BÖLGE SAĞLIĞI İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

Emet ve Hisarcık Emet devlet hastanesinin düenlediği sağlık toplantısında buluştu. Sonuç, sağlık ve yol için elele

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 Emet devlet hastanesi başhekimliğince Mart 2018 tarihinde hizmete geçmesi beklenen yeni hastane, taşınmasına müteakip boşaltılacak hastanenin ne şekilde değerlendirileceğine yönelik bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Emet termal resort Emeti hatun salonunda gerçekleştirilen ve Emet devlet hastanesi başhekimi Rukiye Kara’nın başkanlık ettiği toplantıya Emet belediye başkanı Mustafa Koca, Hisarcık belediye başkanı Fatih Çalışkan, Emet Ak parti ilçe başkanı Hüseyin Doğan, Hisarcık Ak parti ilçe başkanı Ali Var,Emet Saadet partisi İlçe başkanı Mehmet Hamamcı, Emet Mhp ilçe başkanı Mustafa Mecit, Emet Chp ilçe başkanı Fevzi Şen, Esnaf odası başkanı Abdullah Ünal, Şoforler odası başkanı Ahmet Kaymak, Ziraat odası başkanı Sami Yüksel,Emetlielr dayanışma ve Kalkınma derneği başkanı İsmail Elmacı ve daire müdürleri katıldı.

 Emet devlet hastanesi başhekimi Uzman dr.Rukiye Kara mevcut hastanenin durumu,yeni hastanenin açılmasına müteakip doğabilecek sorunlar,doktor kadroları gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi. Kara, Emet yeni devlet hastanesinin bölge hastanesi gibi görülerek Emet,Hisarcık ilçelerine hizmet vereceğini belirtti. İki ilçenin toplam nüfusunun 35 bin olduğunu belirten Kara, başta yol sorunu olmak üzere yeni hastanenin hizmete geçmesi ile,otopark sorunu oluşacağını belirtti. İlçede doktorların kalması adına sosyalliğin önemine değinen Kara Gençlik merkezlerininde biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıda konuşan Emet belediye başkanı Mustafa Koca 5 yıl önce başlayan yeni hastane sürecini özetlerken, çevre düzenlemesi, otopark başta olmak üzere yerel yönetim olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.Başkan Koca, yeni hastaneye taşınılmasının ardından mevcut hastane binasının  turizm amaçlı kullanılabileceğini ifade ederken,fizik tedaviye dönüştürülmesi halinde belediye olarak  termal su  verilmesi için gerkeli çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Başkan Koca;” Yeni hastanemiz için daha önce odluğu gibi bundan sonrad ane yapılması gerekiyorsa belediye olarak gereğini yapmaya hazırız. Çevre yolunda sıknıtılar aşıldı. Mahkeme belediyemizin ilk yaptığı kavşak projesinin uygulanmasını onayladı. Gecikmeler hukuki süreçten kaynaklandı. Eski hastanemiz için ene yapılacaksa en kısa sürede hayata geçirlmeli, ancak bu Ankara nezdinde takip edimeli “dedi.

 Hisarcık belediye başkanı Fatih Çalışkan’da üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, Emet yeni devlet hastanesinin ne kadar uzman kadroları ve tıbbi donanımların doldurulursa bölge halklarına fayda sağlayacağını belirtti. Başkan Çalışkan;”Daha önce düzenlenen topantılarada katılarak aynı şeyleri ifade ettim. Bölgemiz insanlarının refah ve huzuru için her türlü ortka çalışmaya varım.Bizlerin artık iki ilçe arasına ortak projeler üretmesi lazım. İki ilçede hızlı göç veriyor. Bunu engellemek için ,bölgemizin kalkınması için gerekli ortak adımları atmalıyız “dedi.

Ak parti Emet ilçe başkanı Hüseyin Doğan, göreve gedikleri andan itibaren acil eylem planı içerisinde doktor kadrolarının doldurulması adına çalışmalar yaptıklarını bunun sonucundada ilk etapta 2 diş doktoru bir dahiliye uzmanı doktor tayinlerinin gerçekleştiğini belirtti. Cerrah konusunda ülke genelinde 22 ,i kadın doğum uzmanı olaraksa ülke genelinde 28 alım olduğunu belirten başkan Doğan,eksik kadroların doldurulması adına çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Başkan Doğan;”Sadece Emet Hisarcık değil, bizler bölgemizie hizmet isterken Çavdarhisar ilçemiz ile birlikte 50 bin insanımıza hizmet verildiğini aktarıyoruz. O sebele hastaneizin bölge hastanesi olarka hizmet vermesi için çalışıyoruz “dedi.

Ak parti Hisarcık ilçe başkanı Ali Var’da başta yol ve sağlık olmak üzere bir çok konuda iki ilçenin ortak hareket etmek zorunda olduğuna değinerek, bölge halklarının refah ve mutluluğu için ortka çalışmaya her zaman hazır olduklarını ifade ettiler.  Başkan Var;” Algı yönetimini iyi sağlamalıyız.Bölgemiz insanlarında geçmişten gelen yanlış algıların değişimi adına adımlar atmalıyız. İki ilçe birçok knouda işbirliğie giderek güzel çalışmalar ortaya çıkarabilir “dedi.

            Emetliler dayanışma ve Kalkınma derneği başkanı İsmail Elmacı da 4 bin nüfuslu Hisarcık ilçesinin tek başına bir anlam ifade etmediği gibi, 10 bin nüfuslu Emet ilçesininde tek başına bir anlma ifade etmeyeceğini belirtti. Başkan Elmacı;” İki ilçe 14 bin nüfus, köylerle 35 bin nüfus gücünü kullanarak başta yol ve sağlık olmak üzere ortak hareket etmek zorundayız. İki ilçe partiler, stklar,oda başkanları birlikte hareket eder, gerekli yerlere hep beraber gidersek daha kısa sürede çözüm buluruz “dedi.

Toplantıya katılan oda başkanları,stk başkanları ve daire müdürleride görüşlerini belirtirken özellikle yeni hastaneye taşınıldıktan sonra mevcut hastane alanında 2 ilçe halkının yararlanabileceği bir projenin hayata geçirilmesi adına fikir alışverişinde bulundular.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN