Tarihi Emet Hanı Yalan Mı Oldu?

Milli mücadele yıllarında karargah olarak kullanılan Emet'in tarihi hanında halen bir çalışma olmaması kafalarda soru işaretlerine neden oluyor.

Emet ilçesinde Babuk Bey Camii ile birlikte Osmanlı mimarisinin 2 önemli eserinden birisi olan ve Milli Mücadele yıllarında Emet Milli müfreze karargâhı olarak hizmet veren, tarihi Emet Hanı (Zeytinoğlu Hanı), Emet Belediyesince kamulaştırılarak, il özel idaresine devredilmişti. Restorasyon projeleri de tamamlanan Emet Han'ın restorasyonunun 2024 yılında gerçekleştirileceği belirtilirken, halen bir çalışma gözlemlenmiyor.

EMET HANI YER ALMAMIŞTI
Emet Zeytinoğlu Hanı'nın Rölöve ve Restitüsyon çlalışmaları da tamamlanmışken, Kütahya Valiliğinin 2024 Yılı Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait 1'inci Katkı Payı Dağıtım Toplantısında Kütahya merkez de ve Simav'daki tescilli yerler tadilat ve reatorasyonları yer alırken Emet hanı yer almamıştı.

VATANDAŞLAR HABER BEKLİYOR
Vatandaşlar Emet hanının 2025 yılında tamamlanarak hizmete girmesini, bu konuda ise Emet il genel meclisi üyeleri Hüseyin Doğan ve Mustafa Çil'den müjdeli haberleri bekliyorlar.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR