İŞ KUR MU? AK PARTİ Mİ? - Yunus Daşdemir

İŞ KUR MU? AK PARTİ Mİ?


    Ben adaylığımı açıklayayım, bin 500 lira önemli değil, bakarsın yarın bir işim olur hallederim. Hem böylece ismim duyulur diyen adaycıklar var, birde cidden memleket derdi olan, memlekete hizmet etmek isteyen aday adayları var.

   Tüm bunların dışında buralar benden sorulmalı ve benim dediğimin dışında bir şey olamaz diyen ADAY ADAYI ADAMCIKLAR var. Durumun analizi bu.

   Öylesine derin sular akıyor ki AK Parti de kimin eli kimin cebinde belli değil. Kütahya'da hemen her ilçede sular normal akmıyor. 'Siyaset seli başkadır' dedirten şekilde akıyor. Ne cevherler varmış da haberimiz yokmuş. Makam mevki için aday adayı olanlardan tutun, sırf adım duyulsun bin 500 liraya süper reklam yapayım diyenlerde var.

   Geçen gün kahvehanede bir muhabbete şahit olmuş arkadaşımız. Aynen dediğini aktarayım; Abi Kütahya'da görüntü çok net. Ya mevcut başkanla devem edilir, ya da Ali Çetinbaş açıklanır o başkan olur. Ne diyelim bu bir iddia ve neticeyi göreceğiz hep birlikte.

   İlçelere gelince Altıntaş ve Emet ilçesinde aday adayı bereketi var. Gediz ve diğer ilçelerde oldukça hareketli. AK Parti de sular oldukça ısınacak gibi. Kendisini yüzde yüz gören bazı aday adaylarının, AK Partiden yapılan açıklamalardan sonra başka partiden aday olacağını buraya yazayım ki oda unutulmasın. Çünkü onların derdi dava değil koltukkkk.

  Muhtar adaylarında durum vahim. Kütahya'nın tüm ilçelerinde ve köylerinde bu seçimlerde akıl almaz bir muhtar adayı bereketi var. Muhtarlık askeri ücretli namlı mükemmel bir iş kapısı bir çok aday için. Ancak ciddi manada mahallesi için mücadele ve hizmet etmeye aday olanlarda vardır elbet. Bence kazanacak muhtar adayı şunu diyebilmeli; ben muhtarlığım boyunca hiç ücret almayacağım, aldığım tüm parayı mahalleme harcayacağım. Tabi bu bence hayal ama bakarsın olur.

  İşin özü, ben olmazsam olmaz diyecek kadar kendinden emin olanlar, ben işimi falanca bakandan hallettim diyenler, falanca bakan benim her zaman telefonumla konuştuğum arkadaşım diyenler, buna benzer binlerce efsanevi hikaye.

  Sözün özü, AK Parti artık eskisi gibi olamaz. Sıfır riskle aday seçmelidir. İçerisinde mevcut olan AKP lileri temizlemelidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir çok il ve ilçe için müthiş sürprizler yapabilir. Çünkü dönen menfaat oyununun farkında. Yok temizlemez ve göz boyamalarla yola devam eder ve hizmet edenleri görmezse bu seçimde çok ciddi bir ders alır. Ekonomi iyi demekle olmuyor beyler. Vatandaşın evindeki ekonomik veriler iyi değil. Durum hiç iç açıcı değil. Tüm bu zorluklar ortadayken aday kimin umurunda diyenlerin sayısı oldukça fazla. Kalın sağlıcakla.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Haz

Emet Geç Kalmamalı!

09Oca
17Ara

Cep Derdi Milleti Gerdi

28Kas
22Kas

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz