ATAMIZI SAYGI VE ŞÜKRANLA ANDIK

10 Kasım Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 79. yılında Emet ilçesinde bir anma programı düzenlendi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

10 Kasım Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 79. yılında Emet ilçesinde bir anma programı düzenlendi.

            Emet ilçesinde sabah saat 9.00’da başlayan çelenk programında Kaymakamlık adına yazı işleri müdürü Hüsnü Kabar,Belediye adına belediye başkanı Mustafa Koca’nın Atatürk büstüne çelenk koyması ile başlayan törenlerin ardından saat 09.05’te Emet’te hayat siren sesleriyle durdu.

            2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal marşımızın hep birlite okunması ile buradaki törenler sona erdi. Daha sonra saat 10.00’da anma programı Emet Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi salonunda devam etti. Günün anlam ve önemini belirtne konşumayı  AShaboğlu ortaokulu Sosyal bilgiler öğretmeni İbrahim Akbaş  yaptı.Akbaş, Atatürk’ün hayatından kesitler sunduğu konuşmasında Atatürk’ün ,işgal yıllarından cumhuriyetimizin kuruluşuna ve cumhuriyet kazanımları ile Türk  halkına kazandırdıklarını törene katılanlara aktardı.  Okullarımızın hazırladığı  şiir,kompozisyon,Atatürk oratoryosu, slayt gösterileri ,Atatürk’ün sevdiği şarkıların okul korolarınca  seslendirilmesi, gibi etkinliklerle büyük önder anıldı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN