ADLİ BİLİMCİLER'DEN EMET HANI TALEBİ

Emet belediyesi,Adli bilimciler derneği,Emet ilçe milli eğitim müdürlüğü,Emet ecdad derneği ve Emet termal resort işbirliği ile düzenlenen 'Bağımlı olma özgür ol' konulu sempozyumda katılımcı akademisyenler Emet hanının mutlaka istimlak edilerek ilçeye kazandırılması gerektiğini belirttiler.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet belediyesi,Adli bilimciler derneği,Emet ilçe milli eğitim müdürlüğü,Emet ecdad derneği ve Emet termal resort işbirliği ile düzenlenen “Bağımlı olma özgür ol” konulu sempozyumda  katılımcı akademisyenler Emet hanının mutlaka istimlak edilerek ilçeye kazandırılması gerektiğini belirttiler.

            Ulusal tıp günleri, konferanslar gibi etkinliklerle 5 yılda 3 defa Emet ilçesine gediklerini belirten Adli bilimciler derneği başkanı Prof.Dr.Hamit Hancı Milli mücadele dönemi kahramanlarından Dr. Fazıl Doğan’ında karargah olarak kullandığı Emet zeytinoğlu hanının Emet halkının olması,ve müzeye dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Katılımcılar sempozyum öncesi Emet hanınında gezerken akşam düzenlenen sempozyumda talebi bizzat belediye başkanı Mustafa Koca’ya salonda ilettiler.Başkan Koca'da bu konuda çalışma yapacaklarını ifade etti.

            Prof.Dr. Hancı;” Milli mücadele döneminde Emet adına sembol isimlerden olmuş Dr. Fazıl Doğan’ında karargah olarak kullandığı bu han en kısa sürede istimlak edilerek, müzeye dönüştürülmelidir.Emet tarihinde önemli bir yere sahip hana tüm Emet halkı sahip çıkmalıdır.Bu alanda daha sonra bakanlık işbirliği ile restorasyona gidilerek,ilçe tarih ve kültür hazinesine kazandırılmalıdır.”dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN