ZABITADAN 2016 DA 113 ADET RUHSAT

Emet Belediye Zabıta amirliğince 2016 yılında 92'si sıhhi, 21'i gayri sıhhi olmak üzere toplamda 113 adet işyeri ruhsatı açma belgesi verildi

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet Belediye Zabıta amirliğince 2016 yılında 92’si sıhhi, 21’i gayri sıhhi olmak üzere toplamda 113 adet işyeri ruhsatı açma belgesi verildi. Galericiler sitesinin açılması ile galerici esnafların  siteye taşınması nedeniyle 9 adet oto galeri işyeri ruhsatı verildi.2016 da 2. en çok ruhsat verilen iş kolu kahvehane oldu.

            Geçen yıl yapılan yoğun takip sonucu açılış ruhsatları önceki yıllara oranla 4 kat artış gösterdi. Yetkililerden alınan bilgilere göre açılan işyerlerinin en geç bir ay çerisinde işyeri ruhsatı için Belediye zabıta amirliğine müracat etmeleri gerekiyor.Ayrıca faaliyet konusu değişen,vefat eden ruhsat sahibi yerine iş devamı ve taşınma gibi durumlarda da ruhsatların  yeniden düzenlenmesi gerekiyor.Yasa gereği ruhsatsız işyerleri mühürlenerek kapatılıyor.

            Emet ilçesinde belediye zabıta amirliğince 2016 yılında 9 oto galeri,7 kahvehane,5 adet bilgisayar ve cep telefonu satışı,4 bakkal,3 pansiyon,3 mobilyacı,3 cafe işletmeciliği,3 bayan kuaförü,3 elektrikçi,3 tuhafiye,2 kebap salonu,2 su ve ısıtma tesisatçılığı,2 çiğ köfte,2 otoaksesuar,2 tuvalet işletmeciliği,2 hazır yemek salonu,2 lpg istasyonu,2 bilgisayar malzeme satışı,2 matbaa,2 oto yıkama,2 ızgara salonu,2 inşaat malzeme satışı,2 büro,2 berber,2 telekom bayiliği,2 oto elektirik,2 pasta ve tatlı satışı,2 lastikçi,1’er adette internet salonu,el sanatları ticareti,motorsiklet tamircisi, manav,pideci,büfe,beyaz eşya satıcısı, ayakkabıcı,oto motor tamircisi,kasap,soğuk demirci,halı yıkama,pvc,un yem bayiliği,fotoğrafçı,bobinaj,ısı cihaz satış,emlakçıoto boya,simit fırını,oto kapartacı,av bayii,yöresel ürün satış,çiçekçi,demirci, ekmek fırını,kahvaltı salonu,camcı,reklam malzeme satış,halı saha işletmeciliği,tekst,l ve oto tamir ruhsatı verildi.

            Emet’te 2016 yılında 34 adet işyeri ise belediye zabıta amirliğine kapanış dilekçesi verdi.

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN