Emet'te Dora Şaha Kalkıyor, Nesilden Nesile Aktarılıyor

Emet ilçesinde ufak yaşlardan beri ata binen Mustafa Çoker hayvan ve at sevgisini 3 çocuğuna da aşıladı. Atalarından gelen ata binme geleneğini yaşatan demir ustası halktan da büyük ilgi görüyor.

Emet ileçsinde demir doğrama ustlaığı yapan Mustafa Çoker dora ismini verdiği atı ile bazen çocukları ile Emet cadde ve sokaklarında gezerken halktanda ilgi görüyor.


"5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUM ATI ŞAHA KALDIRABİLİR”
Ailelerinde ata binmenin bir gelenek halini aldığı belirten Çoker; "Türk olmamız sebebiyle genlerimizde var. Atalarımızdan dedelerimizden at kültürü alarak yetiştik. Bende hobi olarak at besliyorum. Özellikle rahvan atlarına ilgim var. Atımız bizim her şeyimiz. Çocuklarıma da ata binmesini öğretiyorum. Çocuklarım atlara çok güzel binerler. Bana göre Atlı sporlar yüzmeden sonra en faydalı sporalr arasındadır. Çocuklarımıza at sevgisini aşılamamız gerektiğine inanıyorum. Benim Allah verirse 3 tane çocuğum var hepsinede ata binmesini öğrettim. En küçük çocuğum 5 yaşında o bile binip şaha kaldırabilir, tek başına gidebilir. At sevgisi başka bir şey. Öğrenmek isteyenlere yardımcıda oluruz yani çok güzel bir hobi güzel spor ilçemizde daha fazla ilerlemesini isteriz” dedi.

“ATLI GRUPLARIMIZLA DOĞA YÜRÜYÜŞÜNEDE ÇIKIYORUZ”
Emet belediyesince yapılan obaya da Emet'te at meraklısı gruplarla atlarıyla beraber doğa yürüyüşüne çıkan Çoker Emet'te atlara ilgisi olan vatandaş sayısınında artmasından memnun olduklarını sözlerine ekledi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR