MHP Emet Eski İlçe Başkanı Durmaz Vefat Etti

Emet ilçesinde uzun yıllar Ülkücü camiada hizmet veren ve sıkça MHP yönetim kurullarında görev yapan, 2016 yıllarında da MHP ilçe başkanlığı görevinde bulunan Himmet Durmaz (65) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

ECDAD- Emet Ceviz Dere Araştırma derneği Kurucu Üyesi, Durmaz … bir süredir yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ediyordu. Merhum Durmaz Cuma namazı sonrası ilçe mezarlığına defnedildi.

BAŞKAN DURMAZ FETO SORUŞTURMALARINDA ADALETEDE DİKAT ÇEKMİŞTİ
MHP ilçe başkanı olduğu dönemde siyaseten aktif rol alan ve sıkça açıklamalarla FETÖ hainlerine karşı hükümeti desteklediklerini ifade ederken, Emet Bordaki ifadeleri alınmadan açığa alınan işçi ve memurlara karşı da adalet vurgusu yapmıştı.

O dönem verdiği demeçler Kütahya basınında da geniş yer bulan Durmaz;

” Hain FETÖ/PDY kalkışması Türk halkının canı pahasına verdiği mücadele ile başarısız olmuş, milletimiz ve devletimiz büyük bir badire atlatmıştır. Başta liderimiz Devlet Bahçeli olmak üzere tüm Ülkücülerin bu mücadeledeki rolü herkesin malumudur. MHP bununla da yetinmeyip, bu örgüt mensuplarının kökünün kazınması için ilan edilen Olağanüstü Hal uygulamalarına ve temizlik mücadelesine de tam destek vermektedir.
Fakat tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de FETÖ/PDY soruşturmaları vicdanları yaralar hale gelmiştir. Özellikle Emet Etibor İşletme Müdürlüğü'nde, daha Savcılık tarafından ifadesi alınmadan açığa alınan, ihraç edilen işçi ve memurlar vardır. Çocuğunu Emet'teki tek dershaneye verenler, hayatının bir döneminde Zaman gazetesine, Sızıntı Dergisine abone olanlar, Devletine güvenip Bank Asya'da mevduat açtıranlar ve bir sendikaya üye olanlar, ifadesine bile başvurulmadan, savunması dahi alınmadan açığa alınmış ya da ihraç edilmişlerdir. Bu durum insanlarda Devlete ve Devletin adalet mekanizmasına karşı bir güvensizlik yaratmaktadır ki bu tam da yasadışı örgütün istediği şeydir.
Acaba “bir dönem Zaman Gazetesi'ne abone olmayan AKP'liler parmak kaldırsın” denilse kaç parmak kalkacaktır ? Sen Devlet ve İktidar sahibi olarak Bank Asya'yı kapattın da vatandaş zorla mı para yatırdı ? Sen Devlet olarak açtığın okulun yanına bir yurt yapamadınsa, kabahat malum yurtlara çocuğunu emanet eden babada mıdır ? Bir evde ayda bir toplanıp Kur'an ve İlmihal okuyanların suçu, FETÖ/PDY Örgütbaşı ile şen şakrak sohbet edip bir de fotoğraf çektiren milletvekillerin suçundan daha mı büyüktür ?” demişti.
Başkan Durmaz ses getiren açıklamasını şu ifadelerle bitirmişti,

Bilinmelidir ki “adalet mülkün temelidir”. Adalet olmazsa ne mülk kalır ne de devlet… MHP olarak, Devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için Olağanüstü Hal uygulamalarına ve terörist artıklarının bünyemizden temizlenme çabalarına destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Fakat masum insanlara eziyet ve zulüm boyutuna ulaşan haksızlıklara karşı da suskun kalmayacağız. Ülkücüler, aynen Liderleri Sayın Bahçeli gibi, haksızlıklara karşı susan birer dilsiz şeytan olmamakta kararlıdır.”

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR