ANADOLU AVRUPA'YA KÜTAHYA ÜZERİNDEN BAĞLANACAK

Ak parti Kütahya Milletvekilleri Prof.Dr.Vural Kavuncu,Şükrü Nazlı,İshak Gazel ve Ahmet TAN ortak bir basın açıklaması yaparak yol çalışmaları hakkında bilgi vererek Anadolu'nun Avrupaya Kütahya üzerinden bağlanacağını belirttiler.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı  arası 75 km'lik yolun bölünmüş yol olarak ihalesinin yapıldığını ve 1050  takvim günnde teslim edilecek işin toplam maliyetinin 157 milyon tl olduğunu belirten vekillerimizin ortak basın açıklaması şöyle;

"AK Parti iktidarları ile birlikte ülkemiz pek çok alanda olduğu gibi ulaşım alanında da çağ atlamış, ülkemiz baştan başa havalimanları, limanlar, demiryolları, otoyollar, bölünmüş yollar, BSK (Bitümlü Sıcak Karışım Asfalt), A standardında devlet karayolları, viyadükler ve tüneller ile donatılmış, yeni projelerle de bu gelişim artarak devam etmektedir.

Kütahya – Balıkesir Karayolu, Kütahya’mızın geçmişten bugüne tarihinin en önemli ancak geçmişi 40 seneyi aşmış yol projelerinden birisiydi. Üzerinden belki onlarca iktidar geçmiş olmasına rağmen her iki il arasında güvenli bir ulaşım sağlayacak yolu bulunmamaktaydı. Geçtiğimiz dönemde bu güzergah hükümetimiz tarafından “Acil Karayolları Eylem Planı” içine alınmış ve çalışmalara büyük hız verilmişti. Bu süre zarfında en zorlu coğrafi koşullardan birisi kabul edilen yolumuzda büyük heyelanlar ile mücadele edildi, viyadük ve köprüler yapıldı ve 2012 Ağustos ayında yol yeni güzergahında ulaşıma açılmış oldu. Böylece ancak 2-2.5 saat arasında katedilebilen Tavşanlı – Dursunbey arası yeni yol üzerinden 1 saatlik bir sürede geçilebilir duruma gelmişti

Bu yolun Kütahya açısından önemine binaen standardının daha yükseltilmesi için projelere başlanılmıştı. 2016 yılı içerisinde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ilimize gerçekleştirdiği ziyarette konuyu dile getirerek yatırım programına alınması talebimizi iletmiştik.  Bunun üzerine Başbakanımız tarafından Kütahya – Balıkesir karayolunun tamamının bölünmüş yol, BSK sıcak asfalt olarak tamamlanması talimatı verilmişti. Hızlı bir şekilde projelendirilerek yatırım programına alınan yolun Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından 23.05.2017 tarihinde ihalesi yapıldı.

Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı arası kesiminin 75 km bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak yapılması için yüklenici ile 13.07.2017 tarihinde sözleşme imzalandı. Yapılan incelemeler ve değerlendirmeler sonrası FARSEL İnş. ve Tic. A.Ş. + KAYAOĞLU İnş.San. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı en uygum teklifi vererek yüklenici oldu. Yer tesliminin yapıldığı tarihten itibaren 1050 takvim gününde yapılması hedeflenen yolumuzun yapım maliyeti 157.800.398,13 TL dir. Önümüzdeki günlerde yapılacak yer tesliminden sonra yüklenicinin bir an önce çalışmalara başlaması için gerekli takip ve çalışmalarımız devam edecektir.

Bu yol ile sadece Kütahya’yı Balıkesir’e değil, projelendirilmiş olan Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Anadolu’yu limanlarımıza ve Avrupa’ya bağlanmış olacaktır. Kütahya’nın ekonomisi ve sanayisine büyük katkı vereceğine inandığımız bu yol ile birlikte ilimizin gelişmesi için anahtar durumunda olan bir “AK Proje” daha hayata geçmiş olacak.

Biz bu milletin hizmetkarıyız diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın Kütahya’mıza sunduğu muhteşem eser ve hizmetleri, Başbakan’ımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a Kütahya’mıza verdiği önem ve icraatları nedeniyle şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. İl ve ilçelerimiz mülkü amirleri, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü idareci ve çalışanları, yol çalışmalarını yürüten mühendis ve işçi kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Her şeyin en iyisine layık olan değerbilir hemşehrilerimize de bölge sorunlarına gösterdikleri yakın ilgi ve takipleri nedeniyle de özellikle teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ülkemizin ve milletimizin yolu da ufku da açık olsun.  "  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN