BOR'UMUZ VARLIK FONUNA ARMAĞAN OLSUN!

Emet bor işletmensin varlık fonuna devri sıkıntıları da beraberinde getirmeye başladı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Yıllardır bölgemizin kalkınmasında lokomotif vazifesi görmesi beklenen, ve yapılacak devlet yatırımları ile sürekli büyüyerek yöresel isthdama katkı sağlaması hedeflenen Emet bor işletmensin varlık fonuna devri sıkıntıları da beraberinde getirmeye başladı.

Varlık fonuna devri ile yeni düzenlemelere gidilecek olan işletmede, tüm varlıkların demirbaş kayıtları fona devredilirken, şimdide bazı birimlerin farklı yerlere alınacağı bilgileri Emet ve Hisarcık halklarını tedirgin etmeye başladı.

Yetkililer, her ne kadar şuan farklı bir uygulamanın olmadığını belirtselerde 20 den fazla birimin bulunduğu işletmede bazı yeni düzenlemelere gidileceği belirtiliyor. Geçmiş yıllarda satın almaların büyük kısmının merkeze alınması bölgesel alımlara dolayısı ile ilçe esnaflarına vururken, bazı birimlerin merkeze veya başka bir yere çekilmesinin de özellikle memur ve personel sayısının azalmasına yol açacağı endişelerini artırıyor.

İşletmeye alınması beklenen ve onaylarının çıktığı belirtilen 135kadrolu işçi alımıda belirsizliğini korurken, kamuoyu gelişmeleri yakından takip ediyor. Emet ve Hisarcık ilçelerimizde bor tesislerimizde memur,kadrolu,taşeron 2153 kişi istihdam ediliyor

 

KÜTAHYA SERVİSLERİ NE OLACAK?

Tavşanlıya konulan işçi servisleri sıcaklığını korurken Kütahya’ya istenilen işçi servisi içinde görüşmeler devam ediyor. Sendikanın son oturumlarının Mayısın ilk haftasında yapılacağı belirtilirken Kütahya’da servis konulmasının bölgeye ciddi ekonomik zarar vereceği belirtiliyor.

Varlık fonunun tasarrufa yönelerek , kazanç getirici yatırımlara ağırlık verileceğinin ifade edilmesi işletmeye maliyet yükü getiren Tavşanlı servislerinin de iptalini gündeme getirebileceği tartışılırken kamuoyu Kütahya servisleri için sendika oturumlarının sonuçlarını merakla bekliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN