Emet: 'Şehit Nurlanmış Gazi Onurlanmış Askerdir'

Emet ilçesinde e 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törene Emet Kaymakamı Furkan Seyman ,Emet belediye başkanı Mustafa Koca, protokol üyeleri gaziler ve Emet Ecdad derneği başkanı Ali Duyan katıldı
Millet olarak övünç kaynağımız olan kahraman Gazilerimizi onurlandırmak ve onlara minnet duygularımızı ifade edebilmek adına kutlamalar çelenk sunma töreni ile başladı.

Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Emet Cevizdere Araştırma Derneği çelengi bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile devam eden törende günün anlam ve önemini belirtilen konuşmayı Emet Cevizdere Araştırma Derneği Başkanı Ali DUYAN yaptı.

“Şehit nurlarmış,gazi onurlanmış askerdir ECDAD Derneği Başkanı Duyan “ Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bunun en güzel örneğini de 15 Temmuz'da yapılan hain kalkışmayı uçaklardan atılan bomba ve mermilere, tanklara göğsünü siper eden şehitlerimiz gazilerimiz, ellerine Türk Bayrağını alıp meydanlara koşan kadınlarımız, çocuklarımız ve aziz milletimiz önleyerek bir kez daha Türk milletinin cesaretini, vatanseverliğini ve birlikteliğini tüm dünyaya göstermiştir. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. “ dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü'nü gurur ve mutlulukla kutladığını ifade eden Emet Kaymakamı Furkan Seyman ise şunları söyledi,

“Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar karşılarında daima ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışı ile dimdik duran sağlam bir milli iradeyi bulmuşlardır. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız ve hür olarak yaşamamızı bu iradeye borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Gazâ ruhu dün olduğu gibi bugün de milletimizin bilincinde yaşamaya devam etmektedir. Hayatta olan tüm gazilerimizin Gaziler Günü'nü tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu, uzun ömürler diliyorum.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR