BÖLGEMİZDE İLK KADIN KOOPERATİFİ EMET'TE KURULDU

Bölgemizin ilk kadın girişimcileri kooperatifi, Emet belediyesi öncülüğünde Emet ilçesinde kuruldu.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Bölgemizin ilk kadın girişimcileri kooperatifi, Emet belediyesi öncülüğünde Emet ilçesinde kuruldu.

Emet belediyesi öncülüğünde üretici kadınlarımızın ürünlerini daha iyi şartlarda pazarlamaları, daha etkin üretim ve pazarlama amaçlı kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi hayata geçirildi.

Belediye başkanı Mustafa Koca tarafından kadın girişimcilere destek olması amacıyla kurulan kooperatifin tüm kuruluş masrafları Emet Belediyesi tarafından karşılandı.

AK Parti eski genel başkan yardımcısı Prof Dr. Gülnur Hayran himayelerinde kurulan kooperatifin başkanlığını ise Şükriye Özdilekler oldu. Sadece Emet ilçesindeki bayanlara değil, Çavdarhisar, Hisarcık gibi çevre ilçelerinde de üretim yapan kadınlara destek ve ürünlerini pazarlama hizmeti verecek.

Bölgedeki kadın emeğinin değerlendirilmesi adına böyle bir kooperatif kurulmasına önderlik ettiklerini ifade eden belediye başkanı Mustafa Koca; “El sanatları alanında, elişi, halı dokuma, dikiş nakış vb. üretim yapan kadınlarımızın, yine gıda sektöründe tarhana, turşu, erişte vb. üreten kadınlarımızın, çini, hediyelik eşya alanında üretimde bulunan kadınlarımızın yaptıkları ürünlerinin gerçek değerinde pazarlanması ve kadın girişimcilerimizin daha iyi kazanması adına kooperatif kurulmasına öncülük ettik. Ankara nezdinde kooperatifimiz için destek aldığımız gibi Kütahya Valiliğimiz Kosgeb ve iş kur yetkililerimizle de gerekli

görüşme ve girişimlerimizi tamamladık. Kurulan kooperatifimize Emet ve köylerimiz den bayanlarımız üye oldu. Bayram sonrası da Çavdarhisar ve Hisarcık ilçelerimizden de bayanlarımızı üye yapacağız.” diye konuştu.

İş dünyası Kooperatifimizin kurulmasını çok olumlu karşıladı ve Kooperatifimiz ilk siparişlerini de almaya başladı. Kooperatifin sadece ülke pazarında değil, başta Arap pazarı olmak üzere yurt dışında da etkin olmasını planladıklarını ifade eden başkan Koca ; “Kooperatifimiz ile kadınlarımız daha çok üretip daha fazla kazanacaklardır. Döktükleri alın terinin karşılığını fazlası ile alacaklardır.”ded

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN