BAKANA VERİLEN BU HEDİYE YAKIŞTI

Orman ve Su işleri bakanı prof.dr. Veysel Eroğlu'nun Emet göleti temel atma törenlerinde Ak parti ilçe başkanlığınca verilen direniş tablosu takdir topladı.

Eski belediye başkanalrımızdan ressam Ünal Öztaş tarafından milli mücadele yıllarında ilçemizdeki milli direnişi sembolize eden “Cevizdere porsuk Ahmet ilk kurşun” tablosu Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı tarafından bakana takdim edildi.

Takdimde tablonun anlamı ve Cevizdere zaferinde ilk kurşunu atan Porsuk Ahmet anlatılırken bakan Eroğlu'da anlamıl hediye için teşekkür ederek tabloyu bakanlığa asarak daha çok insanın bu eseri görmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Hediye edilen tablo geçmiş yıllarda düşman işgalinde genel kurmay resmi yayınlarına karşı direniş ve kurtuluşu sembolize ederken, bu hediyenin yıllardır ilçede zehirli su ve kanserle mücadele eden halkın Emet göleti ile bu zehirden de kurtulması anlamınıda içermesi adına bakana sunulması kamuoyunca beğeni topladı.

Ressam Ünal Öztaş'ın en popüler tablolarından birisi olan Cevizdere ilk kurşun tablosu artık Orman ve Su işleri bakanlığı salonunda da yer alarak ilçemizin milli mücadelede dönemindeki kahramanlıklarının öğrenilmesini sağlayacak.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR