ANKARA SEFERLERİ SONA ERDİ ŞİMDİ SONUÇ BEKLENİYOR

Etimaden İşletmeleri Emetbor işletmesine alınacak 12 lise mezunu kimyacı 2 meslek yüksekokul mezunu elektrikçi alımları için Ankaradakimülakatlar sona erdi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Etimaden İşletmeleri Emetbor işletmesine alınacak 12 lise mezunu kimyacı 2  meslek yüksekokul mezunu elektrikçi alımları için Ankarada Çarşamba günü başlayan mülakatlar bugün sona erdi.

            3 gün boyunca Emet ilçesinden Ankaraya giden yüzlerce gencimiz işe alınabilmek için mülakata katıldı. Mülakatlarda teknik bilgilerinde sorulduğu belirtilen alımlar için  katılanların öfkeli oldukları gözlemlendi.

             İşçi alımların genelde parti yönetimleriMilletvekilleri,genel müdürlük torpili ile hazırlanan liste ile yapıldığını belirten işçiler kendilerine yapılan zulmün kabul edilemez olduğunu belirtiyorlar. Mülakatların Emet olmazsa yakın ilçe veya Kütahyada da yapılabileceğini belirten işçilerden isimini vermek istmeyen bir gencimiz;” Mülakata gitmek için arkadaşımdan takım elbise borç aldım. Ayakkabıcıdan taksitle ayakkabı aldım. Ankara ya gitmek için 200 tl borç para buldum. İstimlak tarlam var ama torpil derseniz Allah’tan başka yok. Şimdi bu kadar emeğe, torpilini en yüksekten yapabilenler işe girecek.Hakkımı asla helal etmiyorum “dedi.

            Mülakatların Emet’te yapılmayarak maddi kayba uğratıldıkları gibi, sözde mülakatlar ile umutlarıylada oynandığını belirten işçiler bu konuda  gerçek adalet için kur’a çekimleri yapılmasını talep ediyorlar. Bazı işçiler başvuru şartları tutan ve istimlak hakları olanların katılacağı kura ile alımlarda herkesin hakkına razı olacağı ifade edilerek, bundan sonraki alımlarda aynı hatalara düşülmemesi için siyasi yetkilileri uyarıyorlar.Şimdi işçiler sonuçların açıklanmasını bekliyor.

Konuya ilşkin haberimiz...

http://www.gaziemetgazetesi.com/Hbr-755-ANKARA-SEFERLERI-SONA-ERDI-SIMDI-SONUC-BEKLENIYOR.html

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN