19'U EMET OLMAK ÜZERE 239 PROJE HAYATA GEÇTİ
Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, 2017 yılında Kütahya'da 12. etabı uygulanan program kapsamında 239 proje başvurusu ve 45 milyon TL'lik proje bütçesi ile rekor kırıldığını söyledi.
Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, 2017 yılında Kütahya'da 12. etabı uygulanan program kapsamında; 239 proje başvurusu ve 45 milyon TL'lik proje bütçesi ile rekor kırıldığını söyledi.
Müdürü Ender Muhammed Gümüş yaptığı açıklamada, "2006 yılında 'Yarısı Sizden Yarısı Bizden, Tamamı Sizin' sloganıyla başlatılan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programında geçtiğimiz yıl 86 proje başvurusu ile ilimizde önceki yılların toplamı kadar başvuru alarak bir rekor kırılmıştı. 2017 yılımda 239 proje başvurusu ile yine önceki yılların toplamından fazla başvuru alınmış, gerçekleşmesi güç bir rekora imza atılmıştır. Program kapsamında alınan proje başvuruları ile Kütahya, kendi rekorunu kırmakla kalmamış, bölge illerinin tamamını da başvuru sayısında geride bırakmıştır. Başvuruların ilçelere göre dağılımında 45 proje başvurusu ile Tavşanlı ilçemiz başı çekerken, Merkez İlçe 43, Altıntaş 34, Simav 32, Emet 19, Aslanapa 18, Gediz 15, Çavdarhisar 10, Domaniç 8, Dumlupınar 8, Hisarcık 3, Pazarlar 2 ve Şaphane ilçemizden 2 proje başvurusu alınmıştır. Burada dikkat çeken husus, daha önce program kapsamında proje başvurusu bulunmayan ve bu etapta 19 proje başvurusu olan Emet ilçemiz başta olmak üzere Çavdarhisar ve Dumlupınar ilçelerimizden de proje başvurularının gelmiş olmasıdır" dedi.
"Başvurusu alınan projelerin konu bazında dağılımı"
Başvurularda, Kütahya'nın kendine has değeri olan, jeotermal su kaynakları kullanarak ısıtma sağlayan sera projesi başvurularında da, 20 proje başvurusu ile rekor sayıda alternatif enerji ısıtmalı sera proje başvurusu alındığına vurgu yapan Müdür Gümüş, "Başvurusu alınan projelerin konu bazında dağılımı; 206'sı Çiftlik Faaliyetlerini Geliştirme, 20'si Alternatif Enerjili Sera, 8'i Bitkisel Üretim İşleme Tesisi, 3'ü Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi, 1 Hayvansal Ürün İşleme Tesisi ve 1 Hayvansal Orjinli Gübre İşleme Tesisi şeklindedir.Kütahya el ele verdiğinde, çiftçisiyle, sanayicisiyle yan yana geldiğinde, özelde çalışan danışmanlar ile kamuda çalışan personelin birlikte hareket ettiğinde, nasıl başarı sağlayacağı ortaya konulmuştur. 239 başvuru, Kütahya'nın kendi kabuğunu kırdığı, İl Müdürlüğü'nün kendi kabuğunu kırdığı, çevresinde illere 'Bizde Varız' dediği bir başarıdır" dedi