Başkan Ceyhun'Milletvekili Adayı Olmayacağım'

AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti'nde bazı konulara ilk kez değindi.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nde bazı konulara ilk kez değindi. Sebahattin Ceyhun, kilisenin restore edilmesi gerektiğini, Çinigaz ile görüştüklerini, milletvekili adayı olmayacağını, Kütahya’nın çevre yoluna ihtiyacı olduğunu, Kütahya’da sel riski olduğunu açıkladı.

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti, Cemiyet Sohbetleri adı altında her hafta çarşamba günü Kütahya’nın önde gelen bir ismini ağırlayacak. Cemiyet Sohbetlerinde konuklar zor sorular karşısında sınav verecek. Cemiyet Sohbetlerinin ilk konuğu AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun oldu. Sebahattin Ceyhun, toplantıda milletvekili adayı olmayacağını, Çinigaz ile görüştüklerini, kilisenin ayağa kaldırılmasını istediklerini, Kütahya’da sel tehlikesi riskinin olduğunu anlattı.

“MİLLETVEKİLİ ADAYI DEĞİLİM”

Milletvekili olmayacağını bildiren Sebahattin Ceyhun, “Ben il başkanlığı için de aday olmadım. Bize bir teklif geldi. Partim benim olmamı isterse ben partimin isteğine uyarım. Ben 20 sene önce AK Parti’de Mehmet Savurgan’ın ilk yönetim kurulunda vardım. 2023 yılı için milletvekiliği hedefim yok. Tam seçim yaklaşırken il başkanlığı tecrübem ile partime daha yararlı olacağımı düşünüyorum. Dere geçerken at değiştirilmez. Böyle bir aşamada il başkanlığını bırakmayı doğru bulmuyorum. Ben görevimin il başkanlığı olduğunu, seçimde en aktif çalışması gereken kişi olduğumu biliyorum. Teşkilatımı organize etmek zorundayım. Tecrübem tam zirvedeyken, tüm yük bendeyken, önümüze sandık geldiği anda, görevimi bırakamam.  Etik bulmuyorum” dedi.

TURİZM MASTER PLANI BİREYSELLİKTEN KURTARACAK”

Turizm Master planı hakkında Ceyhun, “Biz Bakanlığa Kütahya’nın Turizm Master Planının hazırlanması için bir dosya sunacağız. Son turizm master planı toplantı güzel geçti. Birkaç düzeltmeden sonra bakanımızın yanına gideceğiz. Kütahya ile ilgili bütün detayları sunacağız. Bunları arazide görmelerini isteyeceğiz. Bizdeki sıkıntı herkesin, Ilıca, Göbel, Gölcük kendisinin bir şey yapmaya çalışması. Turizm bölgeleri birbiriyle entegre değil. Bir tur otobüsünün nerden nereye gezeceğini, mola vereceğini bilmesi lazım. Master plan bireysellikten kurtarıp entegre yapacak”diye konuştu.

“MÜZE 1 SENE İÇİNDE AÇILACAK”

Müzenin 1 sene içinde hizmete başlayacağını bildiren Ceyhun, “Müzemiz ile ilgili ihaleye çıkıldı, sonuçlandı. Müze bütün jeoloji, çini, arkeoloji müzesini bünyesinde bulunacak. Müze çok görkemli bir bina olmuş. Yoldan geçen herkes girecek buraya. İnköylüler müze hakkında tahrik edildi. Onları orada engelleyen bir şey yoktu. Avukata çok deli paralar verdiler. O zaman çok yer aradık. Gözden uzak yer bulmamaya çalıştık. Devlet arazisi oldun dendi. Oradan küçük bir alan çevrildi. Hukuk mücadelesi müzeyi 3 yıl geciktirdi, keşke hiç olmasaydı. Mütait tasfiye oldu, adam altından kalkamadı. Müzenin yapım fiyatları yükseldi. 1 sene içinde açılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KÜTAHYA’NIN ÇEVRE YOLUNA İHTİYACI VAR MI?

Kütahya’nın çevre yoluna ihtiyacı olduğunu söyleyen Ceyhun, “Eskişehir ve afyon yolunu bağlayan büyük kavşak ile ilgili bir proje var. Vatandaşlar kamyonların üzerlerine doğru son hızla inmelerinden korkuyor, riskler doğuyor.  Bunun yapılması lazım fakat çevre yoluyla ilgili farklı görüşler var. Çevre yolunun projesi, nereden geçeceği belli. Eskişehir gibi battı çıktılarla mı yokta yen çevre yoluyla çözülmeli mi? Yeni Çevre yolu yapılmaya kalkarsa büyük kavşak için yapılacak projeye gerek yok. Kamyonlar çevre yolunda gideceği için iyileştirme yapmanın anlamı yok. Çevre yoluna ihtiyaç var ama Bilecik yolu gibi baypas edecekse bunu başka şekilde çözmemiz lazım.  Zamanını çok iyi ayarlamamız lazım. Bir gün yeni çevre yolu yapılacak. Bir gün Eskişehir’de yeni çevre yolu yapacak. Yeni çevre yaparsak kimse Kütahya’ya uğramak istemez. Hayvan hastanesinin ordan giren Gedikoğlu çiftliğinin oradan çıkacak yeni çevre yolu yapılırsa. Trafik sıkışıklığını yaşıyoruz, bende bundan rahatsızım. Battı çıktılar ile ilgili taleplerimiz var. Zafertepe’ye, Germiyan Kampüsü, 2. Osb, otogarın olduğu yerde Eskişehir gibi battı çıktılarla bunu çözersek bir süre daha bizi idare eder” diye anlattı.

“DEPREMDEN ÇOK SELDEN KORKMALIYIZ”

Sel riskinin olduğunu anlatan Ceyhun, “Ben şehrin zemini sağlam bir alana doğru büyümesinin gerektiğini düşünüyorum. Kütahyamızın Gaybi Efendi, vefa mahallesi gibi olsun çok sulak bir bölge. Ufacık kazı yaparsanız 2 metreden su çıkar. Kırklar deresinin üstü kapalı. Sultanbağı’nda onun üstünden geçiyoruz. Yıllardır betonun zayıfladığını düşünüyoruz. Kırklar bölgesinden şiddetli sel, Kastamonu Bozkurt’ta ki gibi yağarsa önüne kattığını götürebilir. 13 tane dere yatağımız var. Kütahya’nın sel riskinin depremden daha fazla olduğunu düşünüyorum. Derelerin üstünün açılması, o bölgedeki kentsel dönüşünüm hızlanması, yerinde yerleşim olacaksa tekrar gözden geçirilmesi lazım” açıklamalarında bulundu.

“KİLİSE RESTORE EDİLİP KÜLTÜR MERKEZİ YAPILMALI”

Kilisenin restorasyon edilmesi gerektiğini düşünen Sebahattin Ceyhun, “Kilise restorasyonu hakkediyor. Kültür merkezi olarak değerlendirilebilinir diye düşünüyorum. Master planın argümanları içinde var. Bence korunmalı, biran önce oranın kültür merkezi yapılması sağlanmalı. Orası darma duman olmuş, ayağa kaldırılması çok kolay olmayacak. Biz kiliseye karşı değiliz. İstanbul’da tonlarca var. Burada da restore edilip kültür merkezi olarak kullanılması gerekiyor. Bedestenimiz var milyoncu olarak kullanılıyor. Kiliseyi yapınca kim kullanacak? Kos koca bedesten  kaç defa ihale açtı. Orası milyoncu olarak mı değerlendirilmeliydi? Master plan devreye girdiğinde Kütahya kaderini kırmış olacak” diye konuştu.

“KARTLI SAYAÇ EZİYET”

Çinigaz ile görüştüklerini sorunlara sessiz kalmadıklarını açıklayan Ceyhun, “Çinigaz ile ilgili girişimlerimizi yaptık. Gerek bakanlık düzeyinde gerek sahipleri düzeyinde… Biz ve milletvekilleri Çinigaz’ı görüyoruz. O bina yapılsın diye uğraşan biziz. Kioskları yapsınlar diye zorlayan biziz. Rasim beyle ve bakanla konuştuk bunları. Türkiye’de 81 ilden 2 tanesinde kartlı sayaç kalmış durumda. Biri Kütahya 35 bin kartlı sayaç, Ankara Başkentgaz 350 bin kartlı sayacı bulunuyor. Başkent gaz BOTAŞ’ı, 350 bin kişi önceden doğalgazı alıyor ve depolayamadığı için Mart’ta sattığım ama Kasım ayında devletten çektiğim zamana kadar geçen zamanda sattığım doğalgazlardan zarar ediyorum diye mahkemeye veriyor. Mahkeme sonucu buradan doğan zararı adil fatura sistemiyle sayaç okuyarak vatandaşa yansıtabilirsiniz deniliyor. Hukuki bir süreç. Kartlı sayacın hiçbir kârı yok. Ucuz alma imkânınız yok. Ucuz da alsanız sizden farkını alıyorlar.  Şu an kartlı sayaç eziyet.  Üstüne sıra bekliyorsunuz. Gittik Rasim Beyle görüştük. Sayaç farkı alınmıyor, sadece güvence bedeli alınıyor. Onu da 5 taksit yaptırdık. Depozito her yerde var. Çinigaz depozito almasın demek yanlış olur. Ödeme noktasının çoğaltılması lazım. Rasim Beyle tekrar konuşacağız bazı konuları. Mansur Yavaş, adil faturanın iptal edilmesi için dava açtı. Davayı açan önemsiz, orada bu süreç durdurulursa, biz saygı ile karşılarız” dedi.

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!