3 EYLÜLDE BAKANA GÖLETTE BALIKMI AVLATACAĞIZ?

Emet göletinde çalışmalar hızla sürerken ilçeye nakil ve arıtma tesis ihalesi henüz yapılmadı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet göletinde çalışmalar hızla sürerken  Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nunda temel atma törenlerine katılarak 3 Eylül 2018  saat 00.43’te açılış yapma sözü Verdiği Emet göletinde ilçeye nakil ve arıtma tesis ihalesi henüz yapılmadı.

Emet göleti yapımını üstlenen Alte inşaşat ve Bülbüller inşaat ortaklığı yoğun bir çalışmayla  göletimizi 3 Eylüle hazırlıyor. Ancak  arıtma tesisi ve Emete nakil ihalelerini 2018 progrmaına alınmaması halinde, 3 Eylülde açılacak göletten emin edilen içme suyu şehre verilemeyecek.

Yıllarıdır ilçemizde arsenikli su sebebiyle  başta kanser ve kalp rahatsızlıkları olmak üzere, sağlıklı içme suyu bulmada sıkıntı yaşayan, bulfduğu kaynaklar içine ciddi mali kaynaklar harcayan Emet’in kurtuluşu Emet göletinde .

3 Eylül 2018 saat 00.43’te eğer bakan Eroğlu’da açılışa katılırsa,  içme suyu olarakta evlerde akması için yıl sona ermeden yeni yatırım programına alınması talep ediliyor. Emet barajı ile Emet ilçe merkezi,Yenice,Umutlu,Yağcık,İğdeköy ve Kırgıl köylerine yıllık 2.25 milyon m3 içme suyu sağlanması ve 128 hektar tarım arazisinin sulanması hedefleniyor.

Emet halkı ilçe kongresi ile değişime hazırlanan Emet AK partide yıl sonu yatırım programları sona ermeden başta Emet göleti arıtma tesisi ve Emete nakli olmak üzere, Gediz yolunun yapımı,KYK yurdunun yapımı, Tavşanlı,Simav yol ödenekleri, gibi konularda mevcut yönetimden Ankara nezdinde acil çalışma yapmalarını bekliyor. Kongre ile yeni yönetimin beklenmesinin  2018 yatırımalrına geç kalınmasına sebep olması halinde ise sıkıntıların 2019’a sarkmasından endişe ediliyor.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN