Emet Belediyesinden Termal Otel Açıklaması

Emet Belediye Başkanlığından bir basın açıklaması yapılarak Termal Tesis Kira İşletmecilerinin açıklamalarına cevap verildi.

Geçtiğimiz hafta Emet ilçesinde termal tesisler işletmecinin ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Kültür Bakanlığı kararı ile mühürlenmişti. Kültür Bakanlığı ve Kütahya Valiliğinin yazılarına istinaden Emet belediyesi zabıta amirliğince mühürlenen tesislerde otel müşterileri de boşaltılmıştı.

FİRMA AÇIKLAMA YAPARAK CEVAP HAKKI KULLANDI
Belediyeden asıl işi alan Han yedi Emin Turizm Şirketinin çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle alt yüklenici Ankalotus vinç taah Ltd Şti. adına bir açıklama yapılarak işletmenin belediye tarafından değil, bakanlık tarafından kapatıldığı, yapılan başvuruya cevap beklerken bu durumunu yaşandığını belirten bir açıklama yapılmıştı. Ayrıca şirket belediye marifeti ile kapatılmadıkları vurgusunu yaparak belediyenin açtığı davalarla konunun ilgisi olmadığını beyan edildi.

BELEDİYE DURUMU ÖZETLEDİ
Bu açıklamalar üzerine Emet belediye başkanlığından bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada yaşanan süreç özetlenerek şu ifadelere yer verildi;

“İşyeri açma ve Çalışma ruhsatları Kültür ve Turizm bakanlığı yatırım ve İşletmeler genel müdürlüğünün 12.08. 2024 tarih ve E5460449 sayılı yazısı ve Valilik makamının 12.08.204 tarih ve E 5532834 sayılı onayı Kütahya idare mahkemesi 2024/748 sayılı kararına istinaden Emet belediye başkanlığı Zabıta amirliği tarafından otel ve tüm müştemilatlar mühürlenmiştir. Bakanlığın kararına firma yürütmeyi durdurma kararı alsa da görülen davada itiraz ret edilmiştir.
Bu vesile ile Kültür ve turizm bakanlığı, Kütahya valiliği vasıtasıyla gelen karar yazılarının gereği yapılmış olup otel faaliyeti sonlandırılmıştır. Belediyemiz ile yüklenici firma şirketleri arasındaki diğer davalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR