikada uzman olmuşlar velhasılkelam. Uzman olmuşlar ama hiç hesap etmemişler entrika çözme uzmanlarının da var olduğunu. Küçük derede balık tutmaya alışmışlar hep, denize tüple dalıp balık tutana akıl verirler, birde küstahça tepeden bakar olmuşlar. Bu yüzyıldır böyle olmuştur bu ülkede.

Ama devir değişti, devran döndü muhteremler. Önce aynaya bakacaksınız muhteremler. Hatta giyeceksiniz ceketinizi yandan, soldan, sağdan bakacaksınız kendinize. Ne kadar bakarsanız bakın, aslınız görünür aynada. Klip çeviren manken gibi görünemezsiniz asla. Yada ABD başkanı ''Trump'' gibi de olamazsınız. Asalet aynalarda elde edilmez.

Pirinç pilavı yemenin de adabı vardır, lakin kimi avuçla, kimi kaşıkla yer. Avuçla yiyeni küçümsemeyin belki çok açtır, acele eder. Kaşıkla yiyeni de kibar sanma. Belki odunun ta kendisidir yeni öğrenmiştir. Kısacası etraflarında sadece kendi çıkarlarına dayalı dostluklar kuranlar, kendilerini marsta yaşıyor zanneder. Ancak bu kişilerin dünyaya inişleri ağır olur vesselam. Çünkü atmosfer bozulunca düşüş sert olur, bu değişmez bir uzay terimidir. Bir asırdır kendilerini marslı, bu milleti küçük görmeye alışmış muhteremler bu aralar yağmur gibi düşüşteler.

Papazı niye verdin diye akıllarınca dalga geçenler yine aynalara baksınlar; Hangi ülke bir Amerikalıyı 1 yıldan fazla yargılamış ve yargı yoluyla karar vermiştir. Aptalların bugüne kadar müslümana şurubu şarap diye içirdiği dönem bitmiştir. Ramazan ayında kafası büyüklüğünde bardaklarla şarap içenlerin devri kapanmıştır. İçkiyi bu topluma kültür diye yutturmaya kalkanlar hatta milli içkimiz rakı diyecek kadar aptallaşmış beyinlerin dönemi bitmiştir. Lider yerindedir. Kararı yargı vermiştir. Ama bunu da anlamaz bu muhteremler. Onların tek bir derdi vardır. Memleket batsın, bitsin lakin REİS gitsin. 100 yıldır gördükleri bu rüya ile avunmaya çalışıyor bu muhteremler.

EFENDİLER...!!!

Benim üst makamlarda tanıdığım var, falancanın misafiri oldum dönemi bitmiştir. Soruları çalıp imtihana girip haksız yere bürokrat olma dönemi bitmiştir. Makam sahibi olmak için yüklü para bağışı yapma dönemi de bitmiştir. Halkın evine girip hasbihal edenler makbuldur artık. Uçak ile yolculuk yapmak eskiden ayrıcalıktı. Şimdi Altıntaş havalimanından ver 100 lira uç istanbul'a. Ata binmek için çiftlikte boy boy poz verenlerin fuar alnlarının develerle dolu olduğunu unutmaması lazım. Hepiniz Rahat olun. Bizim devletimiz öyle bir devletki, 
itini ne zaman bağlayacak, atını ne zaman nallayacak çok iyi bilir. Sözün özü yargının verdiği kararı, siyasete mal etmeye çalışanlar, yıllarca yargı yoluyla bu ülkeyi sömürenler değilmiydi???

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Haz

Emet Geç Kalmamalı!

09Oca
17Ara

Cep Derdi Milleti Gerdi

28Kas
22Kas

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz