İlçelerde Yollar ağır ilerliyor!

35,9 kilometrelik Hisarcık-Gediz karayolu yapım çalışmaları ağır ilerlerken, Emet, Hisarcık ve Gediz ilçeleri için önem arz eden yolda çalışmaların hızlanması kamuoyunun ortak beklentileri arasında yer alıyor.


İlk ihale 2021 yılı Ağustos ayında gerçekleşirken 58 firma teklif vermiş ve 142 milyon 938 bin bedelle ihale edilmişti. Ancak, 27 firma teklif sınırlarının altında kalırken, ihaleyi alan firma için Kamu İhale Kurumuna yapılan itiraz sonucunda ihale iptal edildi.
İkinci ihale 22 Nisan 2022'de gerçekleşirken, işi alan firma Eylül 2022'de köprü yapımına başlamıştı. Aradan geçen yaklaşık 2 yıla rağmen yolun çok ağır ilerlemesi eleştiriliyor.

BAŞKAN DEMİRTAŞ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELİYOR
Bölge için yolun tamamlanmasının büyük önem arz ettiğini ifade eden Hisarcık Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş yapımı devam eden Hisarcık- Gediz karayolunda incelemelerde bulunarak, şirket yetkililerinden bilgi aldı.

Bölge açısından büyük önem arz eden Karayolunun en kısa sürede tamamlanması için konuyu yakından takip ettiklerini ifade eden Başkan Demirtaş "Gediz yolunun en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınması için gereken her türlü çalışmayı sürdürüyoruz. Ayrıca Esire termal tesis yolumuz ve köylerimizin Bağlantı yolları ile ilgili şirket yetkililerine taleplerimizi ileterek gereken hassasiyetin gösterilmesini istedik. Bu konuda süreci yakından takip ediyoruz” dedi.
SANAYİ İÇİNDE CAN OLACAK
Orta ölçekli sanayi yatırımlarının başladığı Emet-Hisarcık bölgesinde, önümüzdeki aylarda üretime başlanmış bekleniyor.Hem sanayinin gelişimi, hem de yılsonunda hizmete girecek olan Emet Sülfirikasit fabrikasına kimyasalların taşınması için gereken yeni yolun acil tamamlanması gerektiği ifade ediliyor.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR