Emet'te Süt'ün Zaferi

Emet'te Süt'ün Zaferi: Modern Tesislerde Üretim Başlıyor

Emet Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Keçi Belediyeden, Süt Köylüden, Peynir Kooperatiften” projesi kapsamında, ilçede uzun yıllar geleneksel yöntemlerle yapılan keçi ve sığır yetiştiriciliği modernize edilerek, katma değer kazandırılmadan ürünlerin satılmaya çalışıldığı uygulamaya son verildi.

Zafer Kalkınma Ajansının sağladığı hibe desteği ile “Sağlıklı Üretim Tesisi ile SÜT'ün Zaferi” projesi hayata geçti ve modern bir süt işleme tesisi kuruldu. Tesis ilçede süt ve süt ürünleri konusunda marka değeri oluşturarak süt üretimi yapan ailelerin ekonomik refahını artırmaya hedefliyor.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK SÜT ÜRÜNLERİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Proje kapsamında toplanan sütler, kurulan 1.500 ton/ yıl kapasiteli mandırada işlenerek güvenli, sürdürülebilir ve katma değeri yüksek süt ürünlerine dönüştürülecek.
Bu proje sayesinde en az 8 kişinin istihdamı sağlanırken İlk projenin devamı niteliğindeki bu yeni girişim ile tüm süt üreticileri ağa dahil edilerek ilçedeki hayvancılığın gelişmesi sağlanacak.

İL MÜDÜRÜNDEN ZİYARET
Zafer Kalkınma Ajansı öncülüğünde “Keçi Belediyeden, Süt Üreticiden, Peynir Kooperatiften “Projesi kapsamında başlatılan ve Emet'te önemli bir yere sahip olan keçi peyniri üretimini artırmak amacıyla projenin devamı niteliğinde olan Sütün Zaferi Projesi kapsamında mandıra kurulumu tamamlandı.
Emet İlçesinde yapımı tamamlanan mandıraya İl Tarım ve Orman müdürü Ziraat yüksek mühendisi Dr. Emre Yeniay tarafından ziyaret gerçekleştirerek tesisleri gezdi. İl Müdürü Yeniay projenin Emet'e hayırlı olmasını diledi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR