SANDALYEYE YAN OTURANLAR - Yunus Daşdemir

SANDALYEYE YAN OTURANLAR


Sizi engellemek isteyenlerden, tuzak kuranlardan, dedikoduculardan, uzak durun, bırakın onları kendi hallerine, muhatap olmayın.

Ve yolunuza devam edin.

Fitne dünyayı bozar, Çünkü, “Fitne, katilden daha kötüdür”.

İş kurarken, evlenirken, bir şey alırken, kısaca gönülden, şevkle yapacağınız her şeye, her kafadan, bin bir ses çıkar.

Sizin mutluluğunuza veya mutsuzluğunuza ortak ve sebep olanlar vardır.

Ya gönlünüzün, şevkinizin kırılmasına, ya da büyük bir coşkuyla yola devam etmenize sebep olurlar.Ancak, ağır, yıpratıcı, üzücü olmasına rağmen, hiç yılmadan, kötü ve maksatlı konuşan kimseyi dinlemeden yola devam etmek, elinden geldiğince mutlu olmak, başarılı olmak için mücadele etmek şarttır..Müspet olanlar sizin mutluluğunuzu isteyenler, menfi olanlarsa sizin kötülüğünüzü isteyenler ve bu halinizle beslenenlerdir. Onların bu dünyada işleri, eşleri, çevreleri, her şeyleri kötüye programlanmıştır. Amaçları korkutmak, sindirmek, heyecanınızı yok etmek, performansınızı düşürmektir. Aslında bu dünya iyililerle, kötülerin mücadelesidir.

Onlardan, iyi ve güzel haricinde olan her şey beklenir. Her şeyiniz de gözleri ve pis emelleri vardır. Bu tiplere vereceğiniz en büyük acı, sizin daha mutlu, daha başarılı ve daha huzurlu olmanız, onları kale almamanız, yokmuş gibi davranmanızdır.

Kim ki, laf getirip, götürüyorsa, sizin plan ve programlarınızı, huzurunuzu, sinirinizi bozuyorsa, bilin ki onlar sizin düşmanlarınız, sizin şeytanınızdır. Allah’ın yaptığını bozmaya çalışanlardır. Sizin dostunuz, sizin aleyhinizde konuşulmasına fırsat vermeyenlerdir. Şayet laf taşıyacak kadar aleyhte konuşturuyorsa zaten bu konuşmalardan memnun oluyor demektir ki, sizin dostunuz olamazlar.Daha mevzu açılırken, “ben duymak istemiyorum” deyip, oradan ayrılmaları gerekmez mi?Hem sizin dostunuz olacak, hem de sizin aleyhinizde konuşulması halinde dinleyecek, çanak tutacak, yani kötüye vesile olacak...

Olmaz……

Ne biçim dost, ne biçim arkadaş, ne biçim aile? .

“akrabanın akrabaya yaptığını akrep yapmaz”, “kardeş kardeşin kör olduğunu istermiş de bakacağım diye istemezmiş”, “bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” deyimleri boşuna söylenmemiştir. Sizin “etinizi çiğnettirmeyenler” sizden olanlardır.

Özellikle bizim bölgemizde haset ve iftiradan beslenen ucubeleri asla kale almayın. Onlar toplum içinde zaten deşifre olmuşlardır. Beslenecekleri kaynaklar kurudukça yok olmaya mahkum olacaklardır. Sandalyeye yan oturan bu ucubelerin gözleri daima etraftadır. Tüm dünyaları kendi ahlaksız yaşmalarına bakmaksızın ahkam kesip ahlak dersi vermeye çalışmaktır.

Şuursuz insanların terbiye yoksunu örneği olan bu müsvettelerden toplum ne kadar uzak durursa o kadar çabuk ilerler ve önüne bakar..

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Haz

Emet Geç Kalmamalı!

09Oca
17Ara

Cep Derdi Milleti Gerdi

28Kas
22Kas

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz