ÇÖKEN YOL YETİŞECEK GİBİ

Emet-Tavşanlı yolunda 7.9 km lik yolda meydana gelen heyelan nedeni ile göçen yolda bakım çalışmalar hızla devam ediyor

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet-Tavşanlı yolunda 7.9 km lik yolda meydana gelen heyelan nedeni ile göçen yolda bakım çalışmalar hızla devam ediyor

40 metre derinlikte 170 adet fore kazık çakılan ve  toprak kaymalarına karşı yol kenarlarına tül perde yapılan yolda yolun büyük bir bölümüde çalışmaların tamamlandığı gözlemleniyor.

Yıl sonuna kadar tamamlanacağı ve yeniden trafiğe açılacağı belirtilen yol için bir açıklama yapan Ak parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr.Vural Kavuncu şunalrı söyledi;

“Kış aylarında yolumuzda rahat bir trafiğin sağlanması adına  Karayolları Genel Müdürlüğümüzden acil yapım ödeneği çıkartılarak onarım onayının alınmasını sağladık.
Heyelana ait jeolojik ve geoteknik inceleme ve etütler yapılarak heyelan önleme ve ıslah çalışmalarına yönelik uygulama projesi tamamlandı. Heyelanın oluştuğu yol kesiminde güzergah yarma tarafına ötelenerek kazıklı tutucu yapılmak suretiyle yolun stabilizesi sağlanırken  heyelan eden dolgu yapılıyor. Sürücülerimizin yol ve trafik güvenliği içinde seyahat etmeleri için gerekli çalışmaları yapan Karayolları Genel Müdürümüze ve Bursa Karayolları Bölge Müdürlüğü bürokratlarımıza teşekkür ediyor, kazasız günler diliyorum””dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN