398 İŞÇİDE BEKLEYİŞ SONA ERDİ

Etimaden İşletmelerine bağlı Emetbor işletmesi bünyesinde Hisarcık ve Emet 'te çalışan 398 işçinin sözleşmesi karar için gittiği Yüksek hakem kurulundaki bekleyiş sona ererken sözleşme imzalandı

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Ocak ayı başında gazetemiz vasıtası ile sizlere duyurduğumuz Etimaden İşletmelerine bağlı Emetbor işletmesi bünyesinde Hisarcık ve Emet ‘te çalışan 398 işçinin sözleşmesi karar için gittiği Yüksek hakem  kurulundaki bekleyiş sona ererken sözleşme imzalandı.

            Madeniş sendikası Hisarcık şube başkanlığından yapılan açıklamada;
“Sendikamız ile, Hisarcık ve Emet’teki Triyaj işçilerimizin işveren firması olan Çalışkan Kardeşler firmasının yetkilendirdiği Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası arasındaki uyuşmazlık sonucu gidilen Yüksek Hakem Heyetinin hazırladığı sözleşme imzalanmıştır “ açıklaması yapıldı.

Sözleşmeye göre işçilerin sözleşmeden doğan hakları  15.05.2016 tarihinden itibaren geçerli olacak.İşçiler  2016 yılı için sözleşme yürürlülük tarihinden itibaren aldıkları zam oranı %1. 2017 yılı 1. Altı ay zammı %4 oranında ve 2. Altı ay zammı %4 oranında verilecektir. Bu Toplu İş Sözleşmesinin geçerlilik süresi dahilinde toplamda elde edilen zam oranı %9 olarak gerçekleşecek. Toplu İş Sözleşmesinin yürürlüğe girdiği tarihten uygulamaya koyulduğu tarih arasındaki geçen süre için fark ödemeleri, uygulama tarihinden itibaren 4 ay içinde 4 eşit taksitle ödenirken sosyal haklardada iyileştirmeler yapıldı.

Maden-İş sendikasına üye olan 398 taşeron işçinin sözleşme görüşmeleri Ağustos 2016 yılında tıkanmıştı. Greve gidilip gidilmemesi konusunda oylama yapan işçiler greve gitmeme kararı alınca işin çözümü Yüksek hakem kuruluna kalmıştı.
Eylül 2016 başında Yüksek hakem kuruluna gönderilen sözleşme yoğunluk sebebiyle 5.ayın sonunda gelmiş odlu.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN