Emet'te Karaferye, Avrupa'dan ödül aldı

Emet Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Figen Karaferye'nin içinde çalıştığı proje Avrupa'dan ödül aldı.

Emet Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Figen Karaferye'nin “Metodoloji Uzmanı ve Araştırmacı” olarak yer aldığı “Meslek Lisesi Öğrencilerinin Bütünsel İyilik Halinin ve Zihinsel Sağlığının İyileştirilmesi ve Sürdürülmesine Yönelik Yenilikçi Web Yaklaşımı adlı Projesi 2024 yılı Avrupa Yenilikçi Öğretim Ödülü'ne layık görüldü.

2020-1-LT01- KA202- 078016 numaralı “STAYWELL (İYİKAL)” Avrupa Birliği Erasmus+ KA202 Mesleki Eğitim-Öğretimde Stratejik Ortaklıklar kapsamında 2020-2023 yılları arasında çalışmaları yürütülen projede, belirtilen tarihlerde üniversite çeşitli birimlerinden akademisyenler bu disiplinler arası platformda çalışmalarıyla yer aldı.

NEYİ KAPSIYOR?
“STAYWELL (İYİKAL)” Projesi, öğrencilerin bütünsel iyilik hallerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi için okul yöneticileri ile öğretmenlerin eğitim-öğretim süreçlerinde ve öğrencilerin bireysel kullanımına özgü somut, interaktif dijital eğitim-öğretim araçları sağlamayı hedefleyen uluslararası bir proje olarak çıktılar ortaya koyuyor. Bu kapsamda, Türkiye, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Yunanistan, Slovenya ve proje koordinatörü üniversitenin yer aldığı Litvanya'da olmak üzere araştırmacılarca literatür ve saha araştırmaları, dijital platform ile araçlar tasarlama-geliştirme, geliştirilen araçların sahada denenmesi ve kalite iyileştirme çalışmaları, eğitimciler için mesleki gelişim el kitabı ve çalıştayları yanı sıra uluslararası konferans gerçekleştirildi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR