2018'DEN EMET ÇOK ŞEY BEKLİYOR

Yeni bir yıla girerken Emet'in kamu yatırımları ve yerel yönetim yatırımları açısından oldukça fazla beklentileri var… Komşu ilçe organize sanayilerinin büyümesi ile buna paralele köylerindede nüfus kaybı yaşayan Emet ilçesinde önemli beklentileri şöyle sıralayabiliriz.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Yeni bir yıla girerken Emet’in kamu yatırımları ve yerel yönetim yatırımları açısından oldukça fazla beklentileri var…

            Komşu ilçe organize sanayilerinin büyümesi ile buna paralele köylerindede nüfus kaybı yaşayan Emet ilçesinde  önemli beklentileri şöyle sıralayabiliriz.

*Öğrenci sayısı düşen Emet Meslek yüksek okulu için yeni bölmüler açılması yanında, okulun talebine önemli katkı sağlaması beklenen 400 Kişilik KYK yurdunun en kısa sürede tamamlanması.

*Emet belediyesince Etimaden işletmeleri genel müdürlüğüne devredilen 11 dönüm gençlik merkezinin bir   kültür ve spor kompleksi biçimide  projelendirilip yapılması

*Kamuoyunun yapılması konusunda 2 ye bölündüğü Eti Maden İşletmelerince Emet’e 70 milyon Dolara mal olacak ve 67 kişinin istihdam edileceği Sülfürik asit fabrikasının  2015 yılı başlarında ihale edileceğini açıklanmıştı.Ancak bu yatırım 2016 yılında da gerçekleşmedi. 2017 sonlarına doğru ihale edileceği belirtildi,ama yıl çıkarken bir gelişme olmadı.

 

*Yeni devlet hastanesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Mart 2018 de teslim edilmesi beklenen hastane için   tüm doktor kadrolarının ve tıbbi malzemelerin donatılması 2018’de beklentilerin başında yer alıyor..

*Anıtlar yüksek kurulunca ilçemizde 67 bina tarih eser vasfıyla tescillendi. SİT’ten ağzı yanan Emet halkı şimdi üfleyip yiyecek yoğurt arıyor! SİT konusunda  vatandaş etkin çalışma istiyor.

*Emetbor tesislerinde özelleştirme sesleri her geçen gün yükselirken 3.fabrikada gecikme sıkıntı yaratıyor. İşe girmek için arsa almalar yanında kimya okuyan genç sayımız hızla 1500 ’lere yükseldiği gibi TAŞERON’a kimyacı yetiştirmek olarak kamuoyunda yorumlar yapılmasına sebep oluyor.Buna karşın az sayıda alımlar yapılması, taşeronların kadroya geçirilmemesi 2017’nin sıkıntılarındna odlu. Temennimiz 2018’de  taşeronların kadroya geçtiği ve yeni yatırımların hız kazandığı bir işletme…

*Termalin başkenti Emet termal turizmde yeni hedeflerini 2018 yılına bırakmışa benziyor.Emet belediyesinin apart ve yüzme havuzları  2018 yılında hayata geçirmesi bekleniyor.

*İlçe merkezi dar cadde ve sokakları düzensiz park sorunları artık 2018 de açık ve kapalı otoparkların zorunlu olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ayrıca belediyeden balık pazarı, yeni ilçe garajı, hayvan pazarı gibi projelerinde hayata geçirildiği bir 2018 yılı bekleniyor.

            *Cevizdere okulu yıkınla Dere mahalleleriler verilen sözlerin yerine getirilmesini ve okullarının yeniden yapılmasını istiyorlar..

            *Emet belediyesince  2018 de başlayacak olan içme suyu,kanalizasyon ve yağmur kanalları projeleri öncesinde  tedaştan  yeraltına alınmayan mevkilerde hatların yer altına alınması, İnternette fiber kablo ile hat değişimleri,doğalgazdan ise yeni hatlarda abonelik için alt ypaı çalışmalrını yapmaları beklenyor. Belediye çalışmaları kapsamında şehrin altı üstüne getirilecekken,  alt yapıda kaunun defalarca kazılarak zarara uğratılmaması adına bu kurumalrında harekete geçirlmesi talep ediliyor.Şehiriçi aydınlatma zayıflığı, internet alt yapı zayıflığı  gibi konularda vatandaşların şikayetleri sürekli artıyor.

            * 2018  Yılının  erken seçim olma ihtimali, keza olmasa bile  yıl sonunda normal seçim tarihine 3 ay kalması nedeniyle   kamudan,yerel yönetime, stklardan, odalara ortak akıl ve ortak hareketle memleket adına   etkin değerlendirilmesi bekleniyor.Tabi birde 3 ay önce atanan kaymakamının artık ilçeye gelerek görevine başlaması…

            *Borosib, Bölge cezaevi,termal  yatırımları,3. asit borik ve sülfirikasit fb. Yapımı, doktor tayinleri vb. derken Emet 2018 ‘e birçok sorun ve bir o kadarda umutla giriyor.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN