2. Öğretim Kapandı Öğrenci Sayımız düştü

Meslek yüksek okullarında 2. bölümler kapatılınca öğrenci sayılarında düşüş yaşandı.

Geçen yıl Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Emet Meslek Yüksekokulunun bünyesinde bulunan 7 bölüme toplamda 365 öğrenci alımı yaparak tamamı dolarken; bu yıl ikinci öğretimlerin kapatılması ile kontenjan sayısı 281 de kaldı.
İKİ SENEDE 200 ÖĞRENCİ KAYBI
Geçen yıl Emet MYO'da Çocuk Gelişimi bölümü için 80 ve aynı bölümün ikinci öğretimi için 60, Kimya Teknolojisi bölümü için 35, Maliye bölümü için 55, Sağlık Kurumları İşletmeciliği için 50 ve aynı bölümün ikinci öğretimi için 40 son olarak da Sosyal Hizmetler bölümü için 45 öğrenci kontenjanı açılmıştı.
YÖK'ün aldığı kararla ülke geneli 2. Öğretimler kapanınca bu yıl Çocuk gelişimi bölümüne 60,Sağlık kurumları işletmeciliği bölümüne 40 toplamda 100 öğrenci alımı gerçekleştirilemedi.
OKULY ÖNETİMİ YENİ BÖLÜMLE RİÇİN ÇALIŞIYOR
Yök'ün kararı ile tüm yüksek okullarda odluğu gibi öğrenci sayılarında hızlı düşüş yaşanırken, Emet MYO müdür ve yöneticileri gelecek yıl planlama çalışmalarına da vakit kaybetmeden başladılar.
Okul yönetimi tercih edilebilen ve öğretim görevlisi sorunu olmayacak yeni bölümler açılması için çalışma başlatırken, 281 öğrenci kaydı ise kısa sürede başlayacak.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR