'YILLARCA ÇALIŞTIĞIMIZ KURUMDAN TERÖRİST GİBİ ÇIKARILDIK'

Emetbor işletmesine bağlı Emet ve Hisarcık ilçelerinde taşerondan çıkarılan 11 işçinin akıbeti mahkemelik oldu.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

           Emetbor işletmesine bağlı Emet ve Hisarcık ilçelerinde taşerondan çıkarılan 11 işçinin akıbeti mahkemelik olurken, yaşananların halen mevcut işçiler içinde geçerli olacağı ve bunun başlangıç olduğu  mevzuları endişe yaratıyor.

            Emetbor işletmesi hizmet alımlarında iki ilçede firma bünyesinde şoförlük yapan 11 işçi  başta emeklilikleri yaklaştığı gerekçesi ile sorgusuz sualsiz işten çıkarılırken,konu ile iligili Emetbor ve firmanın mahkemelik olduğu öğrenildi.

            İşçilere 3 Ocak’ta SGK’tan çıkış verilirken 5 Ocakta parmak basan işçilerin daha sonra parmak izlerinin silindiği,işe alınmamalrın polis raporları ile tespit edildiği gibi konuların dava dosyasında yer aldığı belirtiliyor.İşten çıkarılan 11 işçi tazminatları için noterden ihtar çekerken, konu mahkemeye intikal etti.

            Emeklilikleri geldiğinde işi alan son firmanın tazminat ödediği gerekçeleri ile işten çıkarılan işçilerin kimisinin 30,kimisinin 31 yaşında olduğu görülürken bazılarının da  halen emekliliklerine 4 ila 5 yıllarının kaldığı gözlemlendi.

            Zorlu kış ayarında işten çıkarılarak mağdur edilen işçiler, kredi taksitleri,yakacak vb gibi kış aylarında daha da zorlaşan hayat şartlarında işyerlerinden darbe yemiş oldular.. Bazı işçiler en çok yıllarca  çalıştıkları işletmeden güvenlik ve polis eşliğinde çıkarılmalarının kendilerinin onurunu kırdığını belirterek;” Yıllarca emek verdiğimiz ekmek yediğimiz kurumdan terörist gibi çıkarılmayı hak etmediğimizi düşünüyoruz. “dediler.

            İşçi konusunda bu gelişmeler yaşanırken, kamuoyuda bu tür yaşananların önlenmemesi durumunda arkasının geleceği belirterek, yasa koyuculardan acil düzenleme kadar mevcut durumun düzelmesi içinde işçilere destek verilmesini talep ediyorlar. Bazı vatandaşlarda Emet ilçesinde diğer resmi kurumlarda da emekli olan taşeron işçilerin bulunduğunu,işçilerin kıdem tazminatlarının asıl işverence ödendikten sonra yüklenici firmaya dava açtıklarını belirterek, işçilere Emetbor işletmesinin sahip çıkması gerektiğini belirtiyorlar.

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN